Teraz jest sobota, 31 stycznia 2026, 08:03

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Teknetiks Eurotek Pro czy Euro Ace Gareta
PostNapisane: wtorek, 4 listopada 2014, 09:09 
Kapitan
Kapitan

No wszystko fajnie tylko skąd masz pewność, że gdybyś połaził z Eurotekiem to dalej tak byś optował za EA? Wzmocnienie sygnału np., które wspomniałeś, w ET jest w funkcji odległości od przedmiotu. Jest również dość sprawnie działający wskaźnik IRON. I dźwięki też, w mojej opinii, przyjemniejsze w ET. Z Garretem przełaziłem 3 lata, z Eurotekiem 7 miesięcy, ale używałem jednego i drugiego i próbuję spojrzeć krytycznie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 listopada 2014, 15:54 
Generał Broni
Generał Broni

Dyskusja na temat tych dwóch wykrywaczy już się toczyła wiele razy i szkoda się powtarzać. Moje założenie jest takie, że kopiesz każdy sygnał na kolor. Wykrywacze tej klasy jakoby tego wymagają, dlatego ze ich identyfikacja jest mizerna w porównaniu do możliwości wskazania. Zatem widzi metal, ale jaki to już nie bardzo potrafi rozpoznać.

I w moim odczuciu i dla mnie wykładnią będzie trwałość. Ace ze swoją klawiaturą i wyświetlaczem jest lepiej wykonany niż foliowy Teknetiks. Widziałem Ace, używane prawie codziennie przez kilku kopaczy na zmianę przez coś około 5-6 lat. Po przetarciu szmatką wyglądał całkiem całkiem znośnie. I widziałem Fishera F2 po roku użytkowania, wydrapany na maksa. A to ta sama fabryka. Chyba, że kolega planuje po jakimś czasie zmianę wykrywacza to ktoś inny będzie się tym martwił.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 listopada 2014, 17:00 
Generał Brygady
Generał Brygady

dobra panowie zakonczmy bo z tego co wiem kolega zamowił euroteka.. wiec jego wybor ...szczerze ja nie wybrałbym tego sprzetu ale jemu sie podoba wiec trzeba uszanowac to..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 listopada 2014, 23:55 
Kapitan
Kapitan

Tak. Macie rację, że dyskusja prędzej czy później stanie się jałowa.
Niemniej w odpowiedzi na rzeczywiście kiepską jakość tej folii na ET i jako sugestia dla kumpla Aliensa to ja na wyświetlacz miałem naciągniętą przezroczystą folię stretch, a cały wykrywacz był opatulony czarnym stretch'em. Zresztą tak samo zrobiłem z EA (sprzedałem go po tych 3 latach i był praktycznie jak nowy; wiadomo - osłona cewki była trochę porysowana; wziął go kolega tu z Forum - jak czyta to niech się wypowie). Poniżej jeszcze fotka jak go miałem - tak był zabierany na wypady. Zalety tego "ostreczowania":
- zero kurzu mogącego dostać się do elektroniki i złączy,
- zero rys na plastikach (oprócz osłony cewki),
- zero wytarć na przyciskach,
- kamuflaż tego oczoje#$%go żółtego koloru bez żadnego malowania, oklejania itd.,
- pianka na rękojeści po w/w okresie użytkowania jak nowa,
- kabel cewki przylega dobrze do sztycy.
To samo zrobiłem z Eurotekiem, a teraz z Argo i po sezonie odpakowuję taką piszczałkę i wygląda jak nowa. Ofoliowanie zmieniane po każdym sezonie. Folia kosztuje grosze, a efekt jest niezaprzeczalny, że tak nieskromnie powiem :)
Tu jest link do ogłoszenia, które jeszcze wisi na innym forum:
http://www.pasja-eksploracja.com/forum/ogloszenia/sprzedam-garrett-euroace-(ace-350)/msg71495/#msg71495
Fakt, sprzedałem go z mieszanymi uczuciami. Mimo wszystko zapewnił sporo fajnych emocji, ale jednak na zaśmiecone tereny średnio się nadaje. Za to tam, gdzie w miarę czysto - wymiata. Tylko gdzie jest w miarę czysto :?

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 listopada 2014, 13:01 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

mały test Teknetics Eurotek PRO 11"DD

czulosc 10 dyskryminacja 0 volume 10

[ img ]

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/84516a2ca42fa71e.html

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]