Teraz jest niedziela, 29 czerwca 2025, 23:46

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 178  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus - ustawienia
PostNapisane: poniedziałek, 9 czerwca 2014, 22:23 
Porucznik
Porucznik

Z deusem mam dopiero kilka wypadów ale z myślę że brak słyszalności żelaza to raczej nie tedy droga.
Sygnał na kolor id :1
Kopiesz na 25 cm i sygnał w dołku.
Jeszcze jeden sztych i brak sygnału.
-albo kolorowy fant wpadł na spód dołka
-albo właśnie dokopałeś się do żelastwa i deus pokazał poprawne id-tzn wyciął żelazo.
Fajnie miała optima gdzie zanik sygnału wiodącego przy dyskryminacji żelaza wskazywał właśnie na żelastwo :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 czerwca 2014, 08:56 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Lokalizacja: Garrett 250 > Minelab Safari > Whites V3i > Deus XP
1. Jak sprawić, aby moje ustawienia, które zmieniam na danym programie zostały zapamiętane automatycznie?

2. Jak ustawić sygnał przesterowania, np.: gdy zbliżam cewkę do puszki aluminiowej? Obecnie jest taki dźwięk jak by znalazł kolor, a nie "pierdzenie" na przesterowanie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 czerwca 2014, 09:33 
Generał Brygady
Generał Brygady

ad.1 - nie da się tak zrobić. Musisz ręcznie wejść w OPCJE/PROGRAMY/ZAPISZ

ad.2 - zmieniasz w zakładce expert sygnału akustycznego. masz 3 nastawy i musisz popróbować. minuta roboty i będziesz miał to, co chcesz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 czerwca 2014, 22:51 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Lokalizacja: Garrett 250 > Minelab Safari > Whites V3i > Deus XP
darmatt napisał(a):
ad.2 - zmieniasz w zakładce expert sygnału akustycznego. masz 3 nastawy i musisz popróbować. minuta roboty i będziesz miał to, co chcesz.

Nie ma sygnału pierdzącego, ani nie mogę ustawić sam dźwięku.

3. Jeśli wykonuje strojenie przez pompowanie i uzyskuje nr 83, to co należy zrobić? Zwiększyć o 2-3 nr pełne, czy o 2-3 kropki pod numerem strojenia do gruntu?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 19 czerwca 2014, 22:59 
Plutonowy
Plutonowy

opi napisał(a):
darmatt napisał(a):

Nie ma sygnału pierdzącego, ani nie mogę ustawić sam dźwięku.

3. Jeśli wykonuje strojenie przez pompowanie i uzyskuje nr 83, to co należy zrobić? Zwiększyć o 2-3 nr pełne, czy o 2-3 kropki pod numerem strojenia do gruntu?

Dźwięk sygnału przesterowania słychać kiedy wykrywacz wykryje duży przedmiot w bliskiej odległości i sami nie mamy możliwości ingerencje w jego ustawienie ,to co ustawiamy to natężenie tego dźwięku czyli głośność w niewielkim stopniu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 27 czerwca 2014, 18:05 
Podporucznik
Podporucznik

Mam pytanie do kolegow robiacych testy Deusa z monetami 1,2 lub 5 gr. Czy machaliscie cewka nad ziemia o kilka cm czy tez bardziej szuraliscie blisko ziemi?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 27 czerwca 2014, 18:23 
Moderator
Moderator

hmm dziwne pytanie , kiedyś robiłem ( dawno temu ) - machałem tak jak przy normalnym szukaniu ( bez szurania ), 5 groszy łapie na 25cm , 2 grosze na 26cm ale słabo , cewka 9cali , średnia gleba gdzieś 87-88 - czyli raczej wysoka mineralizacja

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 27 czerwca 2014, 19:39 
Podporucznik
Podporucznik

Dzieki Prymek za odp. Twoje pomiary roznia sie od tych, o ktore pytalem, bo tam pisali, ze dla 2 gr 25 cm jest praktycznie nieosiagalne. Dziwne jednak, ze Ci lapie 5 gr plycej niz 2 gr.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 27 czerwca 2014, 20:06 
Moderator
Moderator

to nie tak - mam zakopane 5 groszy na 25cm pod dwoma kawałkami cegieł - biały kapsel ( myślałem że będzie to jakieś utrudnienie ) natomiast 2 grosze mam na 25-26cm - zielony kapsel , te dwa grosze to deus słabo łapie ale łapie tu masz mój filmik
http://youtu.be/iEaQ8dnUiMY
to moja " wczesna" produkcja więc proszę o wyrozumiałość ( teraz bym to zrobił lepiej )
na moim profilu jest też filmik gdzie jest moment zakopywania monet ( nowa jest boratynka bo duża srebrna moneta na 25cm z gwoździami to był zbyt prosty cel )

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 27 czerwca 2014, 21:21 
Podporucznik
Podporucznik

Jak wynika z tych filmikow, to Deus demonem glebokosci nie jest, ale pewnie da sie z niego wycisnac w miare dobre wyniki. Moze sie skusze z ciekawosci, aktualnie testuje Viste Gold, ale czasami wraca sentyment do czegos z wyswietlaczem i fajna sprawa te bezprzewodowe sluchawki. Myslalem jeszcze o tym Golden masku z dwiema czestotliwosciami i sluchawkami bezprzewodowymi gdyby mial, chociaz wiem, ze ich nie polecaja, ale nie wiem kiedy bedzie w sprzedazy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 27 czerwca 2014, 23:50 
Moderator
Moderator

kgrl napisał(a):
Jak wynika z tych filmikow, to Deus demonem glebokosci nie jest, ale pewnie da sie z niego wycisnac w miare dobre wyniki. Moze sie skusze z ciekawosci, aktualnie testuje Viste Gold, ale czasami wraca sentyment do czegos z wyswietlaczem i fajna sprawa te bezprzewodowe sluchawki. Myslalem jeszcze o tym Golden masku z dwiema czestotliwosciami i sluchawkami bezprzewodowymi gdyby mial, chociaz wiem, ze ich nie polecaja, ale nie wiem kiedy bedzie w sprzedazy.

dokładnie tak jak piszesz - deus to świetny wykrywacz i można z niego wiele wycisnąć . Dzisiejsze wykrywacze mają zbliżone zasięgi a ich nieznaczne różnice głębokości w terenie maja małe znaczenie. Bardzo miło wspominam deusa , dużo nim znalazłem a praca z nim to czysta przyjemność. Bułgarskie wykrywacze nie mają w sobie takiej "finezji " jak konstrukcje znanych firm "zachodnich" ale są niesamowicie skuteczne i wydajne.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 lipca 2014, 23:01 
Chorąży
Chorąży

Jestem świeżym uzytkownikiem Deusa. i szok nie daje rady z tymi ustawieniami. Jedni pisza tak inni inaczej. jest ktos kto poświecił by mi chwile albo i cały dzien na testy? Organoleptycznie pokazał co i jak. Jestem z Piły i wiem ze w okolicy nikt nie ma takiego wynalazku... Chyba ze sie myle. Jestem w stanie jechac do kogos skorego do pomocy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 lipca 2014, 23:13 
Pułkownik
Pułkownik

Ja jestem z Torunia więc jakieś 145 km

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 16 lipca 2014, 23:35 
Podporucznik
Podporucznik

Nie badz leniwy, przeczytaj ten watek, a wiele sie dowiesz i nauczysz;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 lipca 2014, 22:12 
Chorąży
Chorąży

ale kazdy pisze co innego. albo podobnego. dzis testy w gliniastej ziemi i boratyna z 10 cm. szału nie ma. nic głębiej nie siegłem wszystko na głębokosci kanarka.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 178  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]