benekpe napisał(a):
Dlatego warto mieć słuchawki z regulacją głośności.
W instrukcji masz ładnie wszystko opisane o tej głośności. Możesz regulować głośność metali żelaznych i kolorowych - to rzadko spotykana funkcja w tanich wykrywaczach. Jeśli chcesz chodzić w trybie pseudo all metal - czyli bez dyskryminacji, możesz sciszyć albo całkowicie wyciszyć dźwięki żelaza, jednak nadal będziesz miał ID cyfrową przedmiotów żelaznych, których nie będzie słychać.
Zwróć też uwagę na wskaźnik IRON - dla mnie bardzo przydatna funkcja - też mało spotykana w tanich sprzętach.
Wiele mocno skorodowanych przedmiotów żelaznych identyfikowana jest wysoko - to normalne - jednak jednoczesna sygnalizacja IRON pozwala stwierdzić w większości przypadków, że mamy do czynienia ze skorodowanym złomem.
Nawet jak dyskryminacja wycina Ci żelazo, zawsze zasygnalizuje ci ikonka IRON jak natrafisz na złom... To może zaoszczędzić Ci kopania jeśli nie nastawiasz się na militarkę :-)
Chcę pośmigać za monetami, w miejscach starych drewnianych zabudowań. Obecnie tylko są na mapie, śladu fizycznego brak!
W ziemi mnóstwo stali- zardzewiałych gwoździ.
Jest tam wszędzie żelazo, nie potrafię go wyeliminować z dźwięków.
Czy jest jakaś zasada z DISC-kryminacją, że do np. do 60-ciu wycina złom magnetyczny, a powyżej metale kolorowe.
Jak ma się do tego głośność.
Moim uszom głośność powyżej 7 przeszkadza.
Wiem że jest inst. lecz nic ona do mnie nie przemawia.