Z okazji świąt zrobiłem filmik z programem full tones ( pełne dźwięki ) . Zastosowanie full tones jest jest powszechnie znane i Ameryki nie odkryłem więc post i filmik jest dla osób które nie śledzą obcych for internetowych lub dopiero zaczynają zabawę z deusem.
Jako bazę posłuży program Deus Szybki ( deus fast )
zmieniamy dyskryminację na 0 - zero ( jednak gdy zaczynamy z deusem to może być np.4-5 - będzie bardziej komfortowo :lol: )
Czułość w zależności od miejscówki ja dałem 94 ale ta w sumie mogłem dać mniej ( w totalnym syfie nawet 88)
włączmy " pełne tony " - full tones ( nie 3 tony )
reaktywność 3 i wyciszacz -1 ( samo się ustawi bo jest w deus fast )
sygnał akustyczny ja ustawiłem 5 jednak w żelaznym śmietniku 4 lub 3
poziom żelaza : dałem 1 ale w zależności od gustu - można dać zero
grunt ręcznie w zależności od miejscówki - jeśli śmietnik ( np. mieszczanka ceramiki , cegieł i gwoździ ) to nie zaniżamy bo chcemy stabilności .
Częstotliwość 18 lub 12khz - w zależności od miejscówki , oczekiwanych celów i gustu .
Chyba wszystko - bo pisałem z głowy
Z tego co czytałem " pełne tony " ma pewien rodzaj filtru żelaza który bardzo dobrze współdziała z dyskryminacją zero - spróbujcie np. 3 tony z dyskryminacją na zero - wg. mnie full tones znacznie lepszy .
W sumie jedyna trudność w w tym programie to nauczyć się wychwytywać drobne piknięcie koloru wśród żelaza i powrót cewką nad cel - trzeba trochę potrenować.
Do czego ten program : miejsca średnio i bardzo zaśmiecone żelazem , drobne monetki , pola orne itp .
a tu filmik - może komuś się przyda:
https://youtu.be/2UjKoM_oAH8