|
Cewek wykrywaczy PI się nie ekranuje (jak ktoś bardzo chce to prosze).
<BR>Pi pracują na niedużych czestotliwosciach (do 300hz- czasem wiecej), wysyłają w ziemie któtkie impulsy i nie są przez to narażone na zakłócenia tak jak VLFy, ktore trzeba bezwzględnie ekranować.Tak sobie nawet myśle, że ekranowanie może nawet popsuć zasięg, bo ekran bedzie ekranował część pola el-mag i przez to bedzie mniejsze jego natężenie przenikać do ziemi (?Ale może sie myle)
<BR>Ja mam nieekranowaną i jest wszystko w porządku.Żadnych zakłóceń nie mam, bo i nie powinny one występować.Zakłócenia o których mówisz wynikają raczej z czego innego (pewnie z tego że jeszcze nie laminowałeś cewki tylko na luźno podpiełeś ją do wykrywacza, a może ze zlączem lub kablem jest cos nie w porządku ) albo z jakiejś niestabilności elektroniki.
<BR>JMSie calkiem niezły masz zasięg.Ja z cewką 30cm mam ok 23 cm dla 1zł a zasięg max to ok
<BR>1,70m.Do dołków chyba jednak zrobić malutkiego BFO bo ten twój PI do dołków chyba nie jest tak naprawdę kieszonkowy :-)
<BR>----------
<BR><!-- BBcode auto-mailto start --><a href="mailto:domel@poszukiwanieskarbow.com">domel@poszukiwanieskarbow.com</a><!-- BBCode auto-mailto end --><BR><BR><font size=-1>[ Ta wiadomość została zmieniona przez: domel dnia 2002-04-22 11:31 ]</font>
|