Teraz jest piątek, 7 sierpnia 2026, 23:45

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: takie coś
PostNapisane: niedziela, 29 maja 2005, 20:13 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Witam
Nie zapominam o fotkach.Czasu niewiele ale wrzucam łodzika.Co proponujecie?Podobny jest na stronie Uniwersytetu Wrocławskiego pod nazwą Michelinoceras(fota 2).
Pozdro dla wszystkich,korzystajcie z pogody!!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 30 maja 2005, 16:32 
Podpułkownik
Podpułkownik

Witaj Tomku, nie bardzo wygląda mi na Michelinocerasa, wydaje mi się, że ma on rzadziej rozmieszczone przegrody. Ostatnio wpadło mi w ręcę kilkadziesiąt okazów łodzików. Postaram się troszkę wgryż w nie. Jak będę miał czas zrobię zbiorczą fotę, taką przeglądówkę. Tomku nadal walczę na żwirowniach, u mnie nie ma niczego więcej. Główne trafienia to łodziki, koralowce i gąbki. Uzbierało się tego już sporo, ale mam jakiś punkt odniesienia. Życzę wyjątkowych okazów, pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 30 maja 2005, 16:43 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Witam!
Ładny okaz. Rzadko rozmieszczone, proste przegrody..hmm nie wiem tylko, czy syfon w przekroju to na foto ten biały punkt, czy też większy owalny kształt wokół. Pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: lodzik
PostNapisane: poniedziałek, 30 maja 2005, 20:32 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Witam
Od razu odpowiadam,syfon to ten biały punkt w środku.ten okaz wydobyłem rok temu.Niedawno znalazłem ładna skałe co po rozłupaniu okazała sie prawdziwym cmentarzyskiem ładnie zachowanych graptolitow (Monograptus na 80 %) i ...wlasnie takich samych lodzikow jak ten wyzej tyle ze w róznym wieku.Te mlode sa gladkie brak u nich przegrod,taka ciekawa nowinka paleo .Jak strzele foty zaprezenuje mala galerie.ostatnio wylupalem ladnego slimaczka(jak on sie pieknie wypreparowal!)ktory wyglada jak miniaturka dzisiejszego Winniczka i chyba nie pochodzi z szerokiego u mnie paleozoiku.Po fotkach z pewnoscia to okreslicie.To tak na zywo.Obecnie patrze przez okno i strasznie sie chmurzy,przed godzinka burza za kilka godzin pewnie nastepna...
Pozdrowienia dla wszystkich

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]