bucek napisał(a):
..a tak swoja droga --dziwisz się ,że nie chcą kolekcjonerzy -ale tacy profesjonalni zamieszczać fotek na forum --ja się nie dziwię -pospolite bagnety zostały pokazane i opisane już dawno a te rzadkie no cóż ---ja także mam mieszane uczucia czy wklejać coś na forum czy też nie .......
Perkun28 napisał(a):
Faktem tez jest ze wiedza zazwyczaj kosztuje, a wielu chcialo by cos za nic, bez wlasnego wkladu. Wiec czesto wiedza jako towar wartosciowy jest wymieniana z tymi ktorzy stanowia dla nas jakas wartosc.
Wiedze jak i kase latwiej wydac niz zarobic.
Dokładnie tak! I właśnie dlatego nie chciałem pokazywać tutaj zdjęć swojego radomiaka z oznaczeniem wzoru. :zb
Kolejnym powodem jest fakt ze jakbysmy zaczeli tutaj wklejać wszystkie rzadkie bicia, to zara potem pojawi się na rynku pełno podróbek! A samo oznaczenie wzoru bardzo łatwo podrobić.... Już teraz schodzą za ciezkie pieniądze bagnety z podrabianymi biciami "KOP" czy mannlichery z biciami krakowskiej zbrojowni.
na razie są to nieudolne podrobki, pewnie dlatego ze oszusci nie maja odpowiedniego wzorca. :)
Dalton
Masz już teraz odpowiedź na swoje pytania - teraz już wiesz dlaczego poważni kolekcjonerzy nie pokazują publicznie wszystkiego i teraz już wiesz że radomiaki z oznaczeniem wzoru istniały - mam takiego ja, miał takiego bucek, ma takiego Adam (perkun28), zresztą sam o tym napisał kilka postów wczesniej, jakbyś uważniej czytał ten wątek to byś wiedział :)