Teraz jest czwartek, 7 sierpnia 2025, 23:21

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nokta Velox One - testy
PostNapisane: środa, 29 kwietnia 2015, 22:13 
Moderator
Moderator

Velox one to mój najnowszy nabytek - wiem że wykrywacz jest już na rynku od chyba 2 lat ale to mój pierwszy kontakt z wykrywaczami tureckimi . Pierwsze wrażenie po złożeniu sprzętu to niesamowita jakość użytych materiałów i wykonania - naprawdę jestem pod wrażeniem . Jednak solidność wykonania poszła w wagę - oczywiście mnie to nie przeszkadza jest dobrze wyważony jednak znam wykrywacze o niebo lżejsze . Pierwsze zaliczyłem poletko testowe no i faktycznie poczułem się jakbym miał GMP z cewką 11 cali :lol: - wykrywacz zachowuje się bardzo podobnie , audio jest prawie identycznie i dostrojenie do gruntu takie same . Podobieństwa są niesamowite - mnie to akurat nie przeszkadza jeśli sprzęt działa tak jak powinien i okazało się że Velox działa bardzo dobrze to solidny i głęboki sprzęt . Velox zaliczył wszystkie monetki na moim poletku testowym , ustawienia nie były zawyżone - nadawały się do normalnego użytkowania i mam wrażenie że można by je jeszcze zaniżyć bez szkody dla zasięgów .
Po testach zaliczyłem poletko które męczyłem ostatnio Deusem - pas łąki 200m na 40m - wyszło 17 monetek i wiele innych pierdół szału nie było bo to łąka XiX-XXw , z velox wykopałem jeszcze 10 monetek + inne pierdoły ( do dwóch celów się nie dokopałem ) To co kopałem to nie były cele powieszchniowe ( czego się spodziewałem bo deusa używałem z reaktywnością 3 silencer -1 , 18khz , full tones cewka 9 cali ) na velox użyłem mineral 1 , czułość trochę powyżej 7 , grunt mi wyszedł gdzieś na godzinę 12.30 , audio 1 , dyskryminacja żelaza powyżej 4 - wykrywacz zachowywał się bardzo stabilnie , nie wzbudzał się w trawie ( czego się bałem ), nie miałem problemów ze zrozumieniem co mówi ( ma doświadczenie z GMP ) , prawdopodobnie będę musiał znaleźć sobie własne ustawienie żelaza ( może właśnie będzie to nieco powyżej 4 ) i wtedy zacznę naukę tonów . Jak na razie do Velox oceniam wysoko - osobie która lubi lekkie wykrywacze nie polecam , nie polecam również osobom lubiącym wykrywacze z wyświetlaczami . Audio veloxa ( jak i GMP ) jest nieco bardziej "analogowe" a to właśnie lubię - nie dusi się nad głębokimi celami . Film z mojego poletka testowego będzie jutro - jest zrobiony - będzie można porównać z innymi sprzętami .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Nokta Velox One - testy
PostNapisane: środa, 29 kwietnia 2015, 22:34 
Podporucznik
Podporucznik

Moze Velox jest w jakims stopniu klonem GMP tak jak Makro Racer w jakims stopniu klonem T2/F75? Turcy zatem kopiuja, dodaja cos od siebie i nienajgorzej im to wychodzi. Jak dla mnie moga isc ta droga, bo dzieki temu rynek bedzie bardziej urozmaicony, a pewne niuanse moga sprawic, ze ktos kupi Nokte czy Makro zamiast np Tekneticsa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 29 kwietnia 2015, 22:38 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Tak klony, a Golden Maski są klonami Tesoro... :1

Nie można sobie czegoś od tak po prostu sklonować a potem sprzedawać. Czasy się zmieniają i tyle ...

A co do Veloxa to miałem z nim ok 100 wypadów w teren. Jego godnym zastępcą został CF77 z siostrzanej wówczas firmy Makro Detectors

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 kwietnia 2015, 06:32 
Kapitan
Kapitan

No to zaraz Nokty VO wymiecie z rynku :) Bo jak prymek zrobi test z pozytywnymi uwagami to tak to się kończy :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 kwietnia 2015, 06:54 
Moderator
Moderator

Z tym wymiataniem to bez przesady - Velox jest od dawna na rynku i to powszechnie znany wykrywacz . Na tych moich filmikach oprócz głębokości zwróćcie uwagę na to w jaki sposób wykrywacz odpowiada na cel ( jakie ma audio , czy dźwięk dla waszego ucha jest miły ,czy idąc z wykrywaczem wychwycili byś cie cel ) myślę że to jest ważniejsze niż centymetrowe głębokości bo one w różnym gruncie mogę być różne - to tak ogólnie . Wracając do Velox to jest to kolejny przykład że w sumie nie trzeba wydawać majątku na wykrywacz i nie musi on być kosmicznie skomplikowany i zaawansowany technologicznie by osiągać wysokie wyniki w polu i można bez kompleksów kopać obok wykrywaczy z najwyższej półki .
https://youtu.be/RcyK6YfV-KU

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 kwietnia 2015, 11:02 
Porucznik
Porucznik

ile tonów ma ta maszynka?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 kwietnia 2015, 11:28 
Generał Brygady
Generał Brygady

Ton żelaza można ustawić na niższy? Szczerze to na filmiku, nie odróżniam koloru od żelaza.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 30 kwietnia 2015, 13:18 
Moderator
Moderator

Ma 3 tony , to duże żelazo na filmiku daje ton średni z trzaskiem żelaza , ja nie mam problemów z rozpoznaniem że to żelazo , można podnieść cewkę w górę i pomachać na celem od razu zamieni się w niskie trzaski żelaza . Zwróćcie uwagę że mam nisko ustawioną dyskryminację ( bo zawsze staram się jak najmniej ) a zg. z instrukcja od 4 w górę dopiero żelazo przestaje być sygnałem koloru - więc można ustawić wyżej i wszystko staje się czytelniejsze , można też użyć położenia FS ( factory settings ) - dokładnie tak jest w GMP .Identyfikację tonową oceniam bardzo dobrze.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 maja 2015, 00:55 
Major
Major

Prymek nie obraź się ale źle to wygląda, twoje testy są fajne, ale jak poskładamy tematy do kupy to naprawdę widać współzależność ( jeżeli się mylę to przepraszam). Zrobiłeś temat o Golden Mask4 Pro Wd i zrobił furorę, sklep Mocny Sygnał wysprzedał wszystko i od 3 czy 4 miesięcy nie ma go w ofercie( jak taki fajny to powinien być w TOP sprzedaży, a tylko cena jest podana, a ludzie się ślinią na ten sprzęt ). Teraz promocja Nokty a ty na poletku ( faktycznie sygnały od żelaza takie jakieś podobne do koloru). Przejrzałem tematy PL o Nokcie i zero merytorycznych dyskusji na temat tego wykrywacza, wszędzie się odzywa Saku, parę stron i cisza, a nie ma kogoś kto faktycznie używa i jest naprawdę zadowolony z tego sprzętu.Sam się napaliłem ale na wersję z wyświetlaczem "Nokta Fors CoRe" .
Jeżeli kogoś uraziłem przepraszam: kolego Prymek i Saku jeżeli nie jesteście związani ze sobą i nie łączy was żadna wspólnota interesów to też przepraszam.
Pozdrawiam Skibens

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 maja 2015, 06:06 
Moderator
Moderator

jasne że jestem urażony , nie chcę nazwać po imieniu tego co piszesz , czy ty naprawdę myślisz że że robię promocje Velox ? przecież ten wykrywacz to już prawie przeżytek , jeśli komuś robię promocję to czemu nie nowości np Core czy Makro Racer ? to proste : bo kupuje używane , bo używane można kupić tanio i sprzedać bez straty . Miałem 4 wykrywacze Golden Mask z tego dwa pochodziły z Czech ( patrz filmiki ),potem miałem Tejona ( jest filmik ) więc czemu nie piszesz że wspomagam Denara ? potem miałem Deusa ( kilka filmików ) czemu nie piszesz że robię promocję dla np. Vikinga ? a teraz mam Velox - używany ma przeszło rok i wg. ciebie po moim filmiku tłum ludzi ruszy żeby go kupić tylko ja nie wiem czy on jeszcze jest w sprzedaży . Ręce opadają i często się zastanawiam po cholerę zgodziłem się na tego moderatora teraz sobie Racera czy Core już nie kupię :lol: bo mi ktoś zarzuci że prowadzę promocję po naszemu "maras". Czy jeśli w przyszłości kupię sobie Golden Mask 5 ( pewnie w firmie Mocny Sygnał ) i zrobię filmik to ponownie zarzucisz mi że robię dla kogoś promocję ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 maja 2015, 07:34 
Major
Major

Trochę się wstawię za kolegą Prymkiem - a nawet bardziej się wstawię - to że są ludzie którzy widzą w tym co robi jakąś promocję to ich prywatne zdanie, mogą takie mieć.
Ja uważam że bardzo fajnie że dla nas ktoś poświęca swój czas i pieniądze i chce mu się w ogóle aby nam pokazać podstawy pracy z niektórymi wartymi uwagi sprzętami. I chwała mu za to :1
Zawsze znajdą się jednak i ludzie którzy widzą w tym podstęp, ale też Bóg im za to zapłać, mamy demokrację :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 maja 2015, 09:16 
Podporucznik
Podporucznik

To niesprawiedliwa ocena dla Prymka. Zanim jeszcze zostal moderatorem zawsze byl pomocny i bardzo go za to cenie. Sam pamietam, ze nagrywajac testy, przede wszystkim Rutusa, bylem na ostrzu u niektorych, jako tzw. naganiacz, pojecie wymyslone przez Zdzicha. Od pewnego czasu filmiki wykasowalem, bo szkoda sie denerwowac. Testuje teraz wylacznie dla siebie i nie chce nikogo na sile uszczesliwiac.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 maja 2015, 11:39 
Generał Brygady
Generał Brygady

Ja uważam, że nagle magicznie nie wywieje tej Nokty z rynku i furory ona nie zrobi.
Jest ku temu kilka przyczyn. Po pierwsze opina o firmie, która ma za sobą najzwyklejsze nabijanie ludzi w balona (Golden King np.). To tylko klasyczny VLF jakich wiele na rynku. Nic nowego ten detektor nie oferuje, po za latarką i wibro i maksymalnym nastawieniem na zasięg (a zasięg to nie wszystko). Cena nowej sztuki, nie oszukujmy się rewelacyjna nie jest, a strata po odsprzedaży pewnie kolosalna. Do tego ten dyndający na kablu pojemnik z baterią hmm... po co takie coś?? dodaj do tego wagę,serwis pogwarancyjny i już jest tak sobie...
Mam wrażenie, że to ma tylko kosmicznie wyglądać jak wszystkie produkty tej firmy i tyle, ale i tak jest progres bo Golden King był najzwyczajniejszą ściemą.

Brawo Prymek, że chciało Ci się ryzykowąć kupując ten wykrywać i tu się jakiś spisków z dystrybutorem bym nie dopatrywał, ale reklama którą uprawia Saku na wszelkich forach eklspo. jest nie tylko zauważalna, ale przypomina już Denara w latach swojej świetności.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 maja 2015, 11:57 
Generał Broni
Generał Broni

Ja dzięki Prymkowi kupiłem Gm 4 pro mimo problemów na początku ten sprzęt jest rewelacyjny już kilku użytkowników deusów,rutusów mogło zobaczyć jak ten sprzęt działa w terenie i są pod wrażeniem :D Kolega Saku wysłał mi adapter do cewki mimo że nie byłem jego klientem.Dziękuje i pozdrawiam Prymka i kolegę Saku :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 maja 2015, 12:01 
Moderator
Moderator

No to teraz reklama nokta velox one - z przed mniej więcej godziny , z porannego kopania - mam filmik z wyciągania dewizki ( mogę załadować jakby ktoś sugerował tzw. " podciep " )bo przed wykopaniem zegarka nie spodziewałem się że tam będzie :lol:
https://youtu.be/JI1i-xyzDzo

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]