Ja kilka lat temu też używałem F2 - mile go wspominam.
Zanim kupiłem nowy wykrywacz, kilka tygodni drążyłem temat. Oczekiwałem prostoty i uniwersalności Fishera F2. W końcu zdecydowałem się na EuroTek`a Pro 11DD. Początkowo wykrywacz nieco mnie irytował, lecz w końcu po obsłuchaniu stwierdziłem, że w tym niepozornym sprzęcie jest duży potencjał. Szybkie działanie, świetna dyskryminacja, przyzwoita identyfikacja. Na totalnie zaśmieconej plaży, potrafi zidentyfikować jednogroszówkę która dosłownie leży obok kapsla (kilka razy po zakupie wybrałem się na plażę nad jezioro Pławniowice - totalne złomowisko - kapsle, zrywki z piwa, wszechobecna folia - nikt nigdy tej plaży nie czyścił - 30 minut i kilkanaście monet...). Super wskaźnik IRON, który informuje że przy wysokich wskazaniach mamy żelazo, bądź metal jest mocno skorodowany. Z każdym kolejnym wypadem coraz bardziej doceniam ten sprzęt. Wizualnie wygląda równie banalnie jak F2 - jednak pozory czasami mylą.
Moim skromnym zdaniem można zastanowić się nad EuroTek`iem jako alternatywa dla F2 - no i mieści się w zakładanym budżecie, o 5-ciu latach gwarancji nie wspominając :-) Przesiadka z F2 na ET Pro 11DD jest bezbolesna. Bardzo ciekawa opcja to regulacja głośności - a tak naprawdę nie o głośność w tym chodzi - ale o tym w innym może już wątku...
Polecam ten filmik - to on mnie przekonał do tej piszczałki :-)
https://www.youtube.com/watch?v=-NAil0k_iwI