Teraz jest niedziela, 29 czerwca 2025, 21:55

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 178  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus - ustawienia
PostNapisane: środa, 28 maja 2014, 08:17 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Nie ma żadnej wersji 3.3 i długo z pewnością nie będzie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 maja 2014, 09:27 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

kolego Denar a mozesz rozwinac ten temat ? :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 maja 2014, 10:07 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Mam pytanie, czy ktoś chodzi z częstotliwością ustawiona na 8? Na jakie tereny jest taka częstotliwość i czy na tym ustawieniu można również szukać monet, czy tylko dużego żelastwa?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 maja 2014, 10:11 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Na częstotliwości 8 też można szukać monet i innych kosztowności. Co do terenu to bez różnicy po jakim będziesz chodził.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 maja 2014, 10:13 
Plutonowy
Plutonowy

Bardzo dużo wykrywaczy pracuje na częstotliwości do 8khz (np;ace250, rutus argo,proxima, delta, omega, F2) i wszyscy znajdują monetki. Więc jak widać ta częstotliwość nadaję się do szukania monet.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 maja 2014, 11:05 
Generał Broni
Generał Broni

chowart napisał(a):
Mam pytanie, czy ktoś chodzi z częstotliwością ustawiona na 8? Na jakie tereny jest taka częstotliwość i czy na tym ustawieniu można również szukać monet, czy tylko dużego żelastwa?

Na każdej częstotliwości i przy każdych ustawieniach sprzętu możesz szukać wszystkiego - i znajdziesz - tyle, ze na jednych głębiej, a na innych płyciej...

Instrukcja obsługi, strona 11. (http://www.xpmetaldetectors.com/images/update_deus/User_manual_UK_V3.0_WEB.pdf) - nic dodać, nic ująć... ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 maja 2014, 11:24 
Podporucznik
Podporucznik

Cytuj:
3.3 już soft jest:)

A skąd ty wziąłeś takie rewelacje? Na stronie producenta cisza.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 maja 2014, 11:35 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Na razie nawet nie ma takiej potrzeby, V3.2 jest bardzo dobra i była wypracowana dużym wysiłkiem poprzez nieudane wersje 3.0 i 3.1. Myślę, że XP drugi raz nie popełni podobnego błędu wypuszczając nie do końca sprawdzone oprogramowanie i nie będzie działać pod presją. Zanim oprogramowanie jest zaakceptowane jest testowane przez ekspertów w różnych warunkach. Wiedziałbym o takich testach wcześniej niż inni użytkownicy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 maja 2014, 13:25 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

nie ma co psuć tego dobrego co jest . Soft 3.2 jest najlepszy jaki wyszedł do tej pory.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 maja 2014, 01:09 
Podporucznik
Podporucznik

fiszer5 napisał(a):
nie ma co psuć tego dobrego co jest . Soft 3.2 jest najlepszy jaki wyszedł do tej pory.

Możesz to uzasadnić ?? w czym jest lepszy od np:2.0

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 maja 2014, 07:37 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Więcej możliwości ustawień oraz specyficzny dźwięk na mniejsze przedmioty typu moneta lub biżuteria, w 95 procentach wiem co mam pod cewką. Różnice między 2.0 a 3.2 znajdziesz na stronie producenta. Jak dla mnie 3.2 w porównaniu z wcześniejszymi aktualizacjami jest najlepsze.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 maja 2014, 21:05 
Kapral
Kapral

Witam tak czytam wasze posty na temat xp deusa i jestem w szoku.
Jak chodzę na drobnice dyskryminacje ustawiam na 28 minim i nie widzę kompletnie żadnej różnicy
miedzy dyskryminacja 0 w zasięgu. Kto takie plotki sieje w starych wykrywaczach tak jest.
Posiadam xp deusa od prawie 2 lat 500 godzin w terenie, proszę sprawdzić najlepiej samemu czy
w teście powietrznym czy na polu zasięg z dyskryminacja 28 będzie taki sam!.id dźwiękowe i id cyfrowe bez zmian 2 sprawa pisze o tym w instrukcji w polskiej nie ma takiej informacji ?? dzięki temu ten wykrywacz jest wart swojej ceny ! Czułość na 96-99 ,dysk 28 ,tx3 ,reac 0, i śmigamy :)
+słuchawki podstawa!! i tutaj deus pokazuje co potrafi na miejscach juz schodzonych maksymalnie jak śmietnik to reaktywność na 2 tylko nic więcej :)
Przyjechałem do Polski 3 miesiące temu i bylem na wyprawie z at pro ,rutusem 3.0, i f70.
Pracuje bez pointera 3vs1 wynik był powalający :) oczywiście deus bez apelacyjne wygryzł to co jeszcze
się dało a koledzy?? zarzekali się ze nic już na tym miejscu nie ma a było :)

DISC - Discrimination - Dyskryminacja - słowo, które w naszym pięknym języku ma kojarzy się raczej z prześladowaniami na tle rasowym, w dziedzinie wykrywaczy oznacza zdolność do niewykrywania określonych rodzajów metali. Nie jest to jedyna nazwa określająca taką cechę wykrywacza; często można spotkać określenia Reject (odrzucaj), Cancel (rezygnacja) czy Trash Elimination lub Trash Out (eliminacja śmieci). W języku polskim spotykamy albo bezpośrednie tłumaczenie tej nazwy albo określenie dyskryminacji jako "odrzucanie". W wykrywaczach typu non-motion nastawa dyskryminacji mogła ujemnie wpłynąć na zasięg wykrywania. Wiązało się z właściwościami detektora synchronicznego odpowiedzialnego za selekcjonowanie sygnałów o określonych parametrach. We współczesnych rozwiązaniach (wprowadzonych powiedzmy w latach 80-tych), stosowane są dwa detektory synchroniczne, a proces dyskryminacji nie polega na nastawieniu odpowiedniego przesunięcia fazowego, tylko na wyborze właściwego napięcia. Zresztą, nie wdając się w szczegóły, można stwierdzić że we współczesnych zachodnich wykrywaczach, wielkość nastawy dyskryminacji nie zmienia zasięgu wykrywacza. Jeśli ktoś słyszał coś przeciwnego, to niech jeszcze raz uważnie przeczyta powyższy akapit. Oczywiście nie oznacza to że wykrywacz metalu jest w stanie prawidłowo rozróżniać metale które wykrywa - podobnie jak człowiek, nie jest w stanie rozróżnić czy 200m przed nim idzie murzyn czy arab (wszak mówimy o dyskryminacji), mino że ich sylwetki są wyraźne. Podsumowując: jeśli masz starszy wykrywacz pracujący w trybie non-motion, to by uzyskać maksymalny zasięg, utrzymuj wielkość dyskryminacji na możliwie niskim poziomie, natomiast w wykrywaczach współczesnych, a zwłaszcza typu motion, nie musisz się trudzić - z czystym sumieniem możesz dyskryminować gwoździe bez obawy że ucierpi na tym ilość odnajdowanej biżuterii"

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 maja 2014, 21:27 
Podporucznik
Podporucznik

Co do softu to ja bym mocniej podkręcił czułość tak aby można było deusa przesterować bo w zdecydowanej większości u mnie można chodzić na max ustawieniach a czasem może dało by radę dać go lekko podkręcić i brakuje już czułości. to ja jako użytkownik powinienem mieć możliwość podkręcania go wyżej ale mniej stabilnie tak jak to jest w Rutusie Argo.

Karty nie neguje twojej wiedzy ale zrób testy w gruncie np na skarpie.

Deus ze średnią nie jest głębszy od np rutusa proximy z cewką DD 29 cm jest za to czulszy na drobnicę. Wiem co piszę miałem proximę i robiłem testy porównawcze w gruncie. Nie oznacza to że deus jest gównianym sprzętem po prostu proxima jest bardzo dobra.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 maja 2014, 21:38 
Podporucznik
Podporucznik

Od pewnego progu klasy sprzetu, bardziej zaczyna sie liczyc inteligencja operatora, bo w kanarku ciezko cos bardzo zle ustawic a np. w takim Deusie juz tak i ktos pozniej powie, ze Deus ma zasiegi jak kanarek. Na czyms takim bazuje zdzichu, gdzie zawsze wygrywa Omega, ktorej blizej do kanarka niz Etracka, ale tego ostatniego zawsze przebija. Co do dyskryminacji, to np. w Tekneticsach na pewno wplywa na zasieg i jesli ktow mowi inaczej to klamie.

Ostatnio edytowano czwartek, 29 maja 2014, 21:41 przez kgrl, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 maja 2014, 21:38 
Pułkownik
Pułkownik

karty napisał(a):
Witam tak czytam wasze posty na temat xp deusa i jestem w szoku.
Jak chodzę na drobnice dyskryminacje ustawiam na 28 minim i nie widzę kompletnie żadnej różnicy
miedzy dyskryminacja 0 w zasięgu.

Testy robiłem wielokrotnie - na małe cele typu srebrna moneta o średnicy 5-7 mm różnica jest bardzo duża w zasięgu (nawet o 50%)
Na duże cele - np coś większego niż boratynka to mniej widać ale jest różnica. ja lubię chodzić na granicach zasięgu łapiące cele a tam id cyfrowe po prostu nie działa w DEUSIE a zasięg spada przy większej dyskryminacji bo cele które już nie pokazują ID wpadają w niskie zakresy, które są dyskryminowane

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 178  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]