Teraz jest niedziela, 18 stycznia 2026, 14:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 2 czerwca 2005, 09:33 
Generał Broni
Generał Broni

A ja po przeczytaniu odpisałem tak http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... a=24657136

Mam te namiary i można zorganizować silną grupe pod wezwaniem szukania obrączki Zosi i przypadkowo oczywiście wyjąć resztki po tych skarbach.... Po czym przekazać je do tego samego muzeum i facio przestanie się puszyć a my (((może))) dostaniemy jakąś skromną laurke lub 10 % znaleźnego........hehehe

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 2 czerwca 2005, 11:27 
Główny Administrator
Główny Administrator

no pomysł "trafiony" ale zamiast 10% dostaniemy paragraf i przez 10 lat w rubryce "karany" będzie zagatkowy X

FDJ :n

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 2 czerwca 2005, 12:04 
Generał Broni
Generał Broni

Przecież szukać zgubionej obrączki wolno..... a że się przypadkowo coś znajdzie to jest to zgodne z KC i tą jeb**ą ustawą

Więce czemu zaraz zagatkowy lub zagatkowany X ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 2 czerwca 2005, 12:14 
Generał Brygady
Generał Brygady

Hm ciekawy ten czlowiek Androlojc, pomysl ma na legalne chodzenie z wykrywka. W sumie to chyba tylko on moze stanowic jakies lobby poszukiwaczy w srodowiskach archeologow i w jakims stopniu przekonywac co do sensownosci chodzenia z wykrywka. Pytanie czy dla niego jest to oplacalne jezeli juz w sumie moze z nia biegac. Generalnie zastanawiam sie czy w ogole warto cos w temacie promowania wykrywkowcow robic czy tez nie lepiej pozostac elitarna grupa banitow z potencjalenie mniejsza iloscia ludzi do wyciagania fantow. Chyba w sumie strate na tym ponosza i tak archeolodzy i muzea bo nikt sie do nich nie zwraca nawet jak cos znajdzie co chcialby oddac.
A pieczec nie wiem jakie byly jej dalsze losy moze okazalo sie ze to rozdeptana guma mamba. Ktos wie co sie okazalo co to jest? Zreszta wydaje mi sie ze na takie miejsce jak Ostrow Lednicki to cosik krucho z tymi fanciorami. Chyba ze Androlojc nie o wszystkim mowi :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 2 czerwca 2005, 16:47 
Porucznik
Porucznik

Może jestem idealistom, ale tak sobie pomyślałem:
1.) Jeśli ktoś ma kontakt z jakimś archeologiem, to można spytać czy on nie chchciałby pomocy?
2.) Czy istnieje możliwość uzyskania pozwolenia na wykopki i może byłby sens założyć jakieś stowarzyszenie np. tak jak koło łowieckie. I oni i my jesteśmy chyba potrzebni. Wtedy posiadalibyśmy jakiś głos i prawa i skończyłoby się z dziećmi kopiącymi i zostawiającymi doły w parkach, na szlakach itp.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 00:33 
Kapitan Petersen

co do artykułu o pieczęci i hipotezie Andrałojcia, która chyba upadła, to nbardzo mi się podoba jego wypowiedź o nas, że jesteśmy potępiani przez archeologów, jak znachorzy przez lekarzy. Znaczy się - jesteśmy znachorami archeologii, może w końcu coś uleczymy w tej dyscyplinie, bo mam wrażenie, że trochę się zasiedziała. Czasy pionierów minęły, a potem nadciągnęły legiony urzędników archeologii.

Wbrew pozorom jakaś część poszukiwaczy współpracuje z archeologami, a ostatnio odnotowano kolejne nowe przypadki :1

:pa

Test

Ostatnio edytowano piątek, 3 czerwca 2005, 00:47 przez Test, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 00:40 
Generał Broni
Generał Broni

Ale musisz Warkon jeszcze o jednym pamietać.....
Jak Cie potem, po współpracy z archeo złapią na działaniach z zakresu Ciemnej Strony Mocy to Cie tak obsmarują w gazetach, że śmierć cywilna to pikuś......

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 01:13 
Główny Administrator
Główny Administrator

Bicie piany Panowie

Dlaczego za wszelką cenę mamy się legalizować ? wszak owoc zakazany najlepiej smakuje no i ten dreszczyk emocji :)
w tym kraju wszyscy jesteśmy przestępcami :n

FDJ

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 10:06 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Święte słowa FDJ :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 10:09 
Kapral
Kapral

Kolejny artykuł (stary) z p. Andrałojciem - http://www.gp.pl/prasa/gp/dokpub/00-10- ... a/011.html
LINK JUŻ DZIAŁA:)

Ciekawe jest ostatnie zdanie, niestety nie wiem czy mówi to pan A czy tez ktoś inny..:

"Mirosław Andrałojć

archeolog

Odnaleziony skarb niestety w większości podzielił los innych tego typu znalezisk. Został rozkradziony. Niestety spory wpływ na to ma fakt złego ustawodawstwa, które zakłada, że wszystko co odkryte jest własnością państwa i wobec tego nie można skarbu odkupić. Wyznaczenie przez państwo nagrody obwarowane licznymi zastrzeżeniami tylko niekiedy przynosi efekty."

Hmmm...może najwyższy czas zaprosić Pana Andrałojcia na nasze forum ??

Ostatnio edytowano sobota, 4 czerwca 2005, 11:13 przez kristobal, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 19:37 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

zdjecia z miejsca stanowiska Dębicz
wygrzebane z sieci
na zadnym z nich jednak brak wykrywki :que
pozdrawiam
gwene

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 20:49 
Kapitan
Kapitan

Archeolodzy nie mają jakiegoś forum? Można by się zapytać :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 20:53 
Poczciwy Otto

Nie mają (co najwyżej forum romanum), oni cały czas w XIX wieku siedzą :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 20:59 
Poczciwy Otto

No to ja proponuje zrobić im tam mały D-Day "amatorów". Jak najwięcej osób się zaloguje, przyznają się do łażenia z wykrywką, zaczną kulturalną dyskusję a jak się panowie archeo zaczną burać to im zrobimy jesień średniowiecza. Co Wy na to?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 21:28 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Odzywam się publicznie, bo właściciel tego forum olał moją PW, a moderatorowi nie przeszkadza, że obraża się tutaj publicznie osoby "niepubliczne".

Od końca:

1. Wykrywacz stoi jak byk na zdjęciu na stronie z której ściągnięte powyższe.

2. Słowo ciul jest obraźliwe i ten [...] który go użył powinien dostać ostrzeżenie a jego chamski post usunięty. Czy każdy gówniarz może tu napisać cokolwiek i obrazić kogokolwiek ?

3. Sugestie że coś sobie przywałszczono/przywłaszcza są zwykłymi pomówieniami. Znowu moderatorom to nie przeszkadza.

4. Uwagi nt kwalifikacji zawodowych archeologa, który ów skarb odnalazł uważam za absolutnie żenujące i wykazujące wiedzę "gazetową" w omawianym temacie.

:pa

proscan

PS
Niniejszy post potraktujcie jako list otwarty do moderatorów. Sam go usunę za jakiś czas.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]