Teraz jest wtorek, 23 grudnia 2025, 18:34

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 49  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Golden Mask 4 pro WD - 18khz i 8khz
PostNapisane: piątek, 2 stycznia 2015, 17:02 
Podporucznik
Podporucznik

Zdzichu, ale u niego zawsze wygrywa Omega, to wiesz jaki z niego tester...;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 stycznia 2015, 17:45 
Moderator
Moderator

Mnie zawsze interesowała Vista Smart a miesiąc temu prawie kupiłem używkę , w sumie jestem pewien że kiedyś sobie kupię . Mało jest porównań Visty i GM . GM cały czas walczy z Blisstoolem a o Deeptechu cisza ( tak jakby nie był konkurencją dla GM ) trochę mnie to dziwi . Kiedyś czytałem porównanie Visty i GM4 na forum angielskim gary's metaldetectors - jeśli kogoś interesuje mogę poszukać i przytoczyć. W sumie ( choć nie miałem w ręku ) myślę że Vista to dobry sprzęt - warty wypróbowania może dlatego że lubię proste wykrywacze.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 stycznia 2015, 18:23 
Generał Broni
Generał Broni

Właśnie mnie ciągnie w stronę Visty coś,miałem tesoraka i fisherka analoga,dobrze je wspominam.Tak myślę o dokupieniu visty do xterki,vista na polne wycieruchy a teresa do lasu.Powiem szczerze że wista jakoś bardziej mi się podoba pod względem wykonania chociaż jej w ręku nie miałem,a na YouTube wypada świetnie jeśli wierzyć filmom.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 stycznia 2015, 19:00 
Podporucznik
Podporucznik

Jesli juz, to wydaje mi sie, ze lepiej wziac Smart niz Gold. Do Visty przydatne beda tez dobre sluchawki, audio na glebokie cele jest bardzo subtelne. Szybkosc dzialania przy Viscie Gold byla swietna, ale ja ustawialem zawsze na tryb slow, bo wtedy miala lepsze zasiegi o jakies 20%, do tego trzeba raczej chodzic na bosterze i dobrze dostroic, wtedy jak kiedys sprawdzalem byla glebsza od Euroace, porownywalem na 1 gr. Przy niewysrubowanych nastawach, zasiegi (tak czuje) moga byc podobne do Garretta At Gold (to moje przypuszczenie, bo tego Garretta nigdy nie mialem). Vista jest super stabilna, to jej mega zaleta. Ja bym jednak chyba wolal GM4 i sluchawki bezprzewodowe niz jakakolwiek Viste.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 stycznia 2015, 19:10 
Generał Broni
Generał Broni

Dzięki kolego za odpowiedź ,widzę że miałeś Viste i jeśli piszesz że wolałbyś Gm4 to taka opinia poparta użytkowaniem sprzętu jest już warta rozważenia,czyli stara zasada się sprawdza jeśli mamy wysoki recovery speed to tracimy na zasięgu nauczyłem się tego dawno na Eaglu i Xlt tam było to dobrze opisane w instrukcji ,wielu ludzi zapomina że szybkość jest kosztem głębokości.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 stycznia 2015, 19:23 
Podporucznik
Podporucznik

Dokladnie tak. Nie mialem jednak nigdy GM4, dlatego nie powiem w 100%, ktory bedzie lepszy, ale ja bym bral GM4, bo z testow wynika, ze jest glebszy i odpowiedz audio na glebokie cele tez wydaje sie byc bardziej zauwazalna. Vista Gold miala ja taka bardziej subtelna, latwiej mozna bylo cos przeoczyc. Jak GM5 bedzie na rynku i okaze sie rownie dobry co GM4, to moze sie rowniez na niego skusze.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 stycznia 2015, 21:45 
Sierżant
Sierżant

Mnie się też ten Gm 4 podoba. Mam pytanko do użytkujących czy na miedzionikiel (teraźniejszy 1zł np) jest czysty sygnał?. Bo widziałem testy że na jakieś jasne monety rosyjskie popierdywał żelazem.
Jak wymieni mu się komplet oryginalnych aku na enelopy będzie je potrafił poprawnie naładować?
O i taką ciekawostkę wypatrzyłem , człowiek zmierzył częstotliwości na tym gm4 i bliżej mu do 10kHz i 20kHz. tu filmik https://www.youtube.com/watch?v=oRnH-bd8LVQ.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 stycznia 2015, 22:10 
Moderator
Moderator

teraźniejszy 1zł daje czysty sygnał koloru , dopiero po przestawieniu dyskryminacji na 4.5-5 zaczyna popierdywać żelazem ( ustawienie 2 jest normą dyskryminuje tylko żelazo , ja chodzę trochę poniżej 2 i i tak problemów z wykopywaniem żelaza nie mam ) . Enelopy to super pomysł bo te co są mają efekt pamięci i 1000mah .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 2 stycznia 2015, 22:28 
Generał Broni
Generał Broni

Fajny sprzęt ale z tymi aku to trochę dali d...y chyba nawet tych z efektem pamięci już dawno w sprzedaży nawet nie ma.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 8 stycznia 2015, 20:15 
Kapitan
Kapitan

No i doczekałem się :-)
Zestaw dzisiaj odebrałem od kuriera. Po złożeniu sprzętu wstępna przumiarka - sprawia wrażenie dobrze wyważonego.
Od razu zamówiłem dodatkowy zestaw akumulatorków SANYO ENELOOP 2000mAh - tak na wszelki wypadek :-)
W zestawie otrzymałem GM4 pro WD 8-18kHz, osłonę elektroniki, osłonę zasilania, trzy cewki Spider 5cali, 9cali i 12 cali wraz z osłonami. Jakośc dźwięku ze słuchawek WS103 w mojej ocenie przyzwoita.
Jutro wyruszam na pierwsze testy w terenie. Mam na oku przydrożną kapliczkę, a w zasadzie miejsce gdzie ona stała w XIX w.
W niedzielę większą grupą jedziemy na miejsce stacjonowania baterii dział flak - mnóstwo odłamków, wszelkiego żelastwa, wszechobecne łuski i pociski - zdam relację z wypadu.
Pragnę w tym momencie podziękować firmie Mocny Sygnał za profesjonalną obsługę, fachowość i rzetelność. Na każdym kroku widać troskę o klienta. Dodatkowo konkurencyjne ceny, możliwość ich negocjacji - w moim odczuciu SUPER Sprzedawca :-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 8 stycznia 2015, 22:07 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

benekpe z czym do tej pory chodziłeś?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 8 stycznia 2015, 22:17 
Kapitan
Kapitan

ACE250, Fisher F2, obecnie mam Euroteka Pro 11DD i jako drugi wykrywacz GM4 - Euroteka zostawiam dla syna i jako rezerwowy sprzęt w bagażniku oraz na plaże morskie i nad jeziorami. Ja preferuję prostotę i funkcjonalność. Wychodząc w pole właczam sprzet i skupiam się na szukaniu.
Aby oderwać syna od komputera i netu, zdecydowałem o zakupie drugiego wykrywacza :-) Wybór padł na prosty i skuteczny GM4. Gdyby nie to, to raczej nie prędko bym coś nowego kupił. Raczej bym został na długo przy ET. Każdy ma jakieś preferencje i oczekiwania od sprzetu. Ja nie napalam się na jakieś mega osiągi i możliwości. Szukanie dla mnie stanowi odskocznie od zgiełku dnia codziennego i zmusza do aktywności, której bardzo mni brakuje na codzień.
Do niedana namiętnie łowiłem ryby... Jednak siedząc na rybach cały czas myślałem o motocyklu....mojej największej pasji.
Teraz dzielę ją pomiędzy jazdą na motocyklu i szukaniem wykrywaczem. Często robię objazdówki moim enduro po okolicy, potem wracam w te miejsca z wykrywką :-)
Dla przykładu jesienią robiliśmy objazdówkę po fortyfikacjach śladem frontu ukraińskiego dowodzonego przez marszałka Iwana Koniewa - Górny Śląsk - czeska Opava - zamierzamy tą trasę przebyć kiedyś samochodem i z wykrywaczami w bagażniku :-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 9 stycznia 2015, 09:04 
Podporucznik
Podporucznik

benekpe - gratuluję dobrego wyboru :1 :1 :1
"Bawię się w te klocki" już 17-ty sezon i mam za sobą wiele tzw. "górnopółkowców" i nie żałuję "mezaliansu" z GM4 PRO WD :)
Na pewno będziesz mile zaskoczony, tym bardziej że kupiłeś dodatkowo taki zestaw cewek :D
:pa

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 9 stycznia 2015, 22:41 
Specjalista
Specjalista

Witam.Czy mozecie w prosty sposob opisac jak stroic gm4 do gruntu i podpowiedziec jakie ustawienia sa dobre na pierwsze z nim wypady ? Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 9 stycznia 2015, 22:58 
Kapitan
Kapitan

slimak napisał(a):
Witam.Czy mozecie w prosty sposob opisac jak stroic gm4 do gruntu i podpowiedziec jakie ustawienia sa dobre na pierwsze z nim wypady ? Pozdrawiam.

Strojenie masz tu (od 21 sekundy):
https://www.youtube.com/watch?v=vMv5yQZtBhI
Obejrzyj trochę filmów Prymka, a wszystko stanie się jasne :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 49  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]