Witam wszystkich, odgrzebuję stary temat ale chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej w temacie. Widzę, że na tym forum są same stare wygi, więc można się spodziewać ciekawych wskazówek. Może zacznę od początku. Mam już blisko 5 dych na karku, całą masę różnych fiku miku którym lubię się oddawać a od pewnego czasu łazi za mną wielka chęć odgrzebywania historii. Mieszkam w ciekawym miejscu pod względem historycznym (południe Hiszpanii) tak mi się bynajmniej wydaje, bo są tam ślady bytności ludzi od blisko 10 000 lat. Epoka kamienia, brązu, osady rzymskie oraz cała masa pozostałosci pomauretańskich. Wszystko byłoby fajnie gdyby nie fakt, że ziemia przypomina wypaloną cegłe a do tego teren jest pokryty cała masą różnych zażelazionych i magnetycznych kamieni. Stąd moje pytanie czym można się zasadzić w taki teren, dodam jeszcze że w kwestii wykrywaczy metalu jestem totalnie zielony a co za tym idzie to nie chciałbym kupować 15- tu wykrywaczy aby dowiedzieć się że się kompletnie nie nadają czy też że nie jestem w stanie ich opanować. Trochę się rozpisałem ale chciałem trochę naświetlić swoją sytuację. Pozdrawiam młody47
|