Jacek napisał(a):
I te kilka pań produkuje takie ilości na cały świat ?
Jacku, na szybko policzyłem, to na samej produkcji ACE widać 27 osób, nie licząc panów oprowadzaczy i tych co stali z boku i nic nie robili (ok 8:11).
W latach 2002-2007 pracowałem w firmie elektronicznej i robiliśmy dużo bardziej skomplikowane urządzenia elektroniczne dla przemysłu, z bardziej wymyślnymi cewkami i mechaniką(wartość jednego to wtedy 3500zł netto, waga elektroniki ok 5kg, czujnika czyli tych cewek z obudową 10kg). Firma składała się z 8 osób w tym 2 (słownie: dwie) produkcyjne-kolega robiący te skomplikowane cewki, całą mechanikę, zaopatrzenie i transport,pakowanie i wysyłkę gotowych urządzeń i ja montujący od podstaw całą elektronikę (nawijałem transformatory, robiłem klawiatury, lutowałem płytki z mikroprocesorami, skręcałem do kupy, stroiłem, uruchamiałem) i od czasu do czasu serwis u klienta oraz naprawy na miejscu. Średnio robiliśmy 80-100 urządzeń miesięcznie. Więc jak widać, przy dobrze zorganizowanej pracy można małą ilością ludzi robić dużo.
A filmik pokazuje nam tylko halę produkcyjną ACE. Pewnie na kolejnej robi się AT PRO, na innej GTI, na jeszcze innej Infinium i Huntery. Natomiast zaskoczyły mnie na filmiku proste metody produkcyjne i momentami garażowe rozwiązania. Ale skuteczne. Lubię to :)