Teraz jest sobota, 11 października 2025, 20:58

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 178  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus - ustawienia
PostNapisane: sobota, 20 grudnia 2014, 19:38 
Plutonowy
Plutonowy

Dobra Panowie,

...o co chodzi z ta funkcja PI Simulator :? :ups: ? czy ma ktos cos takiego w panelu B.G.?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 21 grudnia 2014, 16:20 
Plutonowy
Plutonowy

,,,,chyba wszyscy zajeci przygotowaniami do Swiat ale jesli ktos jeszcze sie pojawi, to moze cos ciekawego powie :? na temat PI SIMulatora, czy to jakas dodatkowa aplikacja ,ktora mozna sciagnac?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 21 grudnia 2014, 17:35 
Podporucznik
Podporucznik

Zastanawiamy się z kumplem czy Ruskie coś pogrzebali w oprogramowaniu czy jak , bo nie ma żadnej informacji w sieci na temat w/w PI Simulatora , tak jak i innych ustawień które robią z deusa mega maszyknę , ciągnącą szpilki z kilku centymetrów.

Polecam http://www.topictimes.com/videos/howto/ ... ii31Q.html

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 21 grudnia 2014, 18:26 
Plutonowy
Plutonowy

....to zapewne interesujace spectrum ale dla mnie bardziej podoba mi sie PI SIMULATOR, hmm gosc chyba jest informatykiem I doklada wlasne aplikacje, ogladajac jego demonstracje, mozna przyjac ze, przy 2 innych przedmiotach ale przy tym samym odczycie w panelu glownym rozbija niejako spectrum odczytu na bardziej dokladne co powoduje ich odroznienie :) co moze przeklada sie na ilosc kopanych dzurek :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 22 grudnia 2014, 08:53 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Znalazłem kolejnego buga w sofcie/lub w konstrukcji... który niektórym może rzucać się w oczy, a raczej w uszy ;) ..objawia się tym, że wykrywacz po pewnym czasie staje się płytszy o jakieś 30% nawet. Efekt można wyczaić ustawiając wykrywacz na mod z programu gm power (na innych nie sprawdzałem ale pewnie jest to samo) i czułość powyżej 93, najlepiej 97-99 - wtedy słychać delikatne popierdywanie w tle. I na ten moment nie wiem od czego to zależy ale tj. co się musi wydarzyć by ten efekt się wyzwolił... ale po pewnym czasie ów popierdywania wyciszają się do 0 - Deus staje się cichutki mimo, że czułość nadal jest na wysokich nastawach - w poszlakach podejrzewam, że efekt wyzwala detekcja płytko zalegającego dużego przedmiotu od którego jest bardzo duży i przesterowany sygnał - wtedy jakby się coś przytykało - wg mnie nie jest to usterka, a jakiś błąd który powoduje, że po przesterowaniu najprawdopodobniej sprzęt nie wraca do pierwotnych ustawień. Przełączając programy z 11 na 10 i z powrotem na 11 natychmiast problem znika. W czasie kiedy wykrywacz staje się cichy spadają zasięgi i znikają dźwięki pośrednie (coś jakby sygnał akustyczny zjechać do minimum, a nawet poniżej ;)). Można sobie przeprowadzić testy w powietrzu zaraz po włączeniu i podczas wyżej opisanej ciszy. Z tym, że tak jak napisałem nie mam pewności czy efekt powstaje w skutek przesterowania od silnego sygnału - wczoraj testowałem to cały dzień by wyczaić w jakich warunkach to powstaje i wynik nie był powtarzalny - mam też podejrzenia, że przedmiot który to wyzwoli musi być z odpowiedniego stopu... Jak będę wiedział więcej to napiszę. Na razie możecie zwracać na to uwagę i ewentualne uwagi pisać tu lub na PW do mnie - pozwoli to szybciej wyeliminować ten problem ;)

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 22 grudnia 2014, 11:38 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Dropek zajedziesz tego swojejm deusa :D później nikt nie będzie chciał od ciebie go odkupić po takich testach będą to zwłoki wykrywacza :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 22 grudnia 2014, 12:15 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

...zajadę go?? czym niby? :) normalnym użytkowaniem chyba - bo nic nadzwyczajnego z nim nie robię ;)... a po za tym kto pisze o jego sprzedaży? Raczej się go nie pozbędę :) ..zależy mi na tym by XP pozbawił Deusa wad, które da się usunąć.. wg mnie Deus ma potencjał - wystarczy go zrozumieć, a znajdzie to czego inni nie znajdą... i nawet na sofcie 3.2/2.0. Pozbawiając Deusa błędów i dokładając dodatkowo kilka ciekawych opcji (a można dużo mu dołożyć/udoskonalić ;)) zbliży się mocno do ideału ;) ..tak bardzo wyczekiwanego przez wielu poszukiwaczy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 22 grudnia 2014, 16:25 
Sierżant
Sierżant

dropek, jeśli masz rację, to jest poważna wada oprogramowania, bo w praktyce na każdym wypadzie zawsze co najmniej raz najeżdżamy na coś dużego

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 22 grudnia 2014, 16:55 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Nie jest poważna. .. i nie jestem do końca pewny czy efekt wyzwala mocny sygnał, tak jak pisałem testowałem to cały wczorajszy dzień i efekt pojawiał się w różnych sytuacjach.. wydaje się, że najczęściej po mocnym sygnale ale nie zawsze - być może ma to związek z rodzajem stopu z którego wykonany jest przedmiot od którego mocny sygnał wrócił do cewki... dlatego proszę użytkowników o zwracanie na to uwagi. Pierwszy objaw jaki można dostrzec to brak popierdywania w tle przy wysokich 93-99 nastawach czułości, które zaraz po włączeniu i podkręceniu czułości pięknie sobie popierdują. Chyba każdy wie o jakich popierdywaniach w tle pisze? ..To ich brak przy wysokiej czułości po pewnym czasie chodzenia z Deusem oznacza spadek zasięgów i eliminacje tonów pośrednich. I tak jak pisałem myślę że to nie usterka mojej cewki (choć na innej nie testowałem bo takowej nie posiadam - mam zamiar kupić identyczna do testów) a przypadłość programowa każdego egzemplarza bo po przełączeniu programów z własnego 11 na np. 10 lub na własny 12 i z powrotem, wraca do normy. Być może efekt nie występuje na fabrycznych programach - tego nie sprawdziłem, a teraz dopiero przyszło mi do głowy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 22 grudnia 2014, 20:12 
Moderator
Moderator

Zmartwię Cię Dropek: chodzę na wysokiej czułości i po miejscach, gdzie ciężkiego żelastwa jest tyle, co bakalii w dobrym cieście. Przestery mam co raz, ale za każdym razem Deus wraca do swojego popierdywania. Aż czasami mam ochotę, aby się na chwilę zamknął.
Więc albo to nie ten powód, albo masz coś nie tak z wykrywaczem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 22 grudnia 2014, 21:02 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Dropek...od niedawna chodzę z Deusem i wydaje mi się, że powinno się go raz , dwa razy w ciągu kilku godzinnej wyprawy zrestartować, tak dla pewności poprawnego wyszukiwania. Nie wiem czy to coś daje, ale ja tak robię.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 22 grudnia 2014, 22:04 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Renald napisał(a):
Zmartwię Cię Dropek: chodzę na wysokiej czułości i po miejscach, gdzie ciężkiego żelastwa jest tyle, co bakalii w dobrym cieście. Przestery mam co raz, ale za każdym razem Deus wraca do swojego popierdywania. Aż czasami mam ochotę, aby się na chwilę zamknął.
Więc albo to nie ten powód, albo masz coś nie tak z wykrywaczem.

Raczej mnie nie zmartwisz ;) mam już 2 potwierdzone przypadki ... z tym, że ciągle nie wiem co to wyzwala... Przyjrzyj się temu dobrze.. może wspólnie uda się wyczaić co to powoduje. Być może nie chodzi o przesterowanie. Chodzisz z panelem RC (z wyłączonym dźwiękiem) i WS4 jednocześnie, czy tylko z RC? Posiadacze full zestawu niech zwrócą uwagę na ten efekt używając RC i WS4 jednocześnie przy czym dźwięk jedynie w WS4. Myślę, że warunkiem musi być też własny program - podejrzewam, że na fabrycznych programach nawet lekko zmodyfikowanych bez zapisywania nic się nie dzieje - jak będzie ładna pogoda to i to sprawdzę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 22 grudnia 2014, 22:31 
Moderator
Moderator

Na panelu mam wyłączony dźwięk, używam słuchawek WS5, programy wyłącznie z własnych nastaw. Oprogramowanie 3.2.
A nie powodują tych problemów jakieś właściwości gleby?
Muszę zwrócić baczniejszą uwagę na te popierdywania i zasięgi. Ale jak dotąd niczego niepokojącego nie zaobserwowałem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 22 grudnia 2014, 22:57 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Ja tez tego nie zauważyłem tak od razu.. chodząc sobie na modzie z gm power na czułości 97 po terenie naprawdę wolnym od śmieci - środek lasu 0 fantów 0 śmiecia :) 0 zakłóceń. Po włączeniu wykrywacza wszystko było w normie, na czułości 97-98 normalne ciche popierdywania nagle puszka dała super mocny sygnał olałem poszedłem dalej i chyba jeszcze było normalnie dopiero po pewnym czasie zrobiła się ciszą, popierdywania znikły i w tym momencie zacząłem się zastanawiać dlaczego. Zmiana czułości na maksa nie powodowała by popierdywania się pojawiały. Najpierw kiedy zauważyłem to pierwszy raz wyłączyłem i ponownie włączyłem sprzęt. Wtedy popierdywania znowu się pojawiły ale zacząłem zwracać na to już uwagę. W normalnie zaśmieconym terenie po którym przeważnie się chodzi ;) nie da się tego łatwo wyczaić nawet bo ciągle coś daje mikro sygnały.

Kto może niech w terenie przeprowadzi testy trzymając cewkę w górze i zwiększając czułość od jakiej wartości zaczyna mu się delikatnie wzbudzać sprzęt. Oczywiście w terenie wolnym od zakłóceń w miarę możliwości. Piszcie tu te wartości... To właśnie o te popierdywania mi chodzi, to one się wyciszają a wykrywacz staje się płytszy. Nie mylić popierdywania od żelaza czy innego śmiecia lub zakłóceń od linii wysokiego napięcia. Najlepiej widać to w super czystym terenie wolnym od zakłóceń.

No chyba jaśniej opisać się tego nie da... :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 24 grudnia 2014, 14:52 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Witam
Kolego (jarekx) to chyba inna wersja oprogramowania ma PI SIMULATOR ,bo na mojej nic takiego nie ma mam wersje 3,2 po Polsku widać po częstotliwościach u mnie jest 17,3 KHZ , a na filmiku jego jest 17,6 KHZ i nawet reaktywność ma inną od -1 -0-1-2-3-4-5 z EXPERT strzeżony o te właśnie ustawienia.

pozdrawiam BEN10

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 178  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]