Teraz jest poniedziałek, 30 czerwca 2025, 21:01

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Okolice Firleja
PostNapisane: sobota, 1 marca 2014, 20:46 
Porucznik
Porucznik

Witajcie
Chodzę właściwie codziennie po okolicach Firleja i cały czas napotykam czyjeś dołki (zasypane na szczęście ;) ) ale nie udało mi się nigdy spotkać "sprawcy" :) Miło byłoby jak by się ta osoba ujawniła. Liczę że może akurat ktoś z mojej miejscowości lub najbliższych okolic przeczyta ten temat, wiem że jest nas kilku w samym Firleju ale jakoś tak nie mam szczęścia nikogo spotkać w polach :/ Może tu na forum się uda ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Okolice Firleja
PostNapisane: poniedziałek, 3 marca 2014, 17:26 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

fajnie, że spotykasz zasypane dołki, bo ja niestety miałem nieprzyjemne spotkanie z policją po tym, jak ktoś na polu obok chodził i nie tyle, że nawet dołków nie zasypał, ale nie skontaktował, że chodzi po obsianym polu

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 marca 2014, 17:36 
Weteran
Weteran

Pitermaster84 napisał(a):
fajnie, że spotykasz zasypane dołki, bo ja niestety miałem nieprzyjemne spotkanie z policją po tym, jak ktoś na polu obok chodził i nie tyle, że nawet dołków nie zasypał, ale nie skontaktował, że chodzi po obsianym polu

Tak z ciekawości spytam - jak bardzo nieprzyjemne i jak się skończyło ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 marca 2014, 21:13 
Kapral
Kapral

Witam. ja w tej chwili nie mam pracy . cały czas szukam a w danej chwili wsumie to codziennie chodze z wykrywaczem :) jutro lub pojutrze bede pare dni u kobiety w bliskich okolicach kamionki możemy sie razem wybrać jutro lub pojutrze na wykopki:) napisz na priv swój numer telefonu oraz sprzet jaki masz :) a slyszales ze w lesie w okolicach czerwonki jjest zakopane carskie złoto i 3 wozy broni z amunicją? ciekawe rzeczy :) pisz na priv szybciutko bo możliwe ze jutro bede jechac na wieś lub pojutrze zobaczymy jak to bedzie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 marca 2014, 23:11 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

wittman napisał(a):

na szczęście nie aż tak źle bo zapłaciłem mandat za jakąś głupotę związana z samochodem ale sprzętu mi nie zabrali

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 marca 2014, 10:54 
Weteran
Weteran

wittman napisał(a):

na szczęście nie aż tak źle bo zapłaciłem mandat za jakąś głupotę związana z samochodem ale sprzętu mi nie zabrali

a dlaczego mieliby zabrać sprzęt ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 marca 2014, 11:04 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

mogą skonfiskowac jako dowód do rozprawy - większość rozpraw kończy się umorzeniem, ale wykrywki nie masz przez co najmniej kilka miesięcy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 marca 2014, 11:53 
Porucznik
Porucznik

swordbright1992 napisał(a):
... a slyszales ze w lesie w okolicach czerwonki jjest zakopane carskie złoto i 3 wozy broni z amunicją? ciekawe rzeczy :)

oni tam w Czerwonce i okolicach spożywają dużo napoi wyskokowych i stąd takie bajki miejscowi opowiadają :) wieki temu mój ojciec prowadził tam sklep spożywczy a mi się zdarzało robić za sprzedawce to sie nasłuchałem (na przykład od dziadka Rosy) ile to tam jest zakopanych skarbów, depozytów, broni itd itp :) a tak na serio to w Czerwonce chyba nie ma gospodarstwa w którym by nie było jakiegoś obżyna, samoróbki, wiaderka granatów lub jeszcze bardziej czegoś rozrywkowego :) jak by się jednak ktoś wybierał to polecam oględziny blaszanej budy przy sklepie podziurawionej kulami z samoróbki - osobiście widziałem jak dziurki powstały :1 dawno dawno temu na wjeździe do tej miejscowości stał kontener na śmieci z widniejącym napisem : "Witajcie w krainie w której obcy ginie" :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 marca 2014, 12:07 
Weteran
Weteran

mogą skonfiskowac jako dowód do rozprawy - większość rozpraw kończy się umorzeniem, ale wykrywki nie masz przez co najmniej kilka miesięcy

dowód czego ? popełnienia wykroczenia ? sprawy za co ? nielegalny wjazd do lasu ? chodzenie z wykrywaczem nie jest ani przestępstwem ani wykroczeniem chyba że plądrujesz stanowiska lub masz przy sobie coś co mogło by podlegać pod ustawę o urwiłapkach, chyba że sam im powiesz że szukasz czegoś czego nie wolno :666 nie daj się ogłupić.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 marca 2014, 12:20 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

wiesz, byłem na zaoranym polu a obok pole obsiane. Na jednym dołki i na drugim dołki. Ja swoje zasypywałem i większe po kolegach również. Właściciel mógłby mi wytoczyć sprawę o niszczenie plonów i kopanie na terenie bez jego zgody - nie wiem czy byłby na to paragraf czy nie, ale wolałem zapłacić i mieć święty spokój, niż później chodzić po komendach na przesłuchania

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 marca 2014, 15:59 
Porucznik
Porucznik

Panowie trochę odbiegliście od tematu ! W tym wątku rozmawiamy o okolicach Firleja i osobach w nich szukających. Jeśli ktoś kopał niedaleko tej miejscowości to mile widziane wpisy z informacjami co znalazł itp ale kwestie zasypanych czy nie dołków w innych rejonach Polski odbiegają od tematu.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]