Teraz jest niedziela, 12 października 2025, 08:05

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 178  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus - ustawienia
PostNapisane: piątek, 6 lutego 2015, 22:20 
Podporucznik
Podporucznik

krakusisko23 napisał(a):
Juz nie moglem edytowac wiec tu napisze swoje przemyslenia odnosnje testu ktory jest przedstawiony w pierwszym linku .
Czy mozna go uznac za wiarygodny?
chodzi mi o to czy z kazdego przedstawionego wykrywacza w tym tescie wyciagnieto maksimum ?

Jedyny test który wyjdzie wiarygodnie to taki który sam przeprowadzisz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 lutego 2015, 13:22 
Podporucznik
Podporucznik

Ten pierwszy link, który już wcześniej przedstawilem dotyczacy testu szeregu wykrywaczy, zostal oceniony przez urzytkownikow, ze nie bylo wykonane strojenie do gruntu... Dla tych co nie rozumieja jes=zyka francuzkiego, pod filmem jest napisane, ze nie wykonali strojenia do gruntu, gdyz ziemia nie wymagala tego, wiec zrezygnowali specjalnie- ich sprawa, ale bylo zapowiedziane jak byk!!! Swoja droga bronie mojego kumpla z Paryża Gregosa i wiem, ze badziewia by nie odwalil, bo... znam goscia osobiscie. Mam co prawda inne pytanie do prawdziwych urzytkownikow, nie do teoretyków: jak Wam sie sprawuje cewka 28 w stosunku do 22, chodzi mi o to, czy nie od razu kupic zestawu kompletnego z cewka 28? Zaznaczam, ze to moj nie pierwszy wykrywacz i ze juz chodzilem z Deusem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 lutego 2015, 14:16 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Cewk 11- tka od 9- tki ma odrobinę większy zasięg na małe przedmioty typu moneta, w mojej ocenie jakieś 2 do 3 cm oraz na większe typu wiadro około 12 cm oczywiście też pokrycie terenu jest odpowiednio większe. Natomiast 9-tka zdecydowanie lepiej się sprawdza na zaśmieconym terenie, lepiej wyłapuje kolorki z pośrut śmieci. Idealnie jest mieć dwie. jestem użytkownikiem tego sprzętu od prawie trzech lat.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 lutego 2015, 16:31 
Podporucznik
Podporucznik

Dziekuje "fischer 5" . Z deusem chodzilmem, jak mi kumpel dal, a na dodatek, to ja go zarazilem pasia wykopek. Tyle, ze on gral w pokera i wygralo wystarczajaco by kupic Deusa. Ja dopiero po powrocie... Dlugo z Optima smigalem, czasami mialem wiecej znajdek Deus. Kumpel chyba nie dokladnie chodzil. zobaczymy...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 lutego 2015, 18:16 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

mleko80rt wydaje mi sie ze tu nie ma teoretyków tylko są sami Koledzy którzy mieli do czynienie z Deusem , wyobraź sobie ze ja tez mialem do czynienia z Deusem :o ba !!! nawet mam w dalszym ciągu bo posiadam wlasnego :ups:
Linki (filmy oprócz tego testu)ktore udostepnilem objasniaja nie które funkcje deusa i mam nadzieje ze się komuś to przyda bo nie jako ma to związek z ustawieniami , a Twój post nie wnosi nic do wątku oprócz podziału ludzi którzy się wypowiadali w tym wątku na teoretykow i praktyków a no i ze w pokera mozna wygrac tyle zeby miec na deusa . :D
Nie umiem francuskiego niestety i z tego powodu tez zadalem nie potrzebne pytanie
Pozdrawiam ojtek

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 lutego 2015, 22:15 
Major
Major

jarekx napisał(a):
a tak mi sie marzy update z nie tylko tonowym I cyfrowym odczytem obiektu ale I rowniez wykresu parabolicznego, graficznego (a dokladnie chodziloby mi przedstawienie sygnalu tonowego danego obiektu rowniez jako wykres graficzny) :D :h

A ja bym chciał jak żona dzwoni, na którą kolacja, żeby można było odbierać rozmowę w słuchawkach, ale zaraz zaraz, nie, mam inny pomysł.
Brak panelu, bo telefon robi wszystko, ściągamy aplikację z np Android Market i mamy działającego Deusa.
Wiem zagalopowałem się ale warto marzyć :lol:
Pozdrawiam Skibens

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 lutego 2015, 22:22 
Plutonowy
Plutonowy

Skibens a mnie, zeby zona nie dzwonila :D :h :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 lutego 2015, 22:31 
Major
Major

Taaaa marzenia reszty nie odbieram ale ten jeden sygnał :cop :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 lutego 2015, 22:53 
Podporucznik
Podporucznik

Dziś miałem dość poważny problem na polu (nie całym) deus po prostu zwariował i szalał nawet w powietrzu, po prostu nie dało się szukać. W dość bliskiej odległości była linia elektryczna (chyba 380v) i jakieś 150m dalej komin z nadajnikami komórkowymi. Po ustawieniu programu deus basic było nieco lepiej. Co zmieniacie oprócz TX i czułości jak są duże zakłócenia EMI?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 lutego 2015, 22:58 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Częstotliwość na plus lub minus ewentualnie na niższą lub wyższą jak korekta plus minus nie pomaga. Choć są czasem takie miejsca że nic nie pomaga. Znam taką miejscówke bezpośrednio pod linia wysokiego napięcia gdzie nic nie daje rady a fanty zacne wychodzą tam....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 lutego 2015, 23:05 
Podporucznik
Podporucznik

Później wykumałem, że na 8 kHz było lepiej ale też i dalej już odszedłem. Jeszcze jedno, czasem zdarza się że trzeba szybko przelecieć pole tzn pomachać szybciej cewką i wyłapać to co płytko. Jak ustawiacie na takie poszukiwania deusa żeby dał dośc pewny sygnał przy dość szybkim przeszukiwaniu. Na swoich nastawach muszę iść powoli po prostu za dużo sygnałów. W zasadzie z reguły chodzę na 12 kHz i TX 2, Sens 99.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 lutego 2015, 23:09 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Jak szybko to i płytko :D reaktywność wyżej im wyżej tym szybciej i płycej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 lutego 2015, 23:16 
Podporucznik
Podporucznik

Niby to wszystko się wie a tak naprawdę w terenie jest zupełnie inaczej. Normalnie idziesz przez pole i machasz za
Z-kę czyli z pomijakami, pomijasz połowę terenu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 lutego 2015, 23:19 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Ja takich błędów nie popełniam. Wolę trochę dłużej chodzić niż coś ciekawego zostawić.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 lutego 2015, 00:01 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

A nie jest tak, że im wyższa reaktywność to są krótsze sygnały i dzięki temu lepsza selektywność?
Ja mam wrażenie, że właśnie przy wysokiej reaktywności łatwiej przeoczyć sygnał przy szybkim przemiataniu, jak dla mnie nie ma sensu wychodzenie powyżej poziomu 2...
Moim zdaniem spadek zasięgu na wysokiej reaktywności bardziej wynika właśnie z przeoczania krótkich głębokich sygnałów, równie dobrze z powodzeniem można chodzić bardzo szybko na czystym terenie na reaktywności 0 lub 1.
Reaktywność można przyrównać do zmiany ogniskowej obiektywu aparatu.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 178  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]