Teraz jest piątek, 30 stycznia 2026, 13:08

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Czy warto zamieniać F70 z nelem na F75 Ltd
PostNapisane: niedziela, 28 grudnia 2014, 18:33 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

A jaką firmę byś radził?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 grudnia 2014, 18:43 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

A może lepiej zostawić sobie nela do f75 ltd? Może wtedy będzie większa różnica?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 grudnia 2014, 18:47 
Podpułkownik
Podpułkownik

Kod:
TAK TAK KOLEGO DEUS jest the best...

Drogi kolego, nie napisałem, że jest Deus "the best"... Ale jak masz komuś radzić, stawiając tylko na ilość tych wykrywaczy na all... (jeszcze żebyś trafił, że to nie używki, które nie spodobały się użytkownikom), to ja dziękuję :roll:

Po drugie - nie jestem zwolennikiem innych wykrywek jak głównie dzieł z fabryki First Texas, tak więc wiem "co i jak".

Po trzecie - jak przy F70 ma założoną Tornado, to nawet LTD nie wiadomo jak podkręcony i na jakimkolwiek programie nie będzie miał jakiejś znacznej (podkreślam: znacznej) przewagi w zasięgu, o ile tylko przy limitowanym jest standardowa 11". 15" i inne cele to już inna bajka.

Cytuj:
A może lepiej zostawić sobie nela do f75 ltd? Może wtedy będzie większa różnica?

A to już jest zupełnie inna para kaloszy :h Wtedy takie połączenie będzie miało nawet sens :1

Kol. chrzanik i tak zrobi, jak zechce, ja ze swojej strony także nie chcę niczego narzucać, to jedynie moje prywatne spostrzeżenia...

Pozdrawiam, K. :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 grudnia 2014, 19:23 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Chrzanik sam musisz wybrać ...
Nie dam Ci nawet zadnego typu lub firmy bo zadziobią mnie tu zaraz... :lol:
A im więcej słuchasz się innych ,tym większy masz kociol w bani.

Krzychu pozdrawiam!!! :)
Nie zrozumales mnie z tym alle...

Miałem okazje chodzic z Deusem [bo kumpel kupil i po tygodniu sprzedal]
Mi nie przypasil

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 grudnia 2014, 19:52 
Pułkownik
Pułkownik

Rzeczywistą różnicę,między Ltd w trybie BP/CL ,a innymi trybami,lub modelami f70/75 można bardzo łatwo sprawdzić w terenie.
Odszukujemy na miejscówce,na jakimś innym podstawowym trybie słabiutki,ledwo słyszalny sygnał na kolor,i następnie przełączamy na BP/CL.Przemiatając nad tym celem,stopniowo oddalamy od ziemi cewkę do momentu,aż sygnał znów będzie słaby,ale nadal nadający się do kopania. Ile będzie to centymetrów różnicy,zależy oczywiście od wielkości kolorowego fanta,i rodzaju gleby.W przypadku średniej wielkości monetek-jest to ok.10cm. Jak dla mnie sporo :)
Co do cewek,to kiedyś także myślałem by zamienić standardową 11'' na coś mocniejszego,głębszego,i w związku z tym sporo czytałem w tym temacie,a przede wszystkim porozmawiałem z kilkoma o wiele bardziej doświadczonymi poszukiwaczami,użytkownikami f75.
Z ich doświadczenia wynika,że zakładając jakąkolwiek(detech,nel) większą cewkę od 11'' zyskujemy zaledwie 2-3 cm większy zasięg,jeżeli chodzi o średniej wielkości monetki.Zyskuje się natomiast na powierzchni przemiatania gruntu przez cewkę-proporcjonalnie do jej wielkości,a tym samym na dokładniejszym,szybszym sprawdzeniu interesującego nas miejsca.
Z drugiej strony,większa cewka gorzej sobie poradzi na zaśmieconym żelazem terenie,więc uwzględniają to wszystko,wyszło na to,że najlepszą,optymalną cewką do fisherka- jest standardowa 11'' :)
Sytuacja oczywiście się zmienia,gdy ktoś ma za cel,większe od monetek kolorowe fanty,bo wtedy różnica w głębokości jest już dużo większa-na korzyść większych cewek.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 grudnia 2014, 22:38 
Pułkownik
Pułkownik

Lokalizacja: لا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حقيقة أنه في مكان ما هناك ضوءلا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حق.
Jako że posiadam ten sprzęt i mogę kilka zdań ja jego temat powiedzieć , jeżeli chodzi o głębokość to myślę że w tej klasie wykrywaczy nie ma sobie równych , tak samo się dotyczy to szybkości , sprzęt strasznie ergonomiczny i miły w użytkowaniu spokonjie można z nim chodzić 12 godzin gdzie np z at pro już po kilku godzinach kolega wysiadał bo ni miał siły machać po wzięciu ltd do ręki nie wiedział co jest grane :)
Moim skromnym zdaniem żaden inny wykrywacz nie pobije LTD w

-SKUTECZNOŚCI
-PROSTOCIE USTAWIEŃ
-PRZYJEMNOŚCI PRACY
-ESTETYCE
-ORAZ JESZCZE RAZ SKUTECZNOŚCI

Ten wykrywacz spełnia wszystkie podstawowe kryteria które powinien mieć porządny wykrywacz BEZ ŻADNYCH WODOROSTÓW .

Pozdrawiam Piotr :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 grudnia 2014, 22:48 
Porucznik
Porucznik

seimitar napisał(a):
Zapomnieliście chyba dodać,że f75 Ltd ma min.dodatkowy tryb BP,który na monetki jest głębszy o ok 10-15 cm,od standardowych trybów w f70/f75.

No tu to kolega grubo przesadził to po kiego ludzie płacą za cewki po parę stów zyskując parę centymetrów jak można włączyć booster ? i mieć 3 razy tyle.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 grudnia 2014, 22:54 
Podporucznik
Podporucznik

Ten tryb jest specyficzny i nie nadaje sie do kazdego szukania. Przede wszystkim trzeba przy nim wolniej machac. Wiec on nie jest alternatywa dla glebszych cewek.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 grudnia 2014, 22:58 
Porucznik
Porucznik

piotr123 napisał(a):
Moim skromnym zdaniem żaden inny wykrywacz nie pobije LTD w

-SKUTECZNOŚCI
-PROSTOCIE USTAWIEŃ
-PRZYJEMNOŚCI PRACY
-ESTETYCE
-ORAZ JESZCZE RAZ SKUTECZNOŚCI

Piotr jak to jest z tym f75 chodziłem kiedyś z kolegą po polu co miał nówkę 75tkę przez godzinę kopał bez przerwy aż się nabawiłem prawie kompleksów bo ja z XLT sporadycznie coś grzebnąłem jakież było moje zdziwienie na koniec że fantów miał tyle co ja czyli prawie nic. Czy on przesadzał z kopaniem folii czy ten sprzęt tak daje popalić z tą drobnicą ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 grudnia 2014, 23:08 
Pułkownik
Pułkownik

Lokalizacja: لا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حقيقة أنه في مكان ما هناك ضوءلا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حق.
Dobre spostrzeżenie z tą ilością kopania dołków :) im więcej dołków tym więcej Fantów przynajmniej tak było w moim przypadku .
A co do kopania sygnałów na cieniutką folię to w 95 % to cieniutkie folie ( czasami tak ciękie że aż gęba opada :) w 4%cieniutkie sreberka a w 1 % wskazania 12-15-18 to juz sami sobie dopowiedzćie :666 :666 :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 grudnia 2014, 23:43 
Generał Brygady
Generał Brygady

A mi z kolei F75LTD nie pod pasował ,Jak dla mnie jest zbyt hałaśliwy,ciągle się wzbudza ,popierduje ...wydaje sam z siebie dźwięki i jest to raczej ciężkie do wyeliminowania.Sprzęt miałem nowy sprowadzony ze stanów.Moze mój był trefny?...ale nie miałem siły ani cierpliwości aby dochodzić co jest z nim nie tak.Na szczęscie nie miałem problemów z jego odsprzedażą.Jedynie co dobrze wspominam to wagę i ergonomię fischera.Reszta moim zdaniem to bubel.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 grudnia 2014, 23:49 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Te popierdywania są obecne również w moim obecnym f 70 . Szczerze już mi to nie przeszkadza. Tak jak koledzy piszą trzeba po prostu trochę z nim popracować a na pewno znajdzie się wspólny język.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 28 grudnia 2014, 23:57 
Pułkownik
Pułkownik

Johny Walker napisał(a):
A mi z kolei F75LTD nie pod pasował ,Jak dla mnie jest zbyt hałaśliwy,ciągle się wzbudza ,popierduje ...wydaje sam z siebie dźwięki i jest to raczej ciężkie do wyeliminowania.Sprzęt miałem nowy sprowadzony ze stanów.Moze mój był trefny?...ale nie miałem siły ani cierpliwości aby dochodzić co jest z nim nie tak.Na szczęscie nie miałem problemów z jego odsprzedażą.Jedynie co dobrze wspominam to wagę i ergonomię fischera.Reszta moim zdaniem to bubel.

Proszę nie używać takich słów w stosunku do wykrywacza którego nie poznałeś możliwośći może nawet w 10 % :n :n

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 29 grudnia 2014, 00:36 
Podporucznik
Podporucznik

Nie rozumiem jak mozna pisac o sprzecie nie uzywajac go na tyle aby go dobrze poznac i sie z nim osluchac :lol: mam F-75 i Deusa z F-75 biegalem dwa latka , to prawda ze jest chalasliwy jesli go podkrecimy na maxa lecz jesli kolega juz biegal z F-70 nie bedzie mu to sprawialo problemu :h w F-75 Ltd dochodzi jeszcze dopalacz co w moneto nosnych miejscach daje dodatkowe pare monet ,czego wiecej chciec :) co do Deusa dla mnie osobiscie bajka ,sluchawki bezprzewodowe ,zadne przewody sie nie placza, no i ten relax chodzenia :D Reasumujac co bys nie kupil bedzie dobrze a F-75Ltd i tak jest jednym z najglebszych wykrywaczy na rynku! Glebszym od Deusa z mala cewka na pewno duzej jeszcze nie sprawdzalem!pozdrawiam Marek

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 8 stycznia 2015, 18:55 
Chorąży
Chorąży

Zgadzam się z Kol. Galienusem. F70 miałem chyba z 5 lat. I byłem bardzo zadowolony. Jak dla mnie super ergonomia i przyzwoite osiągi. Pod względem ergonomii wolałem go od f75ltd, który miałem ze 2 lata. Myślałem, że skoro tyle droższy to będzie dużo lepszy. Wielkiej różnicy dla mojego sposobu poszukiwań jednak nie było, boostera używałem rzadko. Obecnie fisherami cieszą się inni koledzy a ja mam deusa... Co do osiągów wszystko to kwestia ustawień - moim zdaniem porównywalne. Deus jest na pewno spokojniejszy, nie ma tyle popierdywania... Bezprzewodowe słuchawki i cewka, składany stelaż, lekka konstrukcja i cztery częstotliwości do wyboru... Nie piszę, że fisherki są gorsze, po prostu po kilku latach znudziły mi się i przyszedł czas na zmiany...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]