Teraz jest wtorek, 23 grudnia 2025, 11:27

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: DFX kontra MXT ALL PRO
PostNapisane: niedziela, 29 marca 2015, 23:06 
Sierżant
Sierżant

Czołem, czy ktoś z Was używał obu i może porównać ?
Biegam z DFX-em, ale chyba czas na zmiany. Interesuje mnie głównie kolorowa drobnica więc pomyślałem o GMP, ale wyczytałem że do lasu tak sobie. Nie wyobrażam sobie jednak żeby z pola nie wskoczyć do lasu, więc potrzebuję czegoś bardziej uniwersalnego. VX3... raczej nie - za rzadko chodzę żeby się go uczyć, o nowym F75 i T2 jeszcze brak "naszych" opinii. Pozostaje więc Deus i MXT.
MXT mniej uniwersalny, ale coś mnie do niego ciągnie, pytanie tylko czy nie jest prawie taki sam jak DFX bo jeżeli tak to pozostaje chyba tylko Deus.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: DFX kontra MXT ALL PRO
PostNapisane: poniedziałek, 30 marca 2015, 00:00 
Pułkownik
Pułkownik

DFX nie miałem mam mxt, z czym jest wg Ciebie mxt pro mniej uniwersalny? chcesz militarke - masz tryb prospecting- poczytaj o używaniu tego trybu na militarke i zasiegu ( dla militarzysty obowiązkowo cewka 120 a tak po polu i po lesie łażę na relicu z id 7 tonów przestawione z c&j po uprzednim włączeniu tone id .Jest wyjątkowo prosty i skuteczny-włączasz i szukasz,dziecko spokojnie go ogarnie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 3 kwietnia 2015, 01:04 
Sierżant
Sierżant

Pomińmy kwestię uniwersalności, pytanie jak wypada w porównaniu z DFX-em.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 3 kwietnia 2015, 06:30 
Generał Broni
Generał Broni

DFX też wymaga ogarnięcia więc jeżeli nie masz czasu na VX3 to sprawa chyba jasna.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 kwietnia 2015, 08:07 
Sierżant
Sierżant

Damiano coś nie czaję, chyba nie doczytałeś.
DFX-a mam, więc nie muszę go ogarniać, natomiast z tego co wiem to spectra ma więcej ustawień.
Zakładam też, że ma inny interfejs i pewnie trochę inną logikę, bo to nowoczesny sprzęt a DFX to jednak dziadek.
Niestety ostatnio kiepsko stoję z czasem, więc uda mi się wyskoczyć z wykrywką może z dwa razy w miesiącu, więc w tym tempie spectrę będę poznawał pewnie z dwa lata. Dlatego zastanawiam się czy nie wypośrodkować skuteczności z prostotą. Logika podpowiada że przy czasie jaki aktualnie mogę poświęcić na poszukiwania lepiej nie zmieniać sprzętu bo DFX nie jest zły, ale przyznaje się, jestem gadżeciarzem i chcę sobie zrobić dobrze :) .
Myślałem że znajdzie się osoba, która zna te sprzęty i potrafi przedstawić detale z pola.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 4 kwietnia 2015, 09:20 
Generał Broni
Generał Broni

Przepraszam, noc była krótka jak to czytałem :roll:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 kwietnia 2015, 18:17 
Sierżant
Sierżant

nie wiem jak z przesiadką z dfx na deusa, ale ja się przesiadłem z mxt na deusa i nie narzekam; różnic jest sporo, największa to waga, pomimo dobrego wyważenia mxt/dfx to kloc wporównaniu z deusem; technologicznie przesiadka z dfx na mxt nic nie wniesie, obie konstrukcje, o ile mnie pamięć nie myli to lata 90-te, użytkowanie też jest podobne, mixmode, dźwięki,itd, w końcu to jedna stajnia; reasumując, chcesz odczuwalnych zmian, bierz deusa lub coś innego niż whites

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 kwietnia 2015, 20:52 
Major
Major

tom_23 napisał(a):
nie wiem jak z przesiadką z dfx na deusa, ale ja się przesiadłem z mxt na deusa i nie narzekam; różnic jest sporo, największa to waga, pomimo dobrego wyważenia mxt/dfx to kloc wporównaniu z deusem; technologicznie przesiadka z dfx na mxt nic nie wniesie, obie konstrukcje, o ile mnie pamięć nie myli to lata 90-te, użytkowanie też jest podobne, mixmode, dźwięki,itd, w końcu to jedna stajnia; reasumując, chcesz odczuwalnych zmian, bierz deusa lub coś innego niż whites

No to kolego pozamiatałeś :) teraz zastanawiam się czy na pewno kupić tego MXT PRO ALL :) jak to sprzęt z przed około 30 lat to jaki sens to kupować :D
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 kwietnia 2015, 21:20 
Moderator
Moderator

Kupuj śmiało - to kompletny ,uniwersalny i prawie idealny wykrywacz (z cewką d2 ewentualnie sef ) wykrywacz świetnie zaprojektowany i niesamowicie przyjazny dla użytkownika . Trudno porównywać dfx do mxt bo to zupełnie inny wykrywacz . MXT miałem dwie sztuki + 4 różne cewki , dfx użytkowałem jednak ten wykrywacz wymaga znacznie więcej czasu na naukę i znacznie mu bliżej do xlt . Co do deusa - faktycznie jest lżejszy :lol: ale w polu z mxt nie miałbym żadnych kompleksów - warunek dobra cewka DD. Jeszcze jedno : gdyby tam była możliwość ręcznej korekty GB w trybie dyskryminacji - to by była poezja .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 7 kwietnia 2015, 22:05 
Major
Major

No ja właśnie zamówiłem z cewką D2 , poważnie technologia w White'sach spoczęła na latach 90-tych ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 8 kwietnia 2015, 08:35 
Generał Brygady
Generał Brygady

Bez przesady, jest może z 10 lat na rynku, w wersji All Pro na rynku od kilku lat. Choroby wieku szczenięcego ma już przynajmniej za sobą. Caly czas przez te lata cieszy się populanością, bo i po co mieli by go produkować tyle lat?
Ja mam wyprodukowany w roku 2014r i w tym roku kupiony. Chyba najprzyjaźniejszy wykrywacz Whitsa, dla nie lubiącego kombinować użytkownika. Znasz DFXa, więc i wagę znasz...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 8 kwietnia 2015, 13:24 
Podpułkownik
Podpułkownik

A jaka niby technologia weszła w 21w ? kupa bajerów i tyle, z reguły zbędnych, ja śmigam z mxt tracker,"odpalam" i jadę i na chwile obecną nie potrzebuję żadnego innego wykrywacza, pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 8 kwietnia 2015, 14:03 
Generał Broni
Generał Broni

Mogliby popracować nad wagą (sondy również) i zasilaniem (które do facto też sporo waży a jakiegoś kosmicznego czasu działania nie zapewnia).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 8 kwietnia 2015, 14:41 
Generał Brygady
Generał Brygady

ale za to kosisz nim male brzózki, co Deusem już nie koniecznie :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 8 kwietnia 2015, 14:44 
Podpułkownik
Podpułkownik

tara napisał(a):
ale za to kosisz nim male brzózki, co Deusem już nie koniecznie :lol:
To właśnie zaleta w terenie, zwłaszcza jak mało się chodzi po polach,jak ja

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]