Teraz jest wtorek, 23 grudnia 2025, 16:08

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 49  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Golden Mask 4 pro WD - 18khz i 8khz
PostNapisane: piątek, 19 grudnia 2014, 20:18 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Jeśli chodzi o porównanie GM4 a Optima na małe cienkie sreberka na polu z dużą ilością żelaza, to Optima wypada słabo, denarki Jagielońskie identyfikuje jak żelazo.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 19 grudnia 2014, 20:26 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

To akurat prawdą nie jest. Bo ostatnio takie znajdowałem Optimą i sygnał był na srebro.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 19 grudnia 2014, 20:51 
Moderator
Moderator

Jeśli jest taka potrzeba do zrobię test Optimy na tym poletku jednak pamiętajcie że to tylko test , postaram się to zrobić jak najlepiej następnie zrobię powtórkę testu po uzyskaniu waszych uwag - jednak proszę pamiętać że to tylko zabawa - tylko test. Więc na razie dajcie Optimie spokój

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 19 grudnia 2014, 21:15 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Ja bym był bardzo wdzięczny za taki test. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 19 grudnia 2014, 21:33 
Porucznik
Porucznik

Ja po obejrzeniu tych filmików uważam że Opti będzie mieć poważny problem z GM4, bardziej porównałbym Opti z Coin Killer, ale to się okaże na tym samym poletku w tych samych warunkach, też czekam z niecierpliwością na test Opti. :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 19 grudnia 2014, 21:44 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Dajmy spokój z tym co kto uważa albo mu się wydaje bo to i tak nic nie wnosi. Jak ktoś nie miał obydwu w ręku to może pisać legendy o czarach i innych cudach. Sory. Ale naczytałem się już takich opinii i wiem że kompletnie nic nie możną po nich wywnioskować i w żaden sposób nie są użyteczne. Prymek napisz jeszcze jaki wpływ ma dyskryminacja na zasięg w tym wykrywaczu. Z tego co pamiętam miałeś ustawioną tak że widział i żelazo. Jeśli zwiększysz tak żeby w miarę nie kopać śmieci żelaznych to monety z dołka będą tak samo widoczne?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 19 grudnia 2014, 22:34 
Moderator
Moderator

Multiton w tym wykrywaczu działa tak że wszystkie przedmioty dyskryminowane ( np. poniżej 1,5 ) będą dawały niski ton żelaza ( jest na filmie - takie kwękanie kaczki ) jeśli ustawimy tak np.3 to nam zacznie dyskryminować folię alu i jej sygnał stanie się również "kaczkowaty" . Jeśli wyłączymy multiton sygnały będą dawały tylko przedmioty pożądane ( kaczki nie będzie ) . Ustawienie dysk. 1.5 jest ustawieniem dyskryminującym jedynie żelazo ( daje niski ton - kaczka ) z natury używam dyskryminacji jak najniżej się da więcej niż 2 nie miałem ustawionej i na zasięgi nie ma to wpływu , ustawienie 1.5 jest dla mnie super ( nie jest to all metal ).
Trochę problemem GM jest brak pokrętła głośności żelaza ( tak jak w goldmaxx ) większe żelazo daje często ton mieszany kolor-żelazo - no ale wtedy to by ludzie mówili że kolejny klon GMP

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 19 grudnia 2014, 22:46 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

A widziałeś jaki on tam ma akumulator i jaki mają słuchawki? Da się go zastąpić w razie W czymś ze sklepu? Ile trzeba ładować i na ile wystarcza w jednym i drugim.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 19 grudnia 2014, 22:56 
Moderator
Moderator

w słuchawkach ws103 ( bezprzewodowych ) są dwie baterie aaa ( małe paluszki ) , w zasobniku wykrywacza jest 10 ogniw aa ( normalne paluszki ) każde o pojemności 1000ah niestety z efektem pamięci więc jak ci braknie prądu to do GS-u po bateryjki i znów do lasu , pełne ładowanie starcza na 10 godzin pracy , nie pamiętam ile się ładuje - wyciągam jak lampka w ładowarce zgaśnie , nie trzeba wyciągać ogniw z zasobnika - podłączamy ładowarkę dostarczoną wraz z wykrywaczem do zasobnika wtyczką.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 19 grudnia 2014, 23:33 
Generał Brygady
Generał Brygady

Witam

wiesz ,może ile waży gm4 wraz z ogniwami ? i jak w jego przypadku jest z ergonomią ? Nie orientujesz się czy podejdzie do niego każda cewka dedykowana do GM4 18kzh ? np.detech 10x12

ciekawi mnie jeszcze jedno ...jakby włożyć do niego eneloopy to czy seryjna ładowarka dała by radę je naładować

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 20 grudnia 2014, 00:35 
Podporucznik
Podporucznik

Wagi nie pamiętam, ale JEST LEKKI :1
Ergonomia BARDZO DOBRA :1
Seryjna ładowarka spokojnie daje radę z Eneloopami 2000mAh :1
:pa

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 20 grudnia 2014, 01:26 
Generał Brygady
Generał Brygady

Ja potwierdzam slowa kol.seku. Chodzilismy razem i nasi znajomi z optimami z zazdroscia patrzyli na wyniki gm4. A sa to ludzie ktorzy od dawna chodza z tym sprzetem. Ja jestem bardzo zadowolony, ale tak jak prymek powiedzial...trzeba lubic analogi :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 20 grudnia 2014, 09:45 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

No jeszcze słyszałem od Kolegi że te sprzęty często się psują. Odnieście się do tego faktu jeśli jesteście w jakimś szerszym gronie użytkowników.
I napiszcie jak widzi cienkie srebro typu cienkie półgrosze średniowieczne i inne bibułki. Nie ukrywam że zasięgnąłem opinii i gdzie indziej. I tam już go tak nie chwalą. Także proszę o wypowiedzi większej ilości osób.
Z technicznych spraw proszę jeszcze o wypowiedź czy częstotliwość 8 khz w praktyce dużo wnosi i czy często się ją wykorzystuje . I czy warto za to dopłacać?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 20 grudnia 2014, 10:02 
Moderator
Moderator

trochę to brzmi tajemniczo - napisz co to za kolega , jakie miał problemy , jaki miał GM , jak długo używał , jakie wykrywacze miał wcześniej i jaki ma teraz . Napisz też gdzie zaciągnąłeś opinię - jakieś forum ? ( chętnie poczytam ) , no i napisz co się psuje i jak często . Jestem zarejestrowany na wielu forach poza naszym krajem , sporo czytam o wykrywaczach i chyba nie spotkałem złych opinii o GM1/gm4 - wręcz przeciwnie to bardzo chwalone wykrywacze . Problemy był w GM4 i cewką 10.5cala - wykrywacz wzbudzał się i nie dało się szukać - te problemy zostały rozwiązane (było o tym na naszym forum ). Nie ma sprzętu idealnego w sumie jak by ludzie nie narzekali to by było w tym coś podejrzanego.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 20 grudnia 2014, 10:39 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Te newsy mam od użytkownika z innego forum. Ale z wiadomości na PW a nie wątku. No szczegółów nie znam. Jest to wersja z jedną częstotliwością. Z tego co mówi był już kilka razy w serwisie. Podobno sprzęt jest do sprzedania i w miarę blisko ode mnie. Poprosiłem o namiar. Jeśli odpisze to na pewno pojadę i sam sprawdzę czy mi podpasuje.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 49  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]