Teraz jest wtorek, 1 lipca 2025, 22:22

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 490 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 33  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: GM4
PostNapisane: sobota, 29 marca 2014, 21:02 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

stefan3124 napisał(a):
tak, wszystko tyczy się cewki 10x12 bo wtenczas tylko taką posiadam

No to jeśli z tą cewką tak wspaniale daje sobie rade z żelazem to nie mam więcej pytań. :o

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 marca 2014, 21:35 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

myślę że z mniejszą cewką separacja będzie dużo lepsza.
tutaj chodzi że wykrywacz jest szybki i każdy metal w ziemi sygnalizuje oddzielnym sygnałem

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 30 marca 2014, 23:29 
Chorąży
Chorąży

[quote="prymek"]ja polecam tą pół-snajperkę 7 cali , super stabilna , super głęboka ( nawet na zero czułości zasięg i skuteczność jest imponująca ) , lepiej wyłapuje mikrokolorki niż 30/25cm , lepsza w bardziej zaśmieconych miejscach , waga wykrywacza to 1.3kg .

Gdzie można kupić tą sondę w/w?,chciał bym ją na plaże,bo tą co mam to wątpię by się nadawała.
Mam jeszcze jedno pytanie czy cewki de techa są głębsze od dd ,mam standardową cewkę DD25/30 nie jest za głęboka z deltą przegrywa,tylko nadrabia czułością na małe sreberka,kilka już mi wyłuskała,nawet po delcie jeszcze wyciągam małe sreberka,ale nie miedziaki,ta cewka ma praktyczne zasięgi 15-20 cm,jak dla mnie to mało ,żadna rewelacja
stefan3124 pisze o popiskiwaniu na kamieniach,dzisiaj się przekonałem,prawie nie szło chodzić tak szalała,żadne ustawienia nie pomagały,ale w tej dyskotece udało mi się wyłuskać jeszcze dwa sreberka,chodzę bez dyskryminacji,bo jak na razie tylko na tych dźwiękach mogę rozróżnić kamień od metalu,na dyskryminacji to mi się nie udaje,powoli zaczyna mi się praca z nią coraz bardziej podobać,tylko ta głębokość!
poz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 31 marca 2014, 06:11 
Generał Brygady
Generał Brygady

WALBUR napisał(a):
prymek napisał(a):
ja polecam tą pół-snajperkę 7 cali , super stabilna , super głęboka ( nawet na zero czułości zasięg i skuteczność jest imponująca ) , lepiej wyłapuje mikrokolorki niż 30/25cm , lepsza w bardziej zaśmieconych miejscach , waga wykrywacza to 1.3kg .

Gdzie można kupić tą sondę w/w?,chciał bym ją na plaże,bo tą co mam to wątpię by się nadawała.
Mam jeszcze jedno pytanie czy cewki de techa są głębsze od dd ,mam standardową cewkę DD25/30 nie jest za głęboka z deltą przegrywa,tylko nadrabia czułością na małe sreberka,kilka już mi wyłuskała,nawet po delcie jeszcze wyciągam małe sreberka,ale nie miedziaki,ta cewka ma praktyczne zasięgi 15-20 cm,jak dla mnie to mało ,żadna rewelacja
stefan3124 pisze o popiskiwaniu na kamieniach,dzisiaj się przekonałem,prawie nie szło chodzić tak szalała,żadne ustawienia nie pomagały,ale w tej dyskotece udało mi się wyłuskać jeszcze dwa sreberka,chodzę bez dyskryminacji,bo jak na razie tylko na tych dźwiękach mogę rozróżnić kamień od metalu,na dyskryminacji to mi się nie udaje,powoli zaczyna mi się praca z nią coraz bardziej podobać,tylko ta głębokość!
poz.

kolego a pomyslałes o tym ze ten wykrywacz pracuje na 18 khz i dlatego te sreberka ci wyciąga??? :idea

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 31 marca 2014, 08:45 
Chorąży
Chorąży

kolego a pomyslałes o tym ze ten wykrywacz pracuje na 18 khz i dlatego te sreberka ci wyciąga??? :idea[/quote]

Kolego Aliens dlatego go kupiłem bo delta z małymi srebrami słabo sobie radzi a byłem zapewniany że gm4 ma takie same zasięgi i dlatego się pytam,może de techa są głębsze.
Mimo tych kilku wad teraz wolę chodzić z gm4, z deltą trzeba śmigać cały miesiąc by nazbierać tyle sreberek co gm4 w dwa dni,ciekawi mnie ta snajperka bo w wakacje pracuje na plaży a ta dd to raczej wątpię by w pełni zdawała egzamin na plaży.

poz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 31 marca 2014, 08:45 
Moderator
Moderator

Ja też za tą cewką 12/10 nie przepadam , jest super jeśli miejsce nie jest zaśmiecone o łagodnej mineralizacji wtedy można wyłapywać głębokie sygnały , zwiększać czułość a wykrywacz stałe się naprawdę głęboki jednak w miejscach zaśmieconych praca z ta cewką jest trudna - wykrywacz strasznie hałasuje trzeba sporo cierpliwości by wyłowić coś głębszego i tu się zgodzę że w takich miejscach głębokość wykopywanych monetek nie przekracza 20cm jednak w miejscach w miarę czystych ta głębokość na monety jest znacznie większa - o czym się wielokrotnie przekonałem . W miejscach bardzo zaśmieconych pomaga zmniejszenie czułości do zera ( ja tak robię - przykład z wczoraj mój współkopacz GMP cewka 11cali ja gm4 cewka 12/10 czułość ZERO , przegrałem w monetach 10 do 17 , wygrałem w guzikach 44 do 38 i wygrałem w plombach 14 do 18 oczywiście innych drobiazgów było bardzo dużo a pole było bardzo zaśmiecone ) gwarantuję że z czułością zero i tak znajdziesz monetki do 20cm a praca będzie znacznie bardziej przyjemna a sygnały czytelniejsze.

cewkę 7 cali można kupić w Czechach w Polsce jest sef 8/6 cala - słyszałem że równie dobra , nie wiem czy GM4 to dobry wybór na plażę - wykopiesz milion zawleczek z piwa :lol: Koks i inne kamienie - no niestety ja to kopię i się nie przejmuję - u mnie zawsze dyskryminacja na 1.5

Miałem inne wykrywacze na 18 khz jednak gm4 z małą cewką jest najbardziej skuteczny na małe sreberka.

Problemy z cewką 12/10 ( fabryczną nie sef ) mogą się trafić ( niestabilność i ciągłe pipkanie bez przyczyny ) tu opis przyczyny z czeskiego lovec pokladu ( tłumacz google ):

Więc panowie gruchanie gm4 tajemnicy jest rozwiązany .

Pierwszy Wszystkie sondy są ok , na początku to było dziwne, w zasadzie nigdy nie miałem usługę i rozmawiać jednocześnie pełen wad .
Drugi Problemem jestkondensator obwodu rezonansowego sondy. Sondy 12x10 mają około 150 Hz wyższą częstotliwość , więckondensator 100nF trochę się na krawędzi . W tym elemencie jest tolerancja 10% , tak więc niektóre sondy 12x10 mógł wydostać się z tolerancją .
3rd Rozwiązanie jest bardzo proste , a dziś mamy przetestowane i została również przetestowana w fabryce , z którym mamy problem rozwiązać poniedziałek. Pojemność wzrasta z 100nF do 115nF . Detektor wtedy nie nevrkne . Problem rozwiązany . Jest to w zasadziebanał wynikające nieco wyższe częstotliwości pracy sondy 12x10 dla GM4 , użytkownika, ale oczywiście duże niedogodności .

Porażka nie jest automatyczna i ma zastosowanie jedynie do niewielkiej części detektorów sprzedawanych . Sądzę , że wszystkievrkajícími GM4 już usłyszeć od ciebie . To nie oznacza, że liczy detektorów 8 . Naprawy są wykonywane podczas poniedziałek i wtorek . Przez około czwartek będzie miał wszystkie swoje detektory w domu . Jeżeli ktoś nawet nie podejrzewał , że problem , oczywiście , może mówić . Wystarczy przypomnieć , że należy zawsze wysłać sondę i detektor .

Co mogę powiedzieć , omawiane tutaj wydany przez radar , itp. Bardzo poważnie , nie wziąłem go , ale zaraz . Tam był mój dobry przyjaciel, który mnie ostrzec , że teraz w Czechach działa prawie wszystko, co są w stanie odwrócić się i to na pewno nie ma bzdury , niektóre strony mogą być bardzo nieprzyjemnie głośny. Ale ten problem niskiej wartości mocy nie spowoduje najwyżej w niektórych miejscach może działać szybciej ćwierkanie .

Dziękuję wszystkim za cierpliwość , te rzeczy, staraliśmy się rozwiązać ten problem bardzo. Inni swearing prawo,detektor nie działać tak jak powinna i że został rozwiązany. ;-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 31 marca 2014, 09:09 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

wczoraj przeżyłem mały szok, niestety negatywny
na lekkim żwirku chodziłem ja z gm4 i dwóch znajomych z euroace i f75ltd
niestety ilość moich fantów, w ogóle sygnałów była kilkukrotnie mniejsza od kompanów
postaram się następnym razem tak jak prymek radził zjechać z czułości bo trochę na tych kamieniach i żwirze lipa jest

żeby nie było tak tragicznie to na glebie piaszczystej ale bez kamieni nie odstaje od ww kolegów

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 31 marca 2014, 18:42 
Generał Broni
Generał Broni

prymek
Możesz zdradzić jakie inne sprzęty miałeś na 18 khz ?? Minelab ?? XP ??

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 31 marca 2014, 19:31 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Prymek a testowałeś może na swoim poletku g2?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 31 marca 2014, 21:19 
Chorąży
Chorąży

Ja też mam do ciebie Prymek prośbę ,chodzi mi o ten opis awarii przetłumaczonej jaką zamieściłeś wyżej,mój wykrywacz ma takie objawy jakie są podane wyżej (ćwierka,trykocze tak przez 10 -20 minut,wtedy się nie da chodzić a jak mu to przejdzie staje się nadpobudliwy),nie mogę z tego opisu dojść jaka jest tego przyczyna i w jaki sposób oni tą awarie usuwają,chce jeszcze na nim pobiegać dopóki pól do końca nie obsieją a potem będę musiał go wysłać na gwarancję.

poz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 31 marca 2014, 21:34 
Generał Broni
Generał Broni

Zmiana kondensatora w sondzie - ze 100nF na 115nF. I jak ręką odjął. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 1 kwietnia 2014, 08:20 
Moderator
Moderator

całość dyskusji o problemach z cewką 12/10 jest tutaj:
http://translate.google.pl/translate?hl ... annel%3Dnp

wiem tyle ile sam przeczytałem : problem dotyczy firmowej cewki 12/10 , kondensator jest na płytce wykrywacza a nie w cewce , zmiana kondensatora usuwa problem niestabilności i wzbudzania się wykrywacza z cewką 12/10.

nie miałem g2 , kiedyś trochę się nim bawiłem ale za krótko by wyrobić sobie opinię - w sumie mi się podobał. Na 18 khz miałem Tejona , goldmaxxa mk1 , GMP z cewkami 22 , 27 , sef 12/10, ultimate , Deusa 2.0 z cewką 22cm , cibolę z modem GB i 14/18khz, na trochę niższej częstotliwości MXT , explorer xs i 2 , cibola bez moda . Nie mówię że GM4 jest najlepszym wyrywaczem na świecie ( ma też wady ) ale z małą cewką czułość na mikrokolory jest doskonała w porównaniu z innymi wykrywaczami które miałem.

Wracając do cewki 12/10 - moja tylko raz dostała korby - zaczęła bez powodu pipczeć i nie dało się szukać nawet na zmniejszonej czułości , myślałem że to wina pobliskiej drutów elektrycznych ale po założeniu cewki 7 cali problemy zniknęły był nawet spokój bezpośrednio pod drutami.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 1 kwietnia 2014, 18:40 
Generał Brygady
Generał Brygady

prymek napisał(a):
całość dyskusji o problemach z cewką 12/10 jest tutaj:
http://translate.google.pl/translate?hl ... annel%3Dnp

wiem tyle ile sam przeczytałem : problem dotyczy firmowej cewki 12/10 , kondensator jest na płytce wykrywacza a nie w cewce , zmiana kondensatora usuwa problem niestabilności i wzbudzania się wykrywacza z cewką 12/10.

nie miałem g2 , kiedyś trochę się nim bawiłem ale za krótko by wyrobić sobie opinię - w sumie mi się podobał. Na 18 khz miałem Tejona , goldmaxxa mk1 , GMP z cewkami 22 , 27 , sef 12/10, ultimate , Deusa 2.0 z cewką 22cm , cibolę z modem GB i 14/18khz, na trochę niższej częstotliwości MXT , explorer xs i 2 , cibola bez moda . Nie mówię że GM4 jest najlepszym wyrywaczem na świecie ( ma też wady ) ale z małą cewką czułość na mikrokolory jest doskonała w porównaniu z innymi wykrywaczami które miałem.

Wracając do cewki 12/10 - moja tylko raz dostała korby - zaczęła bez powodu pipczeć i nie dało się szukać nawet na zmniejszonej czułości , myślałem że to wina pobliskiej drutów elektrycznych ale po założeniu cewki 7 cali problemy zniknęły był nawet spokój bezpośrednio pod drutami.

czyli z cewką Detech nie ma problemu????

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 1 kwietnia 2014, 21:24 
Chorąży
Chorąży

Dziękuję za informacje,teraz przynajmniej wiem co ją boli.

poz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 1 kwietnia 2014, 22:41 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witam GM4 z cewką Detech 12x10 nie ma problemu czułość można podciągnąć nawet do 9,5 i jest ok.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 490 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 33  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]