Teraz jest wtorek, 1 lipca 2025, 18:27

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 490 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 33  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: GM4
PostNapisane: poniedziałek, 16 marca 2015, 22:26 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Abosultnie nie tak. To polsie państwo i pieprzone podatki, które są wyższe niż w UK czy w Czechach, jakoś trzeba na to nazbierać - niestety kosztem klienta. Widzisz sprzedając do USA mam prowizję 40% sprzedając w Polsce 20%, bo niestety konkurencja często sprzedaje w cenie zakupu netto. Rynek jest porąbany, ale nie oto przecież w tym wątku chodzi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 26 marca 2015, 14:43 
Generał Broni
Generał Broni

Siemka koledzy już mój fiskars zardzewiał :lol: ale mam dobre wieści mój sprzęt ma do mnie wrócić około pierwszego kwietnia oby to nie był żart prima aprilis :oops: :lol: z nową płytką elektroniki ,firma się tłumaczy że to tak długo trwa bo producent dopiero wysłał mam nadzieje że dotrzymają danego słowa bo pismo o rozwiązanie umowy po reklamacji już przygotowałem po rozmowie z rzecznikiem UOKiK ale to chyba tak na nich nie podziałało bo pewnie prawdę mi powiedzieli :? Mam nadzieje że firmie zależy na klientach i pewnych rzeczy się nauczy :za Po prostu trzeba klienta rzetelnie informować a nie dawać odczuć że jest intruzem,może jestem przewrażliwiony brak kopania objawia się nerwową sytuacją w całym domu,ale żona to wykorzystała,nie było wymówki że jadę kopać czas wolny musiałem poświecić na dokończenie remontu dachu :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 26 marca 2015, 21:40 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

A więc nie cewka tylko elektronika? oby dotrzymali tego słowa i sprzęt wrócił do Ciebie jak najszybciej :)
Na temat tej firmy było już kilka opinii że nie za bardzo dbają o klienta no ale cóż miejmy nadzieję że się poprawili :D
co do remontów to mnie niedługo czeka remont całego mieszkania, nie wiem jak ja to pogodzę z wykopkami :? ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 30 marca 2015, 11:38 
Generał Broni
Generał Broni

Witam sprzęt wrócił już dzisiaj do mnie tylko zdziwił mnie dokument reklamacyjny,mówią co innego,piszą co innego,ręce opadają.Sprzęt podłączyłem w domu i jest stabilny można podkręcić na 9 na, dworze to samo.Sami wysnujcie wnioski na temat firmy po moich wcześniejszych postach jak i po dokumencie który był z wykrywaczem.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 30 marca 2015, 13:02 
Generał Broni
Generał Broni

A ma może ktoś te ceweczke 8' detecha w Gm?jeden użytkownik ją bardzo chwali http://www.ceneo.pl/27327933

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 30 marca 2015, 13:08 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Poza Detechem widziałem nowe cewki firmy MARS. Mają bolce do zmiany częstotliwości za pomocą baterii 9V.... w środku musi być PCB.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 30 marca 2015, 17:00 
Generał Broni
Generał Broni

Całość odpowiedzi grubymi nićmi szyta... Serwis w Bułgarii, brak telefonu do serwisu a odpowiedź po polsku wpisana ?? To znaczy że się sam naprawił ?? I pewnie znowu sam się zepsuje ?? Czary ?? :(
Cieszę się że odzyskałeś sprawny sprzęt ale ile czasu byłeś bez sprzętu to inna bajka. Wychodzi na to że zakup tego sprzętu w tej firmie CE dla cierpliwych.
Póki nie będzie porządnego dystrybutora w Polsce kupowanie tego sprzętu jest tylko dla lubiących ryzyko :8)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 30 marca 2015, 23:37 
Generał Broni
Generał Broni

Dokładnie ta firma jest u mnie spalona nic na pewno u nich nie zakupie podejście do klienta :n aby tylko sprzedać a później,szkoda gadać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 31 marca 2015, 00:07 
Generał Broni
Generał Broni

Shelton napisał(a):
Poza Detechem widziałem nowe cewki firmy MARS. Mają bolce do zmiany częstotliwości za pomocą baterii 9V.... w środku musi być PCB.

Ale one chyba są do xterki w Gm będzie pracować :?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 31 marca 2015, 00:10 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Podobno to są nowe do GMa także, ale czy ze zmianą tego nie wiem. Mogę to sprawdzić.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 31 marca 2015, 13:49 
Generał Broni
Generał Broni

Witam właśnie wróciłem z testów Gm po niby naprawie reklamacyjnej a w rzeczywistości tej naprawy nie było,a więc pojechałem na stara miejscówkę do lasu pogoda jest fatalna,pierwszy sygnał jest sreberko ładnie wyszarpał z dosyć głęboka ale po około 30 minutach zaczęło się odbieranie zakłóceń trwały może z minute i spokój.Nie chce mi się już z tymi ludźmi z centrum elektroniki szarpać,mam dostać od kolegi Saku adapterek,przetestuje jak zacznie odbierać zakłócenia w planie zakup cewki detecha 8 ewentualnie spider 9 jak te rzeczy nie poskutkują dowiem się który to kondensator co Czesi wymieniali .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 31 marca 2015, 15:01 
Generał Brygady
Generał Brygady

Czizas, krew czlowieka zalewa jak się czyta takie rzeczy. Kurde pierwsze takie problemy, to już użytkownicy mieli z tymi wykrywaczami z rok temu. Jak można dalej sprzedawać ludziom walnięte sprzęty i udawać, że nie ma problemu. Centrum E, w większości handluje chińskim sortem, więc już chyba wyrobili sobie nawyk splawiania klienta z zepsutym sprzętem. Moim zdaniem ten wykrywacz nawet serwisu nie widzial. Odbierając coś z serwisu zazwyczaj powinno to mieć jakieś plomby serwisowe z datą, numerem, hologramem, czy czymś podobnym. Znalazleś coś takiego u siebie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 31 marca 2015, 15:37 
Generał Broni
Generał Broni

tara napisał(a):
Czizas, krew czlowieka zalewa jak się czyta takie rzeczy. Kurde pierwsze takie problemy, to już użytkownicy mieli z tymi wykrywaczami z rok temu. Jak można dalej sprzedawać ludziom walnięte sprzęty i udawać, że nie ma problemu. Centrum E, w większości handluje chińskim sortem, więc już chyba wyrobili sobie nawyk splawiania klienta z zepsutym sprzętem. Moim zdaniem ten wykrywacz nawet serwisu nie widzial. Odbierając coś z serwisu zazwyczaj powinno to mieć jakieś plomby serwisowe z datą, numerem, hologramem, czy czymś podobnym. Znalazleś coś takiego u siebie?

Nie absolutnie,śrubek nawet od obudowy nie ruszyli,przyjrzałem się i jedna jest zalepiona błotem tak jak im wysłałem,przeleżał i tyle,dlatego niech każdy ostrzega przed nimi na forach eksploratorskich,na allegro nagle nie ma ani jednej sztuki Gm 4 pro a pisało że po 1000 dostępnych. :ups:Szkoda że wcześniej tych opini nie przeczytałem głęboko bym się wtedy zastanowił http://www.opineo.pl/opinie/centrumelektroniki-pl,negatywneNa allegro mają w miarę ok bo klijent dostał szybko sprzęt podjarany pisze pozytyw tak jak kolega Mantus a później zonk sprzęt zrypany ale pozytywa nie da się już zamienić na negatyw dlatego na allegro zawsze wystawiam bardzo późno jak sprzęt dostatecznie przetestuje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 31 marca 2015, 19:14 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Sztuka polega na tym, że przy naszym polskim rynku jest ciężko zrobić serwis na miejscu, więc trzeba mieć na stanie sztuki na wymianę i tyle. Tak jak przy chińskich wykrywaczach i po temacie.

Lub stosować się do prawa konsumenckiego. Terminy i zachowania są ściśle określone. W przypadku Bułgarii nie jest tak źle, znacznie gorzej będzie z USA, gdzie sam czas transportu to min. dwa tygodnie w jedną stronę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 31 marca 2015, 19:25 
Generał Broni
Generał Broni

tur
Współczuję, czyli jest tak jak podejrzewałem, już w elektronice nic się samo nie naprawi, chyba że wilgoć była powodem.
Może sondę masz nieszczelną ....
Ja bym nie odpuścił CE - nakręcił im film i wysłał jeszcze raz sprzęt, niech ci sondę wymienią np.
Po co ty masz iść w dodatkowe koszta ?? Możliwe że wymiana sondy pomoże ale jak nie pomoże to będzie niemiło...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 490 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 33  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]