Teraz jest sobota, 31 stycznia 2026, 05:43

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Teknetiks Eurotek Pro czy Euro Ace Gareta
PostNapisane: niedziela, 2 listopada 2014, 20:57 
Generał Brygady
Generał Brygady

panowie koles chce kupic jeden z tych wykrywaczy moze ktos podpowie ktory warty swieczki???

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Teknetiks Eurotek Pro czy Euro Ace Gareta
PostNapisane: niedziela, 2 listopada 2014, 21:09 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Każdy ma plusy i minusy zasięgi takie same plusy dla tekneticsa to cyfrowe id. I wyważenie rewelacyjne no i jest szybszy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 2 listopada 2014, 21:24 
Kapitan
Kapitan

Obydwa są warte polecenia. W swojej klasie cenowej stanowią ciekawą alternatywę nawet wobec droższych sprzetów.
Jako użytkownik ET pro 11DD powiem od siebie, że jest to sprzęt bardzo stabilny, dobra ID cyfrowa, dobra dyskryminacja, dodatkowa dyskryminacja dźwiękowa, regulacja poziomu głośności dla metali żelaznych i kolorowych, dla mnie niesamowicie przydatna ikonka IRON, która nawet przy wysokich wskazaniach (nawet przy dyskryminacji żelaza) informuje, że jednak mamy do czynienia ze skorodowanym żelazem, które jak wiadomo często identyfikowane jest jako kolor... I co najważniejsze, ten niepozorny wykrywacz jest szybki - często to może irytować początkujących użytkowników, bo na zaśmieconym stanowisku mamy mieszane sygnały. Jednak odpowiednia interpretacja tych sygnałów i wskazań skutkuje tym, że potrafimy w "śmieciach" zlokalizować coś ciekawego.
Nie mam osobiście zastrzeżeń do jakości wykonania - żadnych luzów, nic nie pęka, nic się nie urywa.
Na koniec ciekawy film, który w małej części pokazuje możliwości tego taniego niepozornego sprzetu:
http://www.youtube.com/watch?v=-NAil0k_ ... Q-FmYsYqow

Na koniec mała uwaga. Wykrywacz jest niesamowicie prosty i intuicyjny. Wychodząc w pole, nie zastanawiasz się jakie są optymalne jego ustawienia, nie masz obaw, czy aby nie omijasz czegoś, coś możesz przeoczyć, ominąć. Włączasz sprzęt i ogień! :-)
Ten sprzęt można porównać do dobrego kompaktowego aparatu cyfrowego robiącego dobre i przyzwoite zdjęcia. Wielu użytkowników zaawansowanych lustrzanek cyfrowych (podobnie jak wykrywaczy...) w większości i tak pstryka zdjęcia na ustawieniach AUTO :-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 2 listopada 2014, 21:40 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Dziś chodziłam z kumplem po sprawdzonej miejscówce. Irek z Eurotekiem ja z pożyczonym EuroAce. Obaj zaliczyliśmy powrót do domu z garścią moniaków :1 jeśli Twój kumpel Aliens już latał z wykrywka to oba te sprzęty polecam, na drobnicę w sam raz. Jeśli jednak zaczyna przygodę to EuroAce może trochę wnerwiać z namierzaniem drobnej monetki

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 2 listopada 2014, 22:43 
Pułkownik
Pułkownik

Depciu - Ty kobietą? :lol:

Polecam również ETPro tylko z cewką 11dd. Miałem prawie rok i byłem zadowolony. Lekki,szybki no i pies na małe sreberka.
Wtrącę też inną propozycję - zamieniłem w/w wykrywacz na BH Land Ranger Pro - "prawie" to samo co ETPro, lecz zdecydowanie głębszy, no i więcej funkcji, tj. strojenie gruntu, notch, 4 tony, ID cyfrowe i kafelkowe (jak w garrettach).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2014, 05:10 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

szopan napisał(a):
Depciu - Ty kobietą? :lol:

He he taka se literówka :roll: :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2014, 08:06 
Kapitan
Kapitan

Wiem, że to sprawa indywindywidualna, ale teraz, gdybym stał przed wyborem kupna, wybrałbym Euroteka. I to pomimo zauważalnego niedostatku zasięgu. Jeśli natomiast chodzi o zalety tego wykrywacza to całkowicie zgadzam się z przedmówcami.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2014, 15:27 
Generał Broni
Generał Broni

Miałem Euroace, bardzo dobra wykrywka. Po zmianie na Optimę nie zauważyłem jakieś zauważalnej zmiany w ilości fantów czy głębokości dołków, ze względu na wyższą częstotliwość zaczęły za to wpadać małe sreberka :) No i różnica w rozumieniu sygnału. Ale Euroace naprawdę daję radę.

Ja bym wybrał Ace, ze względu na jakość wykonania, te cyfrowe identyfikacje to bzdet jest, prawda jest taka że najciekawsze fanty mają ludzie co kopią każdy kolor. Pzdr.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2014, 16:39 
Generał Brygady
Generał Brygady

panowie ,sprzet chce kupic kolega ktory do tej pory lata z Midasem statyk, wiec to i tak dla niego bedzie powazna zmiana na inny sprzet dynamiczny... wiec pewnie wystarczy jak dla niego..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2014, 17:01 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Mam Euroteka od roku ,stabilny lekki,nie żre baterii,szybki.Byłem tydzień temu na takim małym zlocie i okazał się królem fantów.Były wykrywki po kilka tysiaków i wymiękły,a moja tylko osiem stówek kosztowała...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2014, 17:02 
Kapitan
Kapitan

BRAT_MIH napisał(a):
Miałem Euroace, bardzo dobra wykrywka. Po zmianie na Optimę nie zauważyłem jakieś zauważalnej zmiany w ilości fantów czy głębokości dołków, ze względu na wyższą częstotliwość zaczęły za to wpadać małe sreberka :) No i różnica w rozumieniu sygnału. Ale Euroace naprawdę daję radę.

Ja bym wybrał Ace, ze względu na jakość wykonania, te cyfrowe identyfikacje to bzdet jest, prawda jest taka że najciekawsze fanty mają ludzie co kopią każdy kolor. Pzdr.

Ile czasu spędziłeś używając Euroteka?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2014, 20:10 
Podporucznik
Podporucznik

W tej kwestii to raczej waga sprzętu powinna zdecydować et jest lżejszy od ea.
Id cyfrowe jest fajne ale trzeba się nauczyć co jest co, w euroace są ikonki informujące o znalezisku-

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2014, 20:16 
Generał Brygady
Generał Brygady

tylko te ID nigdy nie bedzie adekwatne do tego co mamy pod cewką ,moze to byc wszystko a kazdy mysli ze jak juz cos z przedziłu np. srebro to na 100 % bedzie srebro... i nie mowie tu akurat o tym wykrywaczu ,dotyczy to innych tez

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2014, 21:56 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Ikonki czy numeracja często kłamią ;) w Ace ładny gong i ostatni kwadracik a tu na saperce polmos :666 Aliens najlepiej jak kolega zapozna się z jednym czy drugim (pożyczy czy cuś) ale na pewno na żadnym sie nie przejedzie :za

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 listopada 2014, 01:35 
Generał Broni
Generał Broni

Abaqus Euroteka nie używałem, tylko Garretta Euroace. Złego słowa nie powiem, fajny, trwały wyświetlacz i klawiatura, możliwości tuningu jak w 250, sprzęt popularny i zasięg ok. Wykrywacze w tej cenie nie mogą do końca wskazać czy warto kopać czy nie. Brak balansu gruntu, wzmocnienia audio, sztuczne dźwięki. Ale jak kopiesz każdy sygnał bez wydziwiania i z właściwym podejściem do tego co posiadasz to będziesz zadowolony :) Sprzęt nie dla leniwców, zresztą nawet przeskakując na Optimę miałem wątpliwości, bo użytkownicy piszą - kopię wszystko. Z tym, że teraz kopiąc w trybie mix, wiem czy sygnał na kolor to mini kolor (ładny kolor i mały lub zero statyk) czy duże żelastwo lub złomek (ładny kolor i wielki i silny sygnał statyk). Taka mała loteria do rozegrania. Natomiast wyższa częstotliwość to z pewnością lepsze wyłapywanie małych cienkich sreberek :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]