Teraz jest niedziela, 12 października 2025, 10:46

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 178  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus - ustawienia
PostNapisane: czwartek, 12 lutego 2015, 16:31 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

rybakmr napisał(a):
Zgadzam się z kolegą ,ale warto dowiedzieć się jak osoby doświadczone ustawiają wykrywacz......... nie po to aby dokładnie je skopiować, tylko dowiedzieć się w którym kierunku szukać i kombinować. I nie jest lenistwem pytanie się jak ktoś coś ustawił. Jak się pochodzi trochę na ust fabrycznych a potem porowna z ust innych kolegów to szybciej można znaleźć te właściwe dla siebie

Jak dla mnie jest to nie tylko lenistwo ale też cwaniactwo z twojej strony. Ale ten typ twojego podejścia do sprawy szybko się na tobie zemści bo nie ma idealnego ustawienia które sprawdza się w każdym terenie i warunkach. Tak że więc wcześniej czy później jak nie zmienisz swojego sposobu myślenia nastawionego na szybkie wyniki przyjdzie rozczarowanie deusem. Także więc zacznij od Poznania tego sprzętu i instrukcji obsługi a jak już trochę poznasz to przeczytaj cały ten wątek bo w tym wątku jest dużo przydatnych informacji. Lenistwo i cwaniactwo się mści.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 12 lutego 2015, 19:17 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Kolego rybak ustawienie do gruntu to podstawa pompka lub ręczne ( moim zdaniem) , dyskryminacje i reaktywność jak najniżej choć na początek nie z chodził bym poniżej 3.2 i reaktywacji 2 a i ja preferuję 5 tonów .I dam ci jeszcze radę jak ustawisz sobie tony pod swe ucho zapisz !!! Bo minie jakiś czas i przy wgraniu nowego softu będziesz się uczył się wykrywki od nowa . Powodzenia a co do" lektury "warto przejrzeć całą dużo cennych informacji

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 12 lutego 2015, 19:24 
Podporucznik
Podporucznik

rybakmr napisał(a):
Zgadzam się z kolegą ,ale warto dowiedzieć się jak osoby doświadczone ustawiają wykrywacz......... nie po to aby dokładnie je skopiować, tylko dowiedzieć się w którym kierunku szukać i kombinować. I nie jest lenistwem pytanie się jak ktoś coś ustawił. Jak się pochodzi trochę na ust fabrycznych a potem porowna z ust innych kolegów to szybciej można znaleźć te właściwe dla siebie

Trzeba bylo lepiej pozostac przy Garecie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 12 lutego 2015, 19:30 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Nie ma dla Deusa ustawień uniwersalnych i pytania o takie gotowce są raczej bez sensu, zresztą gotowce są takie jakie fabryka dała...
Moim zdaniem sensem jest zobrazowanie relacji jakie w deusiku zachodzą, Deus fizyki nie przeskoczy i trzeba mieć świadomość ograniczeń i czynników, które na te ograniczenia wpływ mają :)
Krótko mówiąc zawsze jest coś kosztem czegoś i jako ściągę czy poradnik warto napisać co jaki ma wpływ na co, generalnie niby instrukcja o tym wszystkim mówi ale zawsze wiedza przekazana w prosty sposób dociera szybciej...

Może niech każdy doświadczonych Kolegów obeznany z Deusem napisze swoje spostrzeżenia co i jak, w jakim gruncie, który parametr warto podnieść a który obniżyć aby wyciskać z Deusa maksimum a irytacji w poście mniej będzie i frustratów ubędzie ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 12 lutego 2015, 20:00 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Kolego sla będę a Roma w maju na komuni w zonie monte mario. Zabiorę deusika może gdzieś wyskoczymy w teren i podzielisz się dlaczego pozbyłeś się swego a teraz zniechęcasz nowego szczęśliwego użytkownika

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 12 lutego 2015, 23:39 
Podporucznik
Podporucznik

sla1971 napisał(a):
rybakmr napisał(a):

Trzeba bylo lepiej pozostac przy Garecie.

:1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 13 lutego 2015, 08:52 
Podporucznik
Podporucznik

Wiesz, rybak dziwisz mnie trochę. Napisałem ci na pw wcześniej na co głównie zwrócić uwagę. Już w pierwszym poście moderator to pisze na pierwszej stronie. Cały temat jest pełny ustawień i przemyśleń na ich temat. W zasadzie wszystko jest napisane. To o co chodzi o ustawienia na max głębokości? To też jest napisane tylko wtedy trzeba cewką wolniutko bo sygnałów pełno. W jednym miejscu dane ustawienia będą działały a w innym trzeba będzie przestawić 1 lub 2 parametry ale do tego musisz dojść sam bo nikt za ciebie nie będzie ci ustawiał wykrywacza w terenie (no chyba że z kimś chodził) bo każdy ma swoje upodobania co do poszukiwań. Ja najpierw chodziłem na ustawieniach fabrycznych, potem testowałem te z forum, potem sobie je pomodyfikowałem po swojemu. A teraz nadal myślę co by tu zmienić i w cale nie chodzi mi już o zasięg. A co konkretnie zmienia każdy parametr to masz opisane naprawdę w instrukcji.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 13 lutego 2015, 09:19 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

tui. Ale mi tylko o to chodziło, żeby wiedzieć na co zwrocic uwage w którym kierunku kombinować z własnymi nastawami.......mam już pewne spostrzeżenia i cały czas sobie testuje. Czy ja napisałem- podajcie mi takie ustawienia na których w ten weekend wykopie złotego denara? Zaraz od leni i cwaniaków? Jak wszystko jest w instrukcji to takie wątki nie powinny mieć racji bytu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 13 lutego 2015, 09:33 
Moderator
Moderator

rybakmr napisał(a):
tui. Ale mi tylko o to chodziło, żeby wiedzieć na co zwrocic uwage w którym kierunku kombinować z własnymi nastawami.......mam już pewne spostrzeżenia i cały czas sobie testuje. Czy ja napisałem- podajcie mi takie ustawienia na których w ten weekend wykopie złotego denara? Zaraz od leni i cwaniaków? Jak wszystko jest w instrukcji to takie wątki nie powinny mieć racji bytu.

Już ci raz napisałem PW : spokojnie i bez nerwów bo to niepotrzebne . Programy basic i GMpower a jak śmietnik to deus fast w nich na początek strojenie do gruntu w automacie , zwiększenie czułości i zmniejszenie nieco dyskryminacji - deus zdecydowanie dostanie skrzydeł i będzie głębszy , masz super sprzęt więc praktyka , praktyka i jeszcze raz praktyka no i pozytywne myślenie :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 13 lutego 2015, 09:43 
Pułkownik
Pułkownik

rybakmr napisał(a):
tui. Ale mi tylko o to chodziło, żeby wiedzieć na co zwrocic uwage w którym kierunku kombinować z własnymi nastawami.......

Ale na co zwrócić uwagę i jak kombinować jest już opisane w tym wątku i to niektóre sprawy po 5 razy to samo. Wystarczy przeczytać i masz wszystko podane.
Ja zanim kupiłem deusa już miałem o nim wszystko przeczytane a ustawienia swoje przygotowane na kartce - tak zanim miałem sprzęt już wiedziałem jak chcę go ustawić :) Potem w terenie kilka rzeczy zweryfikowałem ale robiłem to świadomie wiedząc do czego służą dane parametry. Na ustawieniach fabrycznych chodziłem może raz w życiu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 13 lutego 2015, 09:51 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Czy chodzi ktoś w trybie Gold, który ma zupełnie inne podejście do dyskryminacji żelaza?
Ja sprawdza się ten tryb w śmietnisku? Z założeń wydaje się bardzo ciekawy...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 13 lutego 2015, 09:58 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Ja jestem len i cwaniak bo ciekawy byłem jak ustawić wykrywacz, odsylacie mnie do instrukcji i praktyki....... Czym różnie się od kolego co zanim miał wykrywacz spisał sobie ustawienia bez trzymania deusa i nie mając nawet godziny doświadczenia w terenie???? Spoczytal, spisał gotowce a potem zweryfikowal tak jak ja to zamierzam zrobić....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 13 lutego 2015, 10:16 
Pułkownik
Pułkownik

rybakmr napisał(a):
Ja jestem len i cwaniak bo ciekawy byłem jak ustawić wykrywacz, odsylacie mnie do instrukcji i praktyki....... Czym różnie się od kolego co zanim miał wykrywacz spisał sobie ustawienia bez trzymania deusa i nie mając nawet godziny doświadczenia w terenie???? Spoczytal, spisał gotowce a potem zweryfikowal tak jak ja to zamierzam zrobić....

Kolega się myli, nie spisywałem gotowców tylko własne ustawienia na podstawie zrozumienia działania danych parametrów. Chodzę wolno, lubię tereny czyste leśne, nie lubię filtrować mocno sygnałów - moje preferencje od razu pozwalają na dobranie sobie wstępnych ustawień. Jeśli coś ustawiam w sprzęcie to świadomie a nie metodą prób i błędów.

Pytając na forum pytałem zwykle o konkretny parametr - jak działa i jaki ma wpływ na poszukiwania - na konkretnym terenie i na konkretny typ celów. Pytania ogólne typu "jak ustawić sprzęt" nie mają zupełnie sensu gdy nie wiemy nawet czego szukasz, jak szukasz, gdzie szukasz, jak lubisz chodzić...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 13 lutego 2015, 10:37 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Lokalizacja: Garrett 250 > Minelab Safari > Whites V3i > Deus XP
Załącznik:
Przechwytywanie.PNG

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 13 lutego 2015, 11:14 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

To się nazywa zobrazowanie zależności - opi :1

Na ilu tonach i jak preferujesz podziały dla poszczególnych tonów?
Ja osobiście lubię 5 tonów: 1,2 (<30) ustawiam na 100Hz, 3 (<51) 544Hz, 4 (<96) 644Hz, 5 702Hz

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 178  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]