Teraz jest wtorek, 1 lipca 2025, 18:10

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 490 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 33  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: GM4
PostNapisane: niedziela, 27 kwietnia 2014, 15:30 
Generał Brygady
Generał Brygady

I już po wykopkach :) po wszystkich poradach i radach jest tak- gdy przemiatam cewką to jest ok ale jeśli wykrywacz jest nad ziemią ( wysokość 50cm do 1 m ) to się wzbudza , tak samo się dzieje jeśli leży na ziemi a cewka jest pionowo gdy cewkę położę na ziemi to milknie. Wniosek chyba taki że potrzebny ten adapter :( jutro dzwonię do Mocnego Sygnału po to ustrojstwo . Ale co najważniejsze fanty były :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 27 kwietnia 2014, 17:33 
Moderator
Moderator

takie pipczenie w powietrze jest obecne również w wysoko ustawionym Tejonie więc nie wiem czy to wada tego GM4 - jeśli łowi fanty , głębokość jest ok i czułość na mikrokolory jest ok to może tak ma być . Myślę że osoby mające wiedzę o elektronice wykrywaczy będą znały przyczynę pipczenia w powietrze a tak z ciekawości przy jak ustawionej czułości wykrywacz się uspokaja ???

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 27 kwietnia 2014, 18:20 
Generał Brygady
Generał Brygady

czułość jest bez znaczenia cały czas pika już pisałem że normalnie chodzę na 7 a zaczyna się trochę uspokajać na 3 są takie dni że pracuje przez dwie -trzy godziny normalnie a potem kakofonia :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 27 kwietnia 2014, 21:12 
Chorąży
Chorąży

ODYN napisał(a):
czułość jest bez znaczenia cały czas pika już pisałem że normalnie chodzę na 7 a zaczyna się trochę uspokajać na 3 są takie dni że pracuje przez dwie -trzy godziny normalnie a potem kakofonia :(

Ja takie same objawy miałem i adapter mi pomógł ,na razie mam dwa wypady na adapterze po 5-6godz.i nie zaczął mi szaleć,dziś testowałem go na plaży i jak na takie śmietnisko to nieźle sobie radził.

masteo (Chomik) spróbuj zadzwonić do Mocny sygnał,ostatnio gdy rozmawiałem z sprzedawcą mówił mi że ma sondy spidera,tam może Ci się uda kupić taki zestaw,co do słuchawek nie wiem bo używam na kablu od gareta.

poz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 28 kwietnia 2014, 08:42 
Generał Brygady
Generał Brygady

Niezbyt to dobrze świadczy o tym sprzęcie, że trzeba dokładać jakieś adaptery by z tym normalnie chodzić. Sam o nim kiedyś myślałem, ale takie akcje dyskwalifikują sprzęt na wstępie. Wniosek wysuwa się jeden, ktoś nie przetestował wykrywacza nim go wypuścił na rynek.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 28 kwietnia 2014, 09:14 
Generał Brygady
Generał Brygady

Jak ja lubie te spamowskie farmazony... Kol. Tara przeczytaj watek, dowiesz sie ze problem lezy po stronie standardowej cewki. U nas jest adapter, w czechach jest wymiana. ja polecam cewke 9 spider , z nia nie ma problemu

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 28 kwietnia 2014, 13:17 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Ja zastosowałem feryt przeciwzakłóceniowy na kabel pod elektroniką i jest ok nawet mogę trochę czułość zwiększyć

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 28 kwietnia 2014, 15:32 
Generał Brygady
Generał Brygady

pajda napisał(a):
Jak ja lubie te spamowskie farmazony... Kol. Tara przeczytaj watek, dowiesz sie ze problem lezy po stronie standardowej cewki. U nas jest adapter, w czechach jest wymiana. ja polecam cewke 9 spider , z nia nie ma problemu

o ktorej standardowej mowa okragłej czy tej owalnej>>???

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 28 kwietnia 2014, 16:27 
Generał Brygady
Generał Brygady

Oto wypowiedz kol. Prymka jakieś pięć stron do tyłu

Cytuj:
Problemy z cewką 12/10 ( fabryczną nie sef ) mogą się trafić ( niestabilność i ciągłe pipkanie bez przyczyny ) tu opis przyczyny z czeskiego lovec pokladu ( tłumacz google ):

Więc panowie gruchanie gm4 tajemnicy jest rozwiązany .

Pierwszy Wszystkie sondy są ok , na początku to było dziwne, w zasadzie nigdy nie miałem usługę i rozmawiać jednocześnie pełen wad .
Drugi Problemem jestkondensator obwodu rezonansowego sondy. Sondy 12x10 mają około 150 Hz wyższą częstotliwość , więckondensator 100nF trochę się na krawędzi . W tym elemencie jest tolerancja 10% , tak więc niektóre sondy 12x10 mógł wydostać się z tolerancją .
3rd Rozwiązanie jest bardzo proste , a dziś mamy przetestowane i została również przetestowana w fabryce , z którym mamy problem rozwiązać poniedziałek. Pojemność wzrasta z 100nF do 115nF . Detektor wtedy nie nevrkne . Problem rozwiązany . Jest to w zasadziebanał wynikające nieco wyższe częstotliwości pracy sondy 12x10 dla GM4 , użytkownika, ale oczywiście duże niedogodności .

Porażka nie jest automatyczna i ma zastosowanie jedynie do niewielkiej części detektorów sprzedawanych . Sądzę , że wszystkievrkajícími GM4 już usłyszeć od ciebie . To nie oznacza, że liczy detektorów 8 . Naprawy są wykonywane podczas poniedziałek i wtorek . Przez około czwartek będzie miał wszystkie swoje detektory w domu . Jeżeli ktoś nawet nie podejrzewał , że problem , oczywiście , może mówić . Wystarczy przypomnieć , że należy zawsze wysłać sondę i detektor .

Co mogę powiedzieć , omawiane tutaj wydany przez radar , itp. Bardzo poważnie , nie wziąłem go , ale zaraz . Tam był mój dobry przyjaciel, który mnie ostrzec , że teraz w Czechach działa prawie wszystko, co są w stanie odwrócić się i to na pewno nie ma bzdury , niektóre strony mogą być bardzo nieprzyjemnie głośny. Ale ten problem niskiej wartości mocy nie spowoduje najwyżej w niektórych miejscach może działać szybciej ćwierkanie .

Dziękuję wszystkim za cierpliwość , te rzeczy, staraliśmy się rozwiązać ten problem bardzo. Inni swearing prawo,detektor nie działać tak jak powinna i że został rozwiązany. ;-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 28 kwietnia 2014, 17:37 
Generał Brygady
Generał Brygady

a czyli owalna ma jakies problemy ,, ja akurat mam w standardzie okragła .. ktora chce sprzedac za grosze.. bo mam 2 szt..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 29 kwietnia 2014, 18:39 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Dziś chodziłem z gm4 i przez pierwsze dwie godziny było ok, nawet pod liniami elektrycznymi z czułością ustawioną na 8. Później jak by "piorun" w niego strzelił non stop ćwierkał, zmniejszałem czułość i nic, wyłączyłem i włączyłem też nic nie pomagało. Feryt przeciwzakłóceniowy tez nic nie pomógł, wyciągnięcie aku też nic, dopiero doładowanie akumulatorków pomogło, chociaż dioda nie mrugała? Akumulatorki ładowałem jakieś półtorej godziny, mieliście podobny przypadek? :?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 29 kwietnia 2014, 18:49 
Generał Brygady
Generał Brygady

jak mi padły baterie to miałem podobny objaw jak włoazyłem drugie ktore miałem w zapasie naładowane wsio spoko..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 29 kwietnia 2014, 20:02 
Generał Brygady
Generał Brygady

Seku, po pierwsze ferryt nie ma prawa działać w takim wykrywaczu

viewtopic.php?f=10&t=107332&p=647434&hilit=ferryt#p647434

zwykłe placebo po jego założeniu :1

Ja z moim żadnych problemów nie miałem. Może baterie nie miałeś naładowane ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 29 kwietnia 2014, 20:28 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Kolego Pajda dzięki za link, myślę, że najlepiej byłoby się spotkać i porównać wykrywki, póki co będę testował dalej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 29 kwietnia 2014, 20:37 
Generał Brygady
Generał Brygady

Zadzwonię do Ciebie i zgadamy się na wypad. Na razie jestem zabiegany :1

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 490 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 33  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]