Teraz jest niedziela, 12 października 2025, 23:20

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 178  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus - ustawienia
PostNapisane: niedziela, 26 kwietnia 2015, 12:14 
Szeregowy
Szeregowy

siemka, wiem ze gdzies to w tym temacie jest ale jeszcze do tego nie doszedlem a potrzebuje takich ustawien na las w celu szukania wiekszych przedmiotow, typu szabli, bagnetów. jesl ktos moglby mi wypisac bede bardzo wdzieczny.
zapewne czestotliwosc na 8khz a co z reszta ustawien? aha i czy szabla lub bagnet bije na kolorek czy troszeczke tez zaczepia o zelazo ale jest przewaga kolorku :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 26 kwietnia 2015, 17:29 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Lokalizacja: Garrett 250 > Minelab Safari > Whites V3i > Deus XP
Z tego co zauważyłem, Reaktywność = 3 jest znacznie gorsza od Reaktywności = 0. Obiekt głęboki jest lepiej widoczny przy zerze.
Oczywiście coś za coś, bo ta druga opcja ma się gorzej przy żelazie. Z dwojga złego chyba lepiej Reaktywność w okolicach = 1 ?
Oczywiście Wyciszacz = -1 w obu przypadkach.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 26 kwietnia 2015, 19:53 
Podporucznik
Podporucznik

Reaktywność moim zdaniem ma znacznie większy wpływ na zasięg wykrywacza niż dyskryminacja (kiedyś robiłem proste testy). Na 0 trzeba by bardzo wolno przemiatać cewką, ja najczęściej używam 2 (z wyciszaczem -1 od dawna) lub reaktywność 1 . Ale 2 to chyba dobry kompromis, zachowuje zasięgi w miare szybko działa wykrywacz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 26 kwietnia 2015, 20:39 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
trójka to na śmietnik - wtedy liczy się przede wszystkim separacja...Ziomek - duży kawał zardzewiałego żelastwa będzie oczywiście dawał sygnał na kolor, choć nie tak czysty...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 27 kwietnia 2015, 21:28 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Ziomek bagnety i broń bije na żelazo zależy jeszcze w ilu tonach biegasz lecz zdarza się że klama jest z pestkami i bije na 60 parę ale z reguły gruby metal w lesie to nic innego jak ( podkowa , haka , siekiera lub...)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 28 kwietnia 2015, 12:26 
Podporucznik
Podporucznik

konar napisał(a):
Ziomek bagnety i broń bije na żelazo zależy jeszcze w ilu tonach biegasz lecz zdarza się że klama jest z pestkami i bije na 60 parę ale z reguły gruby metal w lesie to nic innego jak ( podkowa , haka , siekiera lub...)

Rozwiń swoją myśl techniczną , bagnet , broń bije jak żelazo i jest to zależne od tonów :o klamra jest z pestkami to co w tedy się dzieje zakłócenia ???
Moja klamra A-W była w towarzystwie metalowych smieci i sygnał był na czysty kolor , innym razem bagnet do mosina też dał czysty sygnał na kolor , niestety albo stety tak zachowują się tlenki żelaza fałszują i maskują przez dawanie sygnału na kolor , ale masz pewność ,że nie pomniesz bagneciku czy innego szpejostwa ,moje ustawienia to 4 dzwięki o ile to ma znaczenia :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 28 kwietnia 2015, 21:12 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

klamry biją na kolor ..i nie chodziło mi o nie . A broń i bagnety biją na metal choć zdarzają się dość często że podcinają kolorem (stan zachowania i czy broń nie jest naładowana)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 28 kwietnia 2015, 22:37 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

aha czyli kolor to nie metal :) ..hmmm nic z tego nie rozumiem :D

Panowie proponuję powrócić do tematu.. ustawień deusa ;)

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 28 kwietnia 2015, 23:47 
Major
Major

Co do ładowania baterii w cewce to miałem tak samo jak koledzy wcześniej opisywali, cewka rozładowana na max- ładowanie trwało 1h i 15 m (powinno być ponad 2 h) , cewka rozładowana w 50% ładowanie 1h i 15 min , a na polu po włączeniu po 15 min 1 kreski brak. Denar radził rozładować cewkę na max aż przestanie się odzywać i dopiero naładować " u mnie się nie udało" choć stwierdził że w 90 % to rozwiąże problem. Po następnym telefonie zaproponował wgrać soft od nowa (też nie pomogło). Wysłanie cewki do serwisu załatwiło sprawę napisali :"formatowanie baterii ok", od tej pory nie mam kłopotu z ładowaniem trzyma :1 tylko te 3 tygodnie bez sprzętu :usta .
Co do reaktywności to stwierdziłem że na 3 bardzo mało przekłamuje na żelazo i świetnie się nadaje na śmietnikowe miejsca, ale reakt na 1, 2 to szok w takich miejscach ( -1 wyciszacz) kapsle od piwa ciągnie jak niezły kolorek, wykrywka daje dużo ciekawych lecz często niepowtarzalnych sygnałów na kolor , które absorbują poszukiwacza.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 29 kwietnia 2015, 07:56 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Skibens masz rację :) na reaktywności 1, 2 (silencer -1) masz dużo dźwięków na kolor (między innymi od żelaza) ale są to dźwięki które idzie łatwo rozróżnić czy to żelazo czy to rzeczywiście kolor (przynajmniej ja nie mam problemów). kapsle od piwa o których wspomniałeś dają 91-95 na kolor, a dźwięk ten tłumiony jest natychmiast dźwiękiem na żelazo; polmosy mimo, że aluminiowe też mają dynamiczny dźwięk na kolor czasami przerywany dźwiękiem na żelazo (jeśli będzie idealny, niepognieciony to sygnał będzie czysty do kopnięcia). Przy reaktywacji 3 (auto sillencer -1) zwiększa się "rozdzielczość" sygnału za czym idzie dokładność wynikiem czego jest większa szybkość reakcji, dużo dźwięków znika miedzy innymi od gruntu i od głębszego drobnego żelaza ;) ..i niestety głębokiego koloru - ale w śmietniku nie o to chodzi ;) Czasami jak Ci przeszkadzają dodatkowe dźwięki przy reaktywacji 2 lub 1 ustaw sobie sillencer na 0 lub 1 ;) nic przy tym nie stracisz a zyskasz troszeczkę więcej spokoju.

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 29 kwietnia 2015, 14:56 
Podporucznik
Podporucznik

Dropek napisał(a):

Pozdrawiam.

To trzeba skasować jakieś 100 stron tego wątku :) powinien być założony dział Deusa i w nim wątki od ustawień , przez problemy , opinie etc.
Dzisiaj jedziemy z Jackiem "testować" Deusy to zaproponuję takie rozwiązanie :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 29 kwietnia 2015, 21:37 
Major
Major

mundurek napisał(a):
Dropek napisał(a):

Pozdrawiam.

To trzeba skasować jakieś 100 stron tego wątku :) powinien być założony dział Deusa i w nim wątki od ustawień , przez problemy , opinie etc.
Dzisiaj jedziemy z Jackiem "testować" Deusy to zaproponuję takie rozwiązanie :h

A ile razy można powtarzać w kółko te same ustawienia
Teraz trzeba testować je i właśnie pisać o swoich spostrzeżeniach w czasie testów

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 kwietnia 2015, 14:55 
Major
Major

Wielu z nas na pewno oglądało ta serię i sporo wniosków wyciągnęło
Ciekawy jest ten fragment od 7min z większym kawałkiem żelaza i tym jak go można zidentyfikować
https://www.youtube.com/watch?v=k_GJcaIeRMc

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 maja 2015, 21:45 
Podporucznik
Podporucznik

Gigo może streścisz co on mówi? Nie każdy zna angielski na tyle żeby zrozumieć.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 2 maja 2015, 09:22 
Podporucznik
Podporucznik

Jak koledzy proponujecie ustawić wszelkie ustawienia , np.poszukiwania "lekkiej militarki" w lesie ?
Przyznam sie szczerze że z Deusem nie miałem przyjemności chodzić po lesie :(
Z góry dziękuję za cenne wskazówki i porady :D

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 178  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]