Teraz jest poniedziałek, 30 czerwca 2025, 15:36

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 25  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XPOINTER - DETEKNIX & GARRETT - porównanie możliwości
PostNapisane: środa, 3 września 2014, 11:37 
Chorąży
Chorąży

Piotr1969 napisał(a):
... Myślałem o Garrecie ale (...) jak trochę przyciśnie do gruntu to czasem się wzbudza bez przyczyny.

Mój tak ma od początku (daje głos, gdy trochę mocniej cisnę nim w ubitej glebie). Nieco pomaga "kalibracja" (podczas włączania, należy "czubkiem" dotykać ziemi).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 3 września 2014, 22:04 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Mój xpointer wrócił z serwisu, okazało się, że działa dobrze tylko na akumulatorkach na bateriach fiksuje i wyłącza się, nawet jak dam podkładkę 2mm. Dziś kupiłem chińską baterię 9v i okazało się, że jest dłuższa od aku o 1mm a od bateri philipsa 3mm, na tej chińskiej baterii działa teraz bez problemu!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 3 września 2014, 22:57 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Seku napisał(a):
Mój xpointer wrócił z serwisu, okazało się, że działa dobrze tylko na akumulatorkach na bateriach fiksuje i wyłącza się, nawet jak dam podkładkę 2mm. Dziś kupiłem chińską baterię 9v i okazało się, że jest dłuższa od aku o 1mm a od bateri philipsa 3mm, na tej chińskiej baterii działa teraz bez problemu!

Ja używam w wykrywce i innych miernikach baterii Energizer Industrial i nie mam z nimi żadnych problemów. Są bardzo dobrej jakości i długo trzymają. I taką zastosowałem do Xpointera.
Czy wasze na sądzie mają ten pomarańczowy napis z logiem czy taką jakby naklejkę?
Jeszcze nie testowałem go w terenie, tylko w plastikowym wiadrze z piaskiem. ;) I jak na razie pozytywnie.
Mam tylko lekki niedosyt co do wibracji. Porównując do Garreta są takie trochę anemiczne, ale poza tym ok. Może w niedzielę uda się gdzieś wyskoczyć i po testować w polu, wtedy napiszę coś konkretnego o nim.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 4 września 2014, 09:46 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Kolego Piotr1969 w prawie wszystkich Wykrywaczach które miałem w ręku , Miernikach i wielu innych Urządzeniach znajdują się Sprężynki Spiralne które korygują różnicę w długościach baterii czy akumulatorów.
W Garrecie i Xpointerze jest Mikro Gumka w Nakrętce , Zakrętce jak kto woli , która się ugniata z grubości n.p. 5mm do 1mm w trakcie używania Dłuższych czasami o Dobre Parę milimetrów Baterii czy też Akumulatorów a gdy po jakimś czasie zmieniamy na Krótszą Baterie czy Akumulator , powstaje luz pomiędzy Stykami Urządzenia a Źródłem Prądu .
I właśnie wtedy zaczyna się problem , Który Zresztą Opisałem w którymś z wpisów w tym Wątku założonym przeze Mnie aby pomóc w miarę możliwości Kolegom , ale chyba nikt z tego nie korzysta .
Wojtek.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 4 września 2014, 16:03 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

WojDar61 napisał(a):
Kolego Piotr1969 w prawie wszystkich Wykrywaczach które miałem w ręku , Miernikach i wielu innych Urządzeniach znajdują się Sprężynki Spiralne które korygują różnicę w długościach baterii czy akumulatorów.
W Garrecie i Xpointerze jest Mikro Gumka w Nakrętce , Zakrętce jak kto woli , która się ugniata z grubości n.p. 5mm do 1mm w trakcie używania Dłuższych czasami o Dobre Parę milimetrów Baterii czy też Akumulatorów a gdy po jakimś czasie zmieniamy na Krótszą Baterie czy Akumulator , powstaje luz pomiędzy Stykami Urządzenia a Źródłem Prądu .
I właśnie wtedy zaczyna się problem , Który Zresztą Opisałem w którymś z wpisów w tym Wątku założonym przeze Mnie aby pomóc w miarę możliwości Kolegom , ale chyba nikt z tego nie korzysta .
Wojtek.

Ok masz rację z tą gumką i z rozmiarami baterii. Tylko poleciłem kolegom te baterie o których pisałem bo naprawdę są godne polecenia. Naprawdę długo trzymają.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 5 września 2014, 20:50 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Piotr , dobrze że polecasz te baterie bo na prawdę są Ekstra Sam używałem je w Omedze .
Ale trafia mnie coś :evil: jak robię próby ,piszę swoje spostrzeżenia odpisuję na pytania robię testy na prośby Kolegów , a w rezultacie czytam że któryś z Kolegów wysyła Xpointera bo Mu nie kontaktuje .
Myślałem że wątek ten pomoże właśnie w takich przypadkach i rozwiąże część problemów które się Kolegom przydarzą .
W nawiasie , w Garrecie po pewnym czasie dzieje się identycznie to samo co w Xpointerze gumka robi się płaska i przy zmianie na krótszą baterie nie ma styku , bateria wręcz lata , kałacze w środku.
Pozdrawia Cię Piotr i wszystkich Kolegów .
Wojtek.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 7 września 2014, 21:38 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

No i po pierwszym wypadzie z Xpointerem.
Mogę powiedzieć, że faktycznie jest bardzo czuły i potrafi znaleźć dosłownie drobinki metalu. Szukałem w piaszczystej mokrej glebie w lesie. Nie stwierdziłem żadnych negatywnych zachowań w jego działaniu.
Jedna istotna informacja to taka, że nie wzbudza mojej wykrywki (whites coinmaster pro).
Na razie tyle.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 8 września 2014, 14:05 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Niepokojąco wysoko cena wzrosła , jest aż tak dobry ? Czy płacimy za kolejny rok gwarancji?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 8 września 2014, 18:56 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

irekszpodel napisał(a):
Niepokojąco wysoko cena wzrosła , jest aż tak dobry ? Czy płacimy za kolejny rok gwarancji?

Moim zdaniem dlatego cena rośnie bo dobrze się sprzedają. Ja jeszcze w starej cenie kupiłem. :)
A i tak cena konkurencyjna w stosunku go Garreta.
Co do gwarancji to, że on pisze rok to i tak wg. przepisów jest 2 lata. O ile dobrze pamiętam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 8 września 2014, 19:03 
Chorąży
Chorąży

W teraźniejszej aukcji jest napisane że gwarancja jest 2 letnia, dodatkowo jest czarny kolor.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 8 września 2014, 19:38 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Witam szanownych Kolegów teraz czytając Forum i ten Wątek wpadłem w panikę i wlazłem na Allejaja i się uspokoiłem bo rzeczywiście cena wzrosła ufffff ale całe szczęście o 19,- bo wystraszyłem się że więcej .
I bałem się ze zwlekałem i przeciągałem i nie mogłem się zdecydować , a teraz cena do góry i będzie kicha z zakupu :(
Ale teraz cieszę się , że zakup Mój się przeciągnął a potem miałem kasę a Xpointerów nie było , Panowie teraz Cieszę Się Że ma 2 lata gwarancji bo Bez Zawahania go zakupię a że o 19,- droższy to dla Mnie przynajmniej dobra cena za dodatkowy rok gwarancji i spokojna głowa :1
Irekszpodel bardzo Ci dzięki za tak ważny wpis , bo nie jednego Kolegę zainteresuje , tak jak Mnie :za .

Pozdrawiam Wszystkich .

Wojtek.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 9 września 2014, 09:15 
Generał Broni
Generał Broni

Piotr1969 napisał(a):
Co do gwarancji to, że on pisze rok to i tak wg. przepisów jest 2 lata. O ile dobrze pamiętam.

Długość GWARANCJI zależy wyłącznie od udzielającego jej GWARANTA, którym zwykle jest PRODUCENT, a to co obejmuje gwarancja zależy od tego, co jest ZAPISANE w dokumencie gwarancyjnym lub w innej formie podane przez GWARANTA.

Przytoczone tu DWA LATA "wg. przepisów" to ustawowa NIEZGODNOŚĆ TOWARU Z UMOWĄ obowiązująca SPRZEDAWCĘ.

Lepiej nie mylić tych dwu uprawnień reklamacyjnych...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 10 września 2014, 13:34 
Chorąży
Chorąży

Różnice jakie zauważyłem między starym a nowym xpointerem:
-napis na cewce inny ,
-dioda ,
-gumka od baterii większa
-kabura z uszkiem do karabińczyka ,
dodatkowo w moim egzemplarzu dźwięk jakby gorszy i gorzej działający przycisk włączania.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 10 września 2014, 22:38 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Czapajarek nie chcę tu mieszać ale Ja synowi kupiłem chyba sześć miesięcy temu więc " Starego" i była już Dioda , a uszko w Kaburze na karabińczyk smyczy nie było rzeczywiście .
Ale jeżeli jest to Uszko przy kaburze i grubsza Gumka dociskająca baterie to idzie ku lepszemu i to się chwali , czyli dla Mnie super Następny Plus dla Xpointera :1
W Garecikach niestety nic się nie zmienia i chyba się nie zmieni ale może wystarczy " Włącz " , " Wyłącz"
Myślę , że jak ktoś pobiega z Garecikiem a potem z Xpointerem jak Ja i będzie miał porównanie to raczej ON / OFF już Mu nie wystarczy :lol:
Pozdrawiam Wszystkich .
Wojtek.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 10 września 2014, 22:45 
Chorąży
Chorąży

Poprawiam się - dioda innego kształtu.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 370 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]