Teraz jest niedziela, 18 stycznia 2026, 08:56

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 2 czerwca 2005, 23:57 
Porucznik
Porucznik

Przeczytałem wasze wypowiedzi i moje pierwsze uczucie to można powiedzieć szok,nic w życiu za darmo nie dostałem ani też nie wygrałem ,to tak na marginesie.
Oczywiście po opadnięciu emocji jestem jak najbardziej na TAK :1
Hm....padły tutaj prośby o numer konta ,wpłata pieniędzy na moje konto jest raczej trochę bezsensowna ponieważ wiedzę o wykrywaczach mam zerową,nie wiedziałbym jaki kupić oraz gdzie kupić aby nieprzepłacić,wolałbym stworzenie jakiegoś konta może nadzorowanego przez osobę zaufaną z forum która po zbiórce oraz wypowiedziach kolegów dotyczących najlepszej wykrywki dla mnie i niechodzi mi tutaj o cenę dlatego że wolałbym taki który nie odrzuci mi monety czy czegokolwiek chociaż skłaniam się bardziej ku militariom,zakupiła wykrywkę i przekazała mi ją,to by było najlepsze wyjście według mnie.Wracając jeszcze do wpłat każdy by miał gwarancję że ja sobie nieprzebaluje tych pieniędzy (oczywiście tego bym nigdy niezrobił ).
Dodam jeszcze kilka słów od siebie ,jestem wdzięczny testowi (błąd ortograficzny!!! jak masz na imię więc pisze xywą)za zainicjowanie tematu zbiórki na wykrywkę dla mnie,oraz wszystkim którzy są zainteresowani pomocą. :piwo :piwo :piwo :piwo
Spoko chłopaki jesteście :zdr normalnie się zaraz rozczulę :roll:
Takie jest moje zdanie ,i myślę że jeśli miało by dojść do zbiórki to chciałbym żeby miała taki charakter:
osoba zaufana z forum-zbiera pieniądze-konsultuje się z wami w sprawie wykrywki-zakupuje-przekazuje mi -a co dalej to chyba każdy może sobie wyobrazić ,wielka wdzięczność z mojej strony błąd ortograficzny!!! jak mógłbym się odwdzięczyć oraz oczywiście masa fantów znalezionych przezemnie pojawiały się na forum :luv
Dla wszystkich :
:piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo
:piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo
:piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :piwo :jump :jump :jump :jump :jump normalnie zajeb.....jesteście chłopaki :pub :pub :pub :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 00:19 
Kapitan
Kapitan

To ja Ci mogę wskazać miejscówkę na forcie bema, bo wiem że tam szukasz :)
Wiedza to zawsze to jakiś kapitał :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 01:05 
Kapitan Petersen

Witam

Wyodrębniłem wątek, mam nadzieję, że Karaś to zaakceptuje.

Co do spraw merytorycznych, to dla porządku muszę dołączyć też deklarację kolegi Zico, bo nijak inaczej nie mogłem jej wyjąć z poprzedniego wątku:

Zico napisał(a):
Test - jestem za jeśli problemem są finanse. Jeśli otrzymam to, co ostatnio wygrałem na zawodach (było pewne zacięcie z organizatorami... opowiem później co i jak, nie zagłębiajmy się ;) ), chętnie wspomogę i to mocno czeksona. Jeśli się nie uda, to w mniejszym stopniu. Dajcie znać.

Poza tym jeśli Czekson nadal nie chce kasy do ręki, to na skarbnika zgłaszam JMS-a, jako nestora towarzystwa i osobę powszechnie szanowaną i zaufaną.

W odpowiednim momencie zbierze się "rada starszych" i zdecyduje, jaką fujarkę nabyć dla Czeksona. Z racji militarystycznych zainteresowań tegoż, w radzie ta powinna składać się z militarystów.

Rafał - jako moderator działu zdecyduj, czy chcesz pozostawić ten wątek w "Poszukiwaniu skarbów" czy przenieść do innego, i jakiego.

:pa

Test

Ostatnio edytowano piątek, 3 czerwca 2005, 01:09 przez Test, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 01:26 
Generał Broni
Generał Broni

Prosił mnie Test bym wrzucił tutaj post z poprzedniego tematu dotyczący Czeksona i zrzutki więc go wrzucam w całości mimo że już troche jest nieaktualny bo Czekson sie odezwał.......

.........Głupio mi trochę bo aktualnie jestem w sytuacji gdy sam mam dosłownie brak kaski na chleb ale myślę, że w przyszłym tygodniu mógłbym tę dyszkę czy dwie sypnąć. Uważam, że pomysł z fantami na sprzedaż jest ciekawszy, z tym, że ja nigdy, przenigdy nie wystawię jakiejkolwiek monety na sprzedaż bo kłóci się to z moim pogladem na temat ratowania od szczeznięcia. Nie traktuję chodzenia z wykrywką zawodowo tylko hobbistycznie. Trafiają się mi natomiast duperele, których żadne muzeum nie przyjmie a które śmiało, z czystym sumieniem mógłbym wrzucić na taką aukcję.
Zwróciłem na jedną rzecz uwagę. Padło parę pytań do Czeksona a on ani mru mru. Albo się zawstdził albo nie ma go chwilowo..

i jeszcze jedno..... Adaś R, niejaki Viking ma w sprzedaży sprzęt na raty. Można uzbierać dla niego na dobry początek a dalej niech sobie radzi......
Nie chciał bym aby ktoś mi zarzucił brak serca ale głupio bedzie jak za tydzień ktoś nastepny poprosi o pomoc i raptem sie okaże że głupio mu parę zetów nie wrzucić skoro już jednemu koledze wrzuciliśmy...........
Może to w efekcie końcowym wywołać próby wyłudzeń przez innych, mniej serdecznych i pilnych kolegów....

Tak czy nie tak dajcie numer konta..... połączę przyjemne z pożytecznym: Nie wypiję żadnego browarku przez 2 tygodnie i te zaoszczędzone w cierpieniu i znoju złocisz przekażę chętnie koledze.......

:h

.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 01:31 
"Spammerus maximus"

Koledzy, ja też zmieniam wykrywkę i każda kaska się przyda. :))
A na serio, pomysł Kocia mi się podoba. Część kaski można dać a resztę niech kolega sam "skombinuje".
ONYX to była trochę inna sprawa, o wymiarze tragiczno, dramatycznym; tak samo zbiórka na Kruka.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 06:19 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam ponownie !!

Też jestem za tym, żeby JMS zbierał kapuchę na wykrywke dla Czeksona.

JMS, czy Ci się to podoba czy nie, zostałeś skarbnikiem !

To jaki ten numer konta??
Bo jak będziemy tak w kółko pisać, każdy swoje pomysły, to się nigdy nie zrzucimy.... :jump

Pozdrawiam Matejko :piwo :piwo :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 09:32 
Moderator
Moderator

Wypada podziekowac za zaufanie.

Moze wstrzymajmy sie jeszcze z decyzja do jakiejs opinii admina-Robiego-ja osobiscie wolalbym by firmowalo to forum-mam na mysli aukcje.

Obawiam sie czy nie zostaniemy zasypani lawina prosb o pomoc-zreszta jest ich juz kilka..:)

Mam wiec inny pomysl-zakupiony ze zrzutki detektor wypozyczac na okres np.dwu miesiecy,w tym czasie-o ile jest ambitny i mu zalezy nakopie tyle "dobr kultury" /czytaj zlomu/ ze powinno mu starczyc nazakup wlasnego deta.Pamietajmy ze zbiorka zlomu, nawet przy uzyciu urzadzen elektronicznych jest w Polsce DOZWOLONA.
Na terenach silnie poprzemyslowych/jak u mnie/ zebrac ten tysiac na sredni detektor to okres max.dwu tygodni.
Gdzie indziej moze byc gorzej ale i czasokres mialby wiekszy.
Sadze ze to najlepsze rozwiazanie-forum moze zebrac rocznie kase na jeden-dwa detektorki a tu juz mamy prosbe o kilka.I to nawet od osob majacych juz sprzet...
Moze i ja poprosze -potrzebuje na monetki Explorera II a na militaria GTI 2500 z twoboxem,ewentualnie TM 808 - sa jacys chetni sponsorzy??? :)
Trzeba od ludzi wymusic troche wlasnego zaangazowania i PRACY-nie dawac free-bo naprawde bardzo wielu bedzie chcialo tez darmowe wykrywki.

Ps. Kocio-twoj pomysl ratalny jest do ... sadze ze kolega zna swoje mozliwosci finansowe i rozpatrzyl ten aspekt.
a i inne firmy tez sprzedaja w formie ratalnej :1

Ten projekt jak i "skarbnikowanie" moge pilotowac-ale czekajmy na Robiego.
Pozdro JMS

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 09:40 
Generał Broni
Generał Broni

sam sobie zaprzeczasz, z całym szacunkiem....
Bo skoro - jak piszesz - wystarczy dwa tygodnie w jednych miejscach a 2 miechy w gorszych miejscach by nazbierać "złomu" na sprzedaż i kupić wykrywke to dlaczego mój pomysł z zakupem na raty jest do D.....
Przecież właśnie na raty zarobi chodząc a przecie jest ambitny jak wszyscy zapewniaja....

mało tego, myślę że to jest patent by pomóc innym lub wielu osobom.
Jak się da tylko inicjacyjne i załatwi w sklepiku zakup ratalny a koles będzie musiał spłacać to jak się nie wykarze to zawsze można sprzęt przekazać nastepnemu w kolejce co go właśnie spłaci.......

dając tylko kaskę inicjacyjna możemy pomóc większej ilości kolegów z kłopotami hajcowymi.......

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: wykrywacz
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 09:44 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

witam
Ja mam inną propozycję mogę wypożyczyć swój stary wykrywacz koledze niech się pobawi "wyczuje temat". Oczywiście pieniędzy nie chce za to, przysługa koleżeńska. W razie ewentualnych chęci proszę o kontakt.
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 09:45 
Moderator
Moderator

Kocio nie bede z toba dyskutowal....:)

A kol Semen-swietny pomysl-widac sa jesze ludzie bezinteresowni..

Ostatnio edytowano piątek, 3 czerwca 2005, 09:47 przez jms-bytom, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 09:46 
Generał Broni
Generał Broni

rozumiem..... :skromny

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 09:56 
Główny Administrator
Główny Administrator

Taki przejściowy wykrywacz jak i pomoc koleżeńska w zakupie to szczytny cel i ja się do niego przyłączam. Sam korzystałem z pomocy JMSa jak czekałem na swój wykrywacz. Raty to zły pomysł i obawiam się, że byłaby to niedźwiedzia przysługa dla osoby o niskich dochodach. Poza tym jaka firma udzieli w takiej sytuacji kredytu ?

Pozdrawiam FDJ

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 10:04 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Ja także uważam, że dawanie rozpuszcza – ale pomagać trzeba .I dlatego pomysł z wypożyczaniem jest jak najbardziej OK w moim mniemaniu – Co prawda wracamy wtedy do „Starych dobrych czasów” i własności wspólnej , ale może w końcu się to sprawdzi a na pewno paru osobą pomoże wystartować w hobby poszukiwacza/kopacza.
Na mnie możecie liczyć na pewno się dorzucę. Jak już będziecie wiedzieć na jakie konto wpłacać kasę to dajcie znać na priv wszystkim którzy deklarowali wpłaty, to wątek na pewno nie umknie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 10:35 
Porucznik
Porucznik

Przeczytałem dalsze wypowiedzi i spodziewałem się że zasponsorowanie mi wykrywacza może spowodować lawinę próśb o pomoc w dofinansowaniu na wykrywkę.Padła tutaj propozycja aby nabył wykrywacz na raty,niemogę tego zrobić z dwóch powodów ,po pierwsze żaden bank nie udzieli mi kredytu ponieważ nieposiadam umowy na czas określony,po drugie niebyłbym w stanie spłacać rat co miesiąc ponieważ nadszarpneło by to poważnie nasz budżet i niewyrobilibyśmy z opłatami .
Wiem ,że w życiu nie ma nic za darmo i dlatego aby niewyjść na darmozjada ;) postanowiłem uzbierać dodatkowe pieniądze poprzez wystawienie wszystkiego co do tej pory udało mi się zdobyć różnymi kanałami ,na razie mam kilka aukcji ale dzisiaj wystawie wszystko pozostałe co mam.
Tutaj daje linka do moich aukcji:
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3473403
błąd ortograficzny!!! ile uda mi się zdobyć pieniędzy na aukcjach ale mam nadzieję że będzie to w miare dobra kwota.
Jeśli będziecie zainteresowani w pomocy i wszystko się uda będę się cieszył jak dziecko,ale nawet jeżeli pomoc niewypali do końca to i tak mam satysfakcję z tego że wiele osób zainteresowało się pomocą w różnoraki sposób dla mnie i to jest ważne że podobne zainteresowania łączą ludzi i tworzą więzi które prowadzą do serdeczności oraz chęci pomogania sobie nawzajem.
Padły tutaj propozycje wypożyczenia wykrywacza ,jestem za i właściwie jaką kolwiek podejmiecie decyzję w tej sparwie ja będę się zgadzał ponieważ już dużo zrobiliście dla mnie ,zaczynając od pomysłu zżutki na wykrywacz dla mnie a kończąc na wypożyczeniu czy innych formach pomocy. :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 czerwca 2005, 11:24 
Moderator
Moderator

Nic jeszcze nie zrobilismy poza gadanina.

Poczekajmy na opinie Robiego ktory sadze pomoze poprzez:
udostepnienie miejsca na serwerze na dokladna informacje o celu aukcji,mozliwosci wstawienia tam dodatkowych zdjec.
A sume uzbierana w ten sposob,czy gotowkowo-tez musimy gremialnie zadecydowac.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]