Teraz jest piątek, 26 czerwca 2026, 14:53

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Coś nie tak w moim Minelabie
PostNapisane: poniedziałek, 28 marca 2005, 22:13 
Generał Broni
Generał Broni

Witam !
Niedawno zakupiłem sobie Minelaba Muszkietera lecz po pierwszej wizycie w plenerze okazało się , że piszczałka wariuje.
Objawy : Piszczy co jakiś czas bez przyczyny , po najechaniu na znalezisko piszczy jeszcze przez jakiś czas po przesunięciu sondy nad znaleziskiem.
Gdy położyłem kluczyki od auta na trawie i przejechałem nad nimi sondą - sygnał raz był a po ponownym przesnuięciu sondy nad znaleziskiem nie było.
Poza tym piszczy nawet bez wykrycia fantów.
Sprawidziłem wtyczkę przy elektronice i jest ok , kabel przy sondzie był mocowany przez poprzedniego właściciela - ze względu na ' fałszywe sygnały ' - jednak zapewniał mnie że sprzęt działa - jak się okazało nie działa jak należy :(
Proszę osoby znające się na rzeczy o pomoc.
Jeśłi ktośz okolic Torunia podejmie się naprawy mego sprzętru prosiłbym o kontakt na priva.
Pozdrawiam i liczę na odzew.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 28 marca 2005, 22:19 
"Spammerus maximus"

może masz za bardzo "rozkręconą" czułość.
Jeśli to nie to to lepiej pisz do proscana.
Pozdro
Hans
Masz Adventage'a czy starszy model?
Jeśli starszy to od kogo kupiłeś?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 28 marca 2005, 22:26 
Generał Broni
Generał Broni

Witaj !
Jest to model XS PRO - czyli starszy.
Nie chcę pisaćod kogo - ale pewnie się domyślasz.
Nie chcę pogrążać tego człowieka - gdyż pozostawił mnie z tym problemem smaego - oskarżył mnie nawet że zepsułem a teraz zgłaszam dopiero problem.
więc nie będę puki co robił mu anty reklamy.
Nie sądzę że jest to sprawa czułości - podejrzewam i tego się najbardziej boję , że może to byćproblem z sondą - gdyśkabel w okolicy sondy był już usztywoany i izolownay .
Lecz kolega ten zapewniał że piszczałka działa bez zarzutu - tylko w mokrym coś nie tak - a ja k ja chodziłem wczoraj było suchutko więc jego zapewnienia są nie trafione.
Minelab wyje jak porąbany bez przyczyny - raz wykrywa fanta a raz nie - jednym słowem głupieje.
Faktycznie napiszę chyba do proscana - ale może znasz kogoś kto mieszka bliżej Torunia.
Pozdro i dzięki za odzew.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 28 marca 2005, 22:45 
"Spammerus maximus"

Jeśli to od mojego kolegi to znam tą wykrywkę. Rzeczywiście jak bylo mokro to wariował ale musiało padać. Poza tym jak zaizolował sondę to było wszystko ok..
Spróbuj z bateriami alkaicznymi lub nowymi aku. Jak to nie poradzi to pisz do Proscana.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 28 marca 2005, 22:45 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Cześc . Moim zdaniem musi to byc sonda. Jeżeli przewów był juz izolowany kolo sondy to znaczy ze cos bylo nie tak.U kolegi bylo podobnie przerwał mu się przewód , naprawił , polutował ale mimo tego przy chodzeniu pojawialy się dziwne sygnały bądż ich w ogóle nie bylo. Poruszaj przewodem, w miejscu zaizolowania i zobacz czy pojawiają się sygnały bądz czy nikną jezeli w obiegu jest metal.Problem u kolegi ustał jak zalał wejscie z pęknietym przewodem zywicą na stałe, ale potem wiem ze znowu powrócił i musiał wymienić cewke, czego nie życzę. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 28 marca 2005, 23:01 
Buszujący w śniegu

To ja sprzedałem tę wykrywkę i zanim wysłałem działała bez zarzutów. Wszelkie wady opisałem i nawet zrobiłem dokładne fotki izolacji. Było to trzy miesiące temu. Dzień wcześniej byłem z nią w terenie i działała.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]