Teraz jest niedziela, 27 lipca 2025, 13:36

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 375 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 25  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowe wykrywacze Makro
PostNapisane: piątek, 20 marca 2015, 17:51 
Plutonowy
Plutonowy

I jeszcze jeden ale już w gruncie https://www.youtube.com/watch?v=fGIcbiglLwA.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 24 marca 2015, 16:33 
Podporucznik
Podporucznik

Saku doczekamy sie w koncu testow czy znowu znajdziesz jakas wymowke? Obiecujesz testy i nie wywiazujesz sie z danego slowa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 24 marca 2015, 17:23 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

kgrl napisał(a):
Saku doczekamy sie w koncu testow czy znowu znajdziesz jakas wymowke? Obiecujesz testy i nie wywiazujesz sie z danego slowa.

Przepraszam, co to za podejście? Jaką wymówkę? Jakie znowu? :n

ps. właśnie wróciłem z terenu, nakręciłem test zasięgu dla półtoraka wazy, złotej obrączki, oraz carskiej klamry. Cewka standardowa. Gleba dosyć mocno zmineralizowana., leśna droga.
Ustawienia dosyć nietypowe jak dla testów zasięgu, bo chciałem wypróbować płytszy tryb Three Tone. Dyskryminacja na poziomie 45, czyli też wysoko. Ale wykrywacz pracował bardzo stabilnie, zero wzbudzania, nawet przy gain 95

Film wkrótce...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 29 marca 2015, 02:01 
Podporucznik
Podporucznik

Fajnie ze zrobiles w koncu ten test...moze dwa slowa porownania stabilnosci i zasiegow Racera i GM4 Pro?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 kwietnia 2015, 21:59 
Sierżant
Sierżant

Odnośnie filmiku kolegi Saku, dyskryminacja ustawiona tak wysoko może eliminować nam głębokie sygnały.
U mnie gdzie ziemia gliniasta i dołek głęboki na 20-25 centów wycina się w jednym kawałku,
1 złoty( aktualny ) na wierzchu daje ID 82 ale na głębokości 20 cm te ID spada do 40-44.
Ogólnie w zakresie do 50 zazwyczaj wyciąga się śmieć (blaszki i fola alu)ale trzeba pamiętać by sprawdzać głębokość zalegania fanta no i jest szansa opuszczenia drobnej biżu.
Tutaj fajny filmik jak sobie radzić z rdzawymi kabzlami, ja zazwyczaj chodzę w 2tones i sprawdzam czubkiem sondy ale tu człowiek pokazuje że są lepsze metody.
https://www.youtube.com/watch?v=G25-6d_EIqE

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 9 kwietnia 2015, 20:32 
Podporucznik
Podporucznik

Posiadam od niedawna Racera...i uzytkujac go czuje sie jakbym ciagle chodzil z moja T2. Dzwieki sa bardzo podobne, szybkosc ta sama, a do tego lepsza stabilnosc...jesli nie bedzie problemow z awariami, to Racer wydaje sie byc bardzo dobra propozycja.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 9 kwietnia 2015, 21:11 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

kgrl napisał(a):
Fajnie ze zrobiles w koncu ten test...moze dwa slowa porownania stabilnosci i zasiegow Racera i GM4 Pro?

Jeśli chodzi o stabilność to zależy w jakim trybie. Ogólnie oba wykrywacze nie są zbytnio "nadpobudliwe" Racer w trybie Three Tone pracuje tak jakby był wyłączony... ;-) Oczywiście poza sygnałami na metal. Nie wzbudza się nawet przy mocniejszym potrząśnięciu czy uderzeniu o coś
Co do zasięgu - lekka przewaga na korzyść GM 4

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 9 kwietnia 2015, 21:51 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Dzisiaj chodziłem po leśnej drodze na czułości ponad 90 na dwóch tonach i był stabilny ale czasami jest tak że syrena wyje i wtedy muszę zejść na 68 i jest dobrze.Pewny nie jestem ale wydaje mi się że to od gruntu zależy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 9 kwietnia 2015, 22:39 
Sierżant
Sierżant

pajos napisał(a):
Dzisiaj chodziłem po leśnej drodze na czułości ponad 90 na dwóch tonach i był stabilny ale czasami jest tak że syrena wyje i wtedy muszę zejść na 68 i jest dobrze.Pewny nie jestem ale wydaje mi się że to od gruntu zależy.

A nie był to czasem sygnał przesterowania, duży kawałek metalu pod cewką, lub całkiem nie duży ale bardzo płytko.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 9 kwietnia 2015, 23:01 
Porucznik
Porucznik

Co do sygnału ta syrena to na metal raczej:)
A tu test z YouTube po polsku
Chyba nie najgorzej
https://www.youtube.com/watch?v=Y1_O3WM7yIg

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 9 kwietnia 2015, 23:47 
Podporucznik
Podporucznik

Juz o tym tescie bylo wyzej napisane...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 10 kwietnia 2015, 08:42 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Zgadza się że to przesterowanie ale nie było nic pod cewką.Muszę pomyśleć nad zabezpieczeniem przełącznika balansu gruntu bo już kilka razy zdarzyło mi się uderzyć w niego albo czymś zaczepić i w końcu go pewnie uszkodzę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 10 kwietnia 2015, 10:42 
Generał Brygady
Generał Brygady

Witam szanownych kolegów! Wykrywacz jak na razie prezentuje się naprawdę fajnie. Czy któryś z was kto ma już Racera byłby skłonny napisać kilka słów o użytkowaniu w odniesieniu do wcześniej posiadanego sprzętu? Oraz rzucić kilka uwag odnośnie "ficzerów" jak choćby lampka LED, jak to się np sprawuje w nocy? Ile wytrzymuje na akumulatorkach/bateriach? Jak wygląda sprawa z słuchawkami bezprzewodowymi? Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 10 kwietnia 2015, 15:51 
Podporucznik
Podporucznik

Sluchawki podobno dzialaja z opoznieniem, moze to kiedys poprawia. Waga troche nizsza niz T2, ergonomia pracy podobna. Zasiegi w powietrzu porownujac dwa tony Racera i czulosc 95 z bp T2 11dd i czulosc do 85 dosyc zblizone, z tym ze Racer wydaje sie byc stabilniejszy na tej czulosci i ogolnie rzecz biorac stabilniejszy od T2. Przy zalozonej cewce Detech 13 T2 jest bezwzglednie glebszy niz Racer. Sa to testy powietrzne, w ziemi moze byc inaczej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 10 kwietnia 2015, 16:11 
Pułkownik
Pułkownik

Nie róbcie proszę żadnych porównań jak to X do Y ma się w powietrzu bo to nie ma sensu,jeden dostanie gleby i się wyłoży a inny będzie spokojniejszy bo elektronika działa poprawnie w warunkach do jakich ten sprzęt został stworzony,dla mnie sprzęt który ciążko przesterować i jest zbyt spokojny jest sprzętem który nie domaga,po prostu,coś za coś,albo elektronika chodzi na full możliwości albo jest sztucznie wyciszona dla spokojności operatora,a to już nie dobrze :(

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 375 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]