Teraz jest środa, 24 grudnia 2025, 07:05

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 49  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Golden Mask 4 pro WD - 18khz i 8khz
PostNapisane: sobota, 14 marca 2015, 21:32 
Generał Broni
Generał Broni

Ja bym zaczął od tego jaką Optima miała sondę bo jeżeli 23x20 DD to wszystko by się zgadzało.
Niestety ta sonda jest "płytka".

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 marca 2015, 21:50 
Podporucznik
Podporucznik

Jest kilka ciekawych testow Optimy z DD29 w skarpie i nawet z ta cewka widac, ze Optima jest plytsza od GM4 z cewka 9 spider z testow Prymka. Mnie to w ogole nie dziwi, ze w opisanej wczesniej sytuacji kolega z Optima przegral z GM4. Uzytkownicy Optimy nie spinajcie sie, w swojej cenie Optima, jako wykrywacz z wyswietlaczem, daje rade.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 marca 2015, 22:29 
Moderator
Moderator

To dwie całkiem rożne koncepcje wykrywaczy stworzone dla użytkowników o całkiem innych upodobaniach - nie ma potrzeby porównywać i czegoś tam udowadniać bo to doprowadzi tylko do niepotrzebnych awantur

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 marca 2015, 11:29 
Generał Broni
Generał Broni

Ciekawe dlaczego cena w Centrum e,tak skoczyła za zwykłego Gm 4 pro z cewką 9 w stosunku do zestawu z cewką 2d 10,5 przecież te cewki tyle samo kosztują 390zł.Gm 4 pro z cewką 10,5 kosztuje/kosztował 1780zł http://allegro.pl/wykrywacz-metali-golden-mask-gm4-pro-spider-9-i5176730281.htmlJa detektora nadal nie mam miała być szybka naprawa na miejscu a po moim zapytaniu bo już mija dwa tygodnie odpisano mi że sprzęt został wysłany do producenta,tak że pogoda piękna a ja bez sprzętu cholera wie ile :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 marca 2015, 11:58 
Kapral
Kapral

Byłem blisko zakupu GM 4 i dalej nie wykluczam zakupu, ale dopiero wtedy jak zostanie rozwiązana sprawa serwisu w Polsce. Naczytałem się, naoglądałem. Wydaje się fajnym gałkowcem i zamiennikiem Optimy. Ale takie "akcje" jak u kolegi, skutecznie zniechęcają do zakupu :evil: . Skoro wiadomo, że cewki 10,5" są do d.... to szanujący się producent i dystrybutor, powinien bez słowa wymieniać je na takie, które się nie wzbudzają, albo na "pająki" 9". Ktoś te cewki przed sprzedażą sprawdza ??? . Nie będzie porządnego (szybkiego) serwisu - nie będzie klientów. Ja nie kupię na pewno :( .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 marca 2015, 12:09 
Generał Broni
Generał Broni

Raadek napisał(a):
Byłem blisko zakupu GM 4 i dalej nie wykluczam zakupu, ale dopiero wtedy jak zostanie rozwiązana sprawa serwisu w Polsce. Naczytałem się, naoglądałem. Wydaje się fajnym gałkowcem i zamiennikiem Optimy. Ale takie "akcje" jak u kolegi, skutecznie zniechęcają do zakupu :evil: . Skoro wiadomo, że cewki 10,5" są do d.... to szanujący się producent i dystrybutor, powinien bez słowa wymieniać je na takie, które się nie wzbudzają, albo na "pająki" 9". Ktoś te cewki przed sprzedażą sprawdza ??? . Nie będzie porządnego (szybkiego) serwisu - nie będzie klientów. Ja nie kupię na pewno :( .

Masz racje kolego w 100% myślałem że tak postąpią dałem im tyle informacji co może być nie tak że nawet laik by to ustalił a tym bardziej że mają różne cewki w sprzedaży,jeden kolega na YouTube pod moim filmem o Gm4 napisał że już miesiąc czeka na naprawę/wymianę :ups: Poczekam mam nadzieje że moja sprawa zakończy się pozytywnie,a jak nie to nie dam się wyrolować jestem już po wstępnej rozmowie z rzecznikiem praw konsumenta :) To im powinno zależeć na szybkim usunięciu usterki to są produkty niszowe a informacje po forach eksploratorskich szybko się niosą,druga żecz kolega dzwonił do nich w sprawie aukcji na Allegro stan 1000 sztuk a tak naprawdę nie mieli ani jednej na magazynie,o co chodzi?też nie kupił u nich następny klient odpadł który szybko wyciągnął wnioski i jest skłonny wydać trochę kasy na paliwo i kupić u Czeskiego dystrybutora.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 marca 2015, 12:35 
Sierżant
Sierżant

Tak to jest jak się robi zakupy u hurtownika, wystarczy poczytać ich komentarze na ale...ro.
Druga sprawa to gm 4 z początku zabłysnął ale pojawił się temat o wzbudzeniach itp. ale to było z rok temu ( była wtedy akcja serwisowa, dodawali przejściówki jakiś temat z kondensatorami itp.) i sprawa z gm 4 umilkła.
Pojawił się gm 4wd no i entuzjazm przerósł zdrowy rozsądek. W CE są wciąż te same wykrywacze sprzed roku ( tak się domyślam) i kupowanie wykrywacza z starą cewką 10,5 to tylko kłopoty. Mogę się mylić dzielę się tylko moimi spostrzeżeniami. Kolego Tur trzymam kciuki za pozytywne załatwienie sprawy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 marca 2015, 12:52 
Generał Broni
Generał Broni

Krzyselektron napisał(a):
Tak to jest jak się robi zakupy u hurtownika, wystarczy poczytać ich komentarze na ale...ro.
Druga sprawa to gm 4 z początku zabłysnął ale pojawił się temat o wzbudzeniach itp. ale to było z rok temu ( była wtedy akcja serwisowa, dodawali przejściówki jakiś temat z kondensatorami itp.) i sprawa z gm 4 umilkła.
Pojawił się gm 4wd no i entuzjazm przerósł zdrowy rozsądek. W CE są wciąż te same wykrywacze sprzed roku ( tak się domyślam) i kupowanie wykrywacza z starą cewką 10,5 to tylko kłopoty. Mogę się mylić dzielę się tylko moimi spostrzeżeniami. Kolego Tur trzymam kciuki za pozytywne załatwienie sprawy.

No mogłem zrobić tak jak kolega Mantus cichutko uwalony sprzęt sprzedać na Allegro który zachował się tak samo jak sprzedawca,ale mam honor tak zostałem wychowany :)Co wzbudziło moje podejrzenia już po dostaniu wykrywki to brak jakikolwiek numerów plomb itp,żadnej karty gwarancyjnej z warunkami gwarancji,jedyny dokument to faktura.Mam nadzieje że sprzedawca wywiąże się ze swoich obowiązków co będzie na pewno z korzyścią dla niego,na pewno o tym was poinformuje. :)muszę podzwonić po kolegach może ktoś pożyczy jakiegoś kanarka aby człowiek coś pokopał aby nie zwariować :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 marca 2015, 14:09 
Generał Broni
Generał Broni

Czyli rozumiem że kłopoty z wzbudzaniem wystepują tylko z cewką 10,5 czy z innymi tez ktoś miał problemy?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 marca 2015, 14:21 
Generał Broni
Generał Broni

Mój sprzęt jak i Sprzedawca są bez zarzutu. Może dlatego, że cewki nowe i sprzęt prosto od producenta ? Ten sklep CE zachowywał się w kwestii GM podejrzanie. Sprzęt jest a jednak nie ma. Brak możliwości konfiguracji...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 marca 2015, 15:38 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Rozmawiałem z CE, mówili mi że kolejna partia GM4, w różnych konfiguracjach (a także cewki do nich) będzie za 2-3 tygodnie. Założę się że producent olewa kwestię dystrybucji GM4 na Polskę...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 marca 2015, 15:45 
Generał Broni
Generał Broni

kometes napisał(a):
Rozmawiałem z CE, mówili mi że kolejna partia GM4, w różnych konfiguracjach (a także cewki do nich) będzie za 2-3 tygodnie. Założę się że producent olewa kwestię dystrybucji GM4 na Polskę...

kometes-3 tygodnie temu to samo od nich słyszałem :( ,wczoraj do nich pisałem dziś odpisali,że wciąż czekają na dostawę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 marca 2015, 16:10 
Generał Broni
Generał Broni

Ja pytałem jakiś czas o GM 4 pro WD to mi powiedzieli w CE że nikt nie wie kiedy będą, na razie nie ma i nie są dostępne. Dziwne...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 marca 2015, 16:38 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

mogę coś napisać po prawie dwóch tygodniach użytkowania GM4 WD
z tą cewką wzbudził się kilka razy, jakoś mi to nie przeszkadza

co da się zauważyć to, że na mocno kamienistym polu, chodzenie praktycznie to jeden ciągły sygnał
na obu częstotliwościach
cewka
miałem w normalnym GM4 tą największą oryginalną i 12 spider
i każda miała o dziwo lepszą separację od tej 10,5

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 marca 2015, 16:39 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

i ważne pytanie

mam możliwość kupna cewki 5 od fishera f75ltd

wtyk jest ten sam
czy będzie pasować, nic się nie pokręci z wykrywaczem?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 49  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]