Teraz jest poniedziałek, 30 czerwca 2025, 15:03

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 25  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XPOINTER - DETEKNIX & GARRETT - porównanie możliwości
PostNapisane: środa, 25 czerwca 2014, 19:42 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Tak działa na całej długości Sondy od Przodu przez całą długość Sondy aż do miejsca pomiędzy guzikami .
Po kilkunastu Drobiazgowych próbach widzę że ma " Martwe Pole " przy krawędzi Końcówki Sondy ,myślałem ze to Jego Przypadłość ?
Allleee UWAGA !!!!!! Koledzy !!!!!!
Słuchajcie zaraz zrobiłem też identyczną próbę z Garecikem i On Ma Identyczną przerwę , jestem zdziwiony , bo w normalnym użytkowaniu nie zauważyłem tego przez tyle lat !
Trochę się zdziwiłem że nie zauważyłem a w ogóle nie wiedziałem ze Garett ma takie " Martwe Pole "

Ostatnio edytowano środa, 25 czerwca 2014, 19:59 przez WojDar61, łącznie edytowano 3 razy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 czerwca 2014, 19:45 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Nie dałem podsumowania , działają identycznie Obydwa tylko ze ten Drugi działa dalej w stronę TYLU czyli baterii .
Co oczywiście raczej nic nie daje ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 czerwca 2014, 19:59 
Podporucznik
Podporucznik

Fajne informacje. Dobrze ze jest jakas alternatywa, szkoda ze jej nie bylo kiedy kupowalem garretta:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 czerwca 2014, 20:21 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

E no słuchaj Garrett jest na prawdę dobry Ja nie narzekam , a poza tym to już je mamy , więc trzeba się nimi bawić do oporu.
To znaczy na pewno bym kupił Xpointera , gdyby był te cztery lata temu kiedy kupowałem pierwszego Garecika , ale nie było .
Pierwszego kupiłem Fishera to był mój pierwszy Krecik , i Bezsensowny Zakup , miałem go może z 2 tygodnie .
Nim się znajdowało to coś jak się to coś miało w dłoni po iluś tam przemiataniem ręką przed Cewką .
Pamiętam zasięg tego był 1,5 -2 cm dużą monetę to może 3 cm , zaraz sprzedałem za Połowę ceny .
I zamówiłem Garrecika , jak przyszedł i zacząłem testować , to myślałem że Zwieracze mi puszczą to Był Szok , w porównaniu tym " Pinpointerem Fishera "
Słuchaj teraz bo pada i jest czas przeleciałem całe A....ro 240 za Fishera - 370 za Xpointera :evil: i 500 za Garrecika
no to zostają chyba tylko te dwa ostatnie jako rozsądny zakup .
Chyba że brak funduszy jak wtedy gdy Ja kupowałem Fishera zaraz świeżo po wypompowaniu się z kasy na wykrywacz .
Ale teraz to człowiek jest mądry i teraz bym się wstrzymał dozbierał kasę i zapodał Sobie już któregoś z tych dwóch ostatnich .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 czerwca 2014, 20:42 
Podporucznik
Podporucznik

Po tej recenzji najrozsadniejeszym wyborem wydaje sie byc xpointer. Z fisherem mialem nieprzyjemnosc obcowania i nie jest warty wiecej niz 99zl z przesylka. A jak wyglada trwalosc xpointera? Jakosc plastikow?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 25 czerwca 2014, 21:18 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Co mam tobie napisać za bardzo nie wiem , doświadczeni mówi mi, że to plastik elastyczny nie kruchy tak Mi się przynajmniej wydaje .
Wielkością identyczny jak Garecik .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 26 czerwca 2014, 13:19 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Sieni przepraszam Cię że nie odpowiedziałem , ale się już trochę pogubiłem :?
Ale Kolega Wclan już to zrobił i to lepiej ode Mnie :)

Wclaw dzięki naprawdę przelałeś Moje myśli w słowa :1 Super dziękuję bo Ja bym nie wybrnął :(
wclan napisał(a):
Ja zrozumialem to tak , ze Xpointer jest glebszy i dalej siega , a jak wiadomo krecik nie ma byc za gleboki bo po co poprawiac kilkukrotnie dolek ... od glebokosci mamy inne detektory :D

Np. jesli Garrett daje sygnal w dolku , to w 99% wystarczy plaski sztych szpadla i fant jest na wierzchu. Z Xpointerem moze byc tak , ze musimy wiecej ziemi wykopac jednorazowo , zeby zlokalizowac przedmiot , a komus przyzwyczajonemy to pracy Garretta moze to najzwyczajniej przeszkadzac :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 29 czerwca 2014, 15:16 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

To zaden szal wole za 430 garretta niz ten za 370 , o tej smiesznej torbie w gratisie nawet nie wspominam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 29 czerwca 2014, 18:00 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Bellial za 430,- to każdy by wolał kupić , byle by nie tego " dynamicznego " Chińczyka , tylko pytanie gdzie za tą kasę kupić Oryginalnego Garrecika ?
A co do torby Garretta dla mnie nie jest śmieszna mam ją trzeci rok i nie narzekam , więc nie wiem co tak o niej pogardliwie piszesz :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 29 czerwca 2014, 21:58 
Generał Brygady
Generał Brygady

Interesującym w tym przedziale cenowym jest również pinpointer marki nokta. Całkiem fajnie wychodzi w testach internetowych a kosztuje ok 400zł.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 29 czerwca 2014, 23:48 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Ale produkty "Nokta" to chyba tylko do sprowadzenia z zagr.czyli plus opłaty,jeśli sie mylę prosze o doinformowanie.Co do przedmówcy to tez bym z chęcią kupił Garreciaka za 430 :ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 30 czerwca 2014, 10:51 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Ja już kupiłem dla Syna więc "musztarda po obiedzie" a ja zostaje przy Swoim Garreciku bo po prosty go już mam , ale przyznam się Wam że Tego Xpointera kupiłem poza " Allejaja " za 360,- w zasadzie to przesądziło że go kupiłem to była ta " Kropka nad i "
Ale w tedy kosztował 380,- a jak kupiłem obniżył cenę na 370,- :usta :( :evil:
Więc teraz bym go kupił za 350,- więc nic taniej się nie kupi .
Poza tym słuchajcie jeśli ktoś musi kupić tylko sobie jednego Pinpointera to oczywiście nie ma co się zastanawiać ale pomyślcie ja musiałem kupić dwa w prawdzie garrecika kupiłem z dwa late temu ale jednak musiałem kupić dwa !
Dla mnie cena była atrakcyjna , trochę miałem " PIETRA " :ups: całą noc nie spałem , prawie zwieracze Mi puściły ale jak przyszedł i pooglądałem to spoko .
Koledzy każdy kupi to co będzie chciał co uważa za dobre , ja otworzyłem ten tema bo miałem dwa na raz i mogłem komuś pomóc , Testem i Odpowiedzią .
Powiem Wam szczerze , po paru dniach bodaj trzech , chodzenia Xpointerem jak Syn przyjechał w sobotę na prawdę nie umiałem się zdecydować którego Mu dać i dałem w rezultacie Xpointera

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 30 czerwca 2014, 11:04 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

I teraz słuchajcie , wczoraj pierwszy dzień z Moim starym przyjacielem Garecikiem i co ?
Pewne rzeczy zaczęły Mi w Gareciku Przeszkadzać ?
Za luźno wchodzi w zasadzie , wpada w kaburę .
Potem nie mogę go wygodnie złapać i wyciągnąć bo wystaje z kabury tylko 2 do 3 cm .
Tak skończyło się parę dni chodzenia z tym Drugim !!!!!!!
P.S.
Koledzy jeśli macie jakieś pytania lub pomysły na testy które by was a może i Mnie zainteresowały proszę o zadawanie tych pytań , Syn wyjeżdża w piątek i nie będzie 2-uch sztuk do testów.
Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 30 czerwca 2014, 23:16 
Major
Major

Właśnie, i ja poczekam na tą odpowiedź, też mnie to interesuje

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 30 czerwca 2014, 23:49 
Major
Major

viewtopic.php?f=10&t=129262&start=165
Może zapomniany i zboczył na manowce ale ostatnie strony chyba warte przeczytania, kolega ma XPOINTERA i sobie bardzo chwali, ja mam Greciaka i czasami z drobinkami mam kłopot a XPointer lepiej sobie radzi.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]