Cytuj:
Skąd wiesz że testy bułgarskich producentów to ściema ?
Nie wiem, bo przecież...
Cytuj:
jakie wykrywacze bułgarskie używałeś ?
... ale ja...
Cytuj:
czy to co napisałeś to ci się wydaje czy to sprawdziłeś ? dlaczego wyłączyłeś z tej krytycznej oceny Rutusa i oceniasz go lepiej niż bułgarskie wynalazki przecież to też taka "native" konstrukcja ?
... ja nie mówiłem o
bułgarskich wynalazkach. Przeczytaj ten post raz jeszcze - powoli i ze zrozumieniem. Rutus poza tym zbudował sobie opinię, na jaką faktycznie zasługuje i jaka jest wszystkim dobrze znana, nie mówiąc już o walce producenta o nią.
Cytuj:
Chyba Nokta jest turecka ale ja tu widzę jeden problem
Brawo, trafiłeś.
Cytuj:
brak wiedzy i pisanie o czymś czego się nawet w rękach nie miało.
Ten chłam nie jest godny być trzymany przez moje ręce.
Cytuj:
A T2 to chyba grecki jest
Może tak tylko ku Twojej informacji, drogi Panie "wszechtrzymający" i wszechwiedzący, T2 jest produkowany tam gdzie porządny sprzęt winien być produkowany. A seria grecka (gdzieś pewnie przewinęły ci się na forach nazwy alfa, delta, omega...) nie dość, że w ogóle nie dotyczy T2 i pokrewnych, to w ogóle jest tylko z nazwy.
Cytuj:
jest on skuteczniejszy i wykopuję nim więcej niż konstrukcjami zachodnimi które są często 3 razy droższe
A co ma do powiedzenia użytkownik chińskiego MD, który nakopał nim setki monet za pierwszym wyjściem, bo akurat na takie miejsce trafił, jak nie to, że jest "skuteczniejszy i wykopuje nim więcej niż innymi konstrukcjami"? To się ma nijak do ogólnego porównania, tu raczej może bardziej lub mniej dopisuje po prostu szczęście.
Teraz trochę z innej strony, żeby nie było, że mówię rzeczy niestworzone lub stawiam te sprzęty w złym świetle, czy coś w tym stylu.
Jest taki jeden film:
https://www.youtube.com/watch?v=41sNc9J-or4Gdybyś miał problemy z angielskim napiszę Ci tu pierwsze wypowiedziane zdanie: "
Velox is designed to allow for easy searching in high mineralized ground, such as extremely salty soil (...) which are problematic for most detectors." Co znaczy mniej więcej: "
Velox jest tak zaprojektowany, by z łatwością przemiatać w wysoko zmineralizowanym gruncie, jak bardzo słone gleby (...), które to są problematyczne dla wielu wykrywaczy." W kolejnych sekundach filmu widzimy, że tak naprawdę co by ten gość tam nie regulował, ten wykrywacz ciągle się odzywa. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta - wykrywacz VLF z manualnym gruntem jest bezużyteczny na tego typu podłożu. Nie chcę ci tłumaczyć dlaczego, bo i tak się wyprzesz, a ten film to kolejne robienie ludzi w konia, że coś tam się zmienia - a nieobyci w fachu dosłuchują się czego i klikają w "like", choć nie mają pojęcia co tak naprawdę się zmieniło - bo on cały czas "pierdzi". Oczywiście nic w tym dziwnego, gdyby nie "propaganda" producenta nawet w tym pierwszym zdaniu.
Ponadto osiągi gwarantowane przez producenta są po prostu śmieszne. Czy Wy wszyscy naprawdę myślicie, że ten wynalazek jest wstanie sięgnąć tam, gdzie żaden inny wykrywacz nie potrafi, jak zapewnia producent?
Nie to, żebym "walczył" z tymi wynalazkami, ale jeśli ktoś rozważa zakup analoga w tej cenie jest sporo lepszych modeli - lecz powszechnie wiadomo, że każdy chwali swoje. Aha, raz jeszcze:
Cytuj:
jest on skuteczniejszy i wykopuję nim więcej niż konstrukcjami zachodnimi które są często 3 razy droższe
Nie wiem, drogi kolego, czy ty faktycznie pracowałeś z lepszymi konstrukcjami, pomijam już, że nawet 3 razy droższymi, czy po prostu tak piszesz, bo Velox nie daje rady albo w ogóle nie przyniósł żadnej różnicy?
Pozdrawiam K. :1