Teraz jest piątek, 8 sierpnia 2025, 01:55

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nokta Velox One - testy
PostNapisane: piątek, 1 maja 2015, 12:18 
Generał Broni
Generał Broni

Piękny zegareczek :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 maja 2015, 14:58 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Skibens napisał(a):
Prymek nie obraź się ale źle to wygląda, twoje testy są fajne, ale jak poskładamy tematy do kupy to naprawdę widać współzależność ( jeżeli się mylę to przepraszam). Zrobiłeś temat o Golden Mask4 Pro Wd i zrobił furorę, sklep Mocny Sygnał wysprzedał wszystko i od 3 czy 4 miesięcy nie ma go w ofercie( jak taki fajny to powinien być w TOP sprzedaży, a tylko cena jest podana, a ludzie się ślinią na ten sprzęt ).

Zainteresowanie wykrywaczami Golden Mask istniało w zasadzie od początku wprowadzenia ich do oferty, zatem na długo przed testami kolegi Prymka. A ich brak w ofercie to efekt tymczasowego zawieszenia współpracy.

tara napisał(a):
ale reklama którą uprawia Saku na wszelkich forach eklspo. jest nie tylko zauważalna, ale przypomina już Denara w latach swojej świetności.

Moje wypowiedzi to nie reklama, zazwyczaj bronie swojego zdania będąc atakowanym - nie zauważyłeś tego? I nie wypowiadam się na "wszelkich" forach eksplo, bo tematy w których uczestniczyłem i występował jakiś spór można policzyć na palcach jednej ręki. Zatem pudło. Kogo Ty chcesz ze mnie zrobić? To płytkie i ochydne

Użytkowniku tara - Czuję się osobiście dotknięty Twoją wypowiedzią ponieważ uważam że nie zasługuję na takie opinie i są one nieuzasadnione. Celowo próbujesz mnie poniżyć na forum (tylko w jakim celu - może napiszesz co Tobą kieruje?) i mam nadzieję że moderacja tego forum wyciągnie wnioski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 maja 2015, 15:17 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

tu już istniejący wątek viewtopic.php?f=10&t=106145&hilit=nokta+velox+one&start=45

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 maja 2015, 16:02 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

tara napisał(a):
To tylko klasyczny VLF jakich wiele na rynku. Nic nowego ten detektor nie oferuje, po za latarką i wibro i maksymalnym nastawieniem na zasięg (a zasięg to nie wszystko). Cena nowej sztuki, nie oszukujmy się rewelacyjna nie jest, a strata po odsprzedaży pewnie kolosalna. Do tego ten dyndający na kablu pojemnik z baterią hmm... po co takie coś?? dodaj do tego wagę,serwis pogwarancyjny i już jest tak sobie...

Jaki wykrywacz masz na myśli? Bo już się chyba trochę pogubiłeś

Chciałem to dodać do mojego poprzedniego posta, niestety nie ma możliwości edycji...

saku

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 maja 2015, 20:32 
Porucznik
Porucznik

kolego prymek a jak ma sie gmp przy nokcie tzn. chodzi mi o zasiegi?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 maja 2015, 21:33 
Moderator
Moderator

Już pisałem że velox jest bardzo podobny do GMP i to również w kwestii głębokości , myślę że odpowiada GMP z cewką 11 cali . Co do innych różnic to GMP ma zajefajne słuchawki ws1 - w velox pozostaje kabelek jednak da się z nim chodzić bez słuchawek a gmp bez słuchawek to raczej nie , oczywiście velox jest tańszy jednak gmp bardziej popularny a co za tym idzie można sobie np. cewkę dodatkową - używaną kupić w rozsądnej cenie - do velox przydała by się cewka 23cm jednak cena nowej jest odstraszająca , myślę że jakość materiałów i wykonania velox jest trochę lepsza - jednak brakuje pokrowca na deszcz , velox ma akumulator który trzyma bardzo długo , velox ma tryb poszukiwania w dużej mineralizacji ( tryby mineral ) - jednak jeszcze tego nie rozgryzłem . Podoba mi się velox - zostaje u mnie na dłużej bo pasuje do tego co robię i lubię , coś tylko muszę wymyślić z mniejszą cewką . Widzę że masz GMP - ewentualna wymiana jest pozbawiona sensu bo to prawie takie same wykrywacze :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 1 maja 2015, 23:25 
Porucznik
Porucznik

prymek napisał(a):
Już pisałem że velox jest bardzo podobny do GMP i to również w kwestii głębokości , myślę że odpowiada GMP z cewką 11 cali . Co do innych różnic to GMP ma zajefajne słuchawki ws1 - w velox pozostaje kabelek jednak da się z nim chodzić bez słuchawek a gmp bez słuchawek to raczej nie , oczywiście velox jest tańszy jednak gmp bardziej popularny a co za tym idzie można sobie np. cewkę dodatkową - używaną kupić w rozsądnej cenie - do velox przydała by się cewka 23cm jednak cena nowej jest odstraszająca , myślę że jakość materiałów i wykonania velox jest trochę lepsza - jednak brakuje pokrowca na deszcz , velox ma akumulator który trzyma bardzo długo , velox ma tryb poszukiwania w dużej mineralizacji ( tryby mineral ) - jednak jeszcze tego nie rozgryzłem . Podoba mi się velox - zostaje u mnie na dłużej bo pasuje do tego co robię i lubię , coś tylko muszę wymyślić z mniejszą cewką . Widzę że masz GMP - ewentualna wymiana jest pozbawiona sensu bo to prawie takie same wykrywacze :lol:
Pytam z czystej ciekawości, dobrze wiedzieć że jest tańszy zamiennik GMP.
Oby więcej takich produkcji to może ceny będą lepsze tzn niże.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 maja 2015, 00:12 
Major
Major

Skibens napisał(a):
Prymek nie obraź się ale źle to wygląda, twoje testy są fajne, ale jak poskładamy tematy do kupy to naprawdę widać współzależność ( jeżeli się mylę to przepraszam). Zrobiłeś temat o Golden Mask4 Pro Wd i zrobił furorę, sklep Mocny Sygnał wysprzedał wszystko i od 3 czy 4 miesięcy nie ma go w ofercie( jak taki fajny to powinien być w TOP sprzedaży, a tylko cena jest podana, a ludzie się ślinią na ten sprzęt ). Teraz promocja Nokty a ty na poletku ( faktycznie sygnały od żelaza takie jakieś podobne do koloru). Przejrzałem tematy PL o Nokcie i zero merytorycznych dyskusji na temat tego wykrywacza, wszędzie się odzywa Saku, parę stron i cisza, a nie ma kogoś kto faktycznie używa i jest naprawdę zadowolony z tego sprzętu.Sam się napaliłem ale na wersję z wyświetlaczem "Nokta Fors CoRe" .
Jeżeli kogoś uraziłem przepraszam: kolego Prymek i Saku jeżeli nie jesteście związani ze sobą i nie łączy was żadna wspólnota interesów to też przepraszam.
Pozdrawiam Skibens

Prymek odpowiedział:
jasne że jestem urażony , nie chcę nazwać po imieniu tego co piszesz , czy ty naprawdę myślisz że że robię promocje Velox ? przecież ten wykrywacz to już prawie przeżytek , jeśli komuś robię promocję to czemu nie nowości np Core czy Makro Racer ? to proste : bo kupuje używane , bo używane można kupić tanio i sprzedać bez straty . Miałem 4 wykrywacze Golden Mask z tego dwa pochodziły z Czech ( patrz filmiki ),potem miałem Tejona ( jest filmik ) więc czemu nie piszesz że wspomagam Denara ? potem miałem Deusa ( kilka filmików ) czemu nie piszesz że robię promocję dla np. Vikinga ? a teraz mam Velox - używany ma przeszło rok i wg. ciebie po moim filmiku tłum ludzi ruszy żeby go kupić tylko ja nie wiem czy on jeszcze jest w sprzedaży . Ręce opadają i często się zastanawiam po cholerę zgodziłem się na tego moderatora teraz sobie Racera czy Core już nie kupię :lol: bo mi ktoś zarzuci że prowadzę promocję po naszemu "maras". Czy jeśli w przyszłości kupię sobie Golden Mask 5 ( pewnie w firmie Mocny Sygnał ) i zrobię filmik to ponownie zarzucisz mi że robię dla kogoś promocję ?

Prymek bardzo się cieszę, że odpowiedziałeś i to co wydedukowałem okazało się nieprawdą :za , no cóż zagalopowałem się Przepraszam.
Kolego rób swoje dalej, testuj wykrywacze i wrzucaj filmiki. Uważam że nawet można by było uruchomić oddzielny wątek z Twoimi lub ogólnie naszymi video testami. Myślę, że jednak dobrze, że zgodziłeś się być moderatorem :za

Kolego Saku dziękuję za odpowiedź- szczerze to już dawno bym miał Golden M tylko od stycznia czekałem jak się pojawi w twojej ofercie( zbyt dużo naczytałem się o innych dystrybutorach np "sławne" Centrum E...). Zaglądałem do Mocnego Sygnału chyba parę razy w tygodniu i cisza. Wiem mogłem wysłać maila ale jakoś tak nie wyszło. :D . Po twojej odpowiedzi teraz wszystko jasne. Mimo wszystko uważam że na stronie powinna ukazać się informacja dla oczekujących klientów.

Pozdrawiam Skibens

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 maja 2015, 19:07 
Generał Brygady
Generał Brygady

saku napisał(a):
Skibens napisał(a):
Moje wypowiedzi to nie reklama, zazwyczaj bronie swojego zdania będąc atakowanym - nie zauważyłeś tego? I nie wypowiadam się na "wszelkich" forach eksplo, bo tematy w których uczestniczyłem i występował jakiś spór można policzyć na palcach jednej ręki. Zatem pudło. Kogo Ty chcesz ze mnie zrobić? To płytkie i ochydne

Użytkowniku tara - Czuję się osobiście dotknięty Twoją wypowiedzią ponieważ uważam że nie zasługuję na takie opinie i są one nieuzasadnione. Celowo próbujesz mnie poniżyć na forum (tylko w jakim celu - może napiszesz co Tobą kieruje?) i mam nadzieję że moderacja tego forum wyciągnie wnioski

a proszę, pierwsze z brzegu. Nie chce mi się już więcej szukać.

http://www.exploracja.cyberdusk.pl/phpb ... 75&t=17090
http://detektorysci.pl/jaki-kupic/velox ... ojej-ceny/
http://www.pasja-eksploracja.com/forum/ ... ga-zasieg/

Nie próbuje cię poniżać, jeśli odniosłeś takie wrażenie to sorry, ale fakty są oczywiste. Robisz to oficjalnie pod szyldem Mocnego Sygnału, więc tu nie widzę problemu, ale fakt jest faktem i jak widać nie tylko ja to zauważyłem. Ludzie szukają o sprzęcie informacji na forach i dostają od dystrybutora laurkę na każdym forum. Jak to nazwać, może reklamą?
Nie zrozum mnie źle, bo ja nie widzę w tym nic nieetycznego, ale jedyna opinia o Nokta Velox którą wywala goglarka, to opinia dystrybutora na różnych forach i tak było przez dłuższy czas do tej pory, bo teraz mamy test Prymka.
Z czego moderacja ma wyciągać wnioski z zaistniałych faktów?
Do pyskówek na innych forach się nie odnoszę, bo to nie moja sprawa. Więc tu jest pudło, masz rację.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 maja 2015, 20:44 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

tara napisał(a):
saku napisał(a):
Skibens napisał(a):

a proszę, pierwsze z brzegu. Nie chce mi się już więcej szukać.

http://www.exploracja.cyberdusk.pl/phpb ... 75&t=17090
http://detektorysci.pl/jaki-kupic/velox ... ojej-ceny/
http://www.pasja-eksploracja.com/forum/ ... ga-zasieg/

Nie próbuje cię poniżać, jeśli odniosłeś takie wrażenie to sorry, ale fakty są oczywiste. Robisz to oficjalnie pod szyldem Mocnego Sygnału, więc tu nie widzę problemu, ale fakt jest faktem i jak widać nie tylko ja to zauważyłem. Ludzie szukają o sprzęcie informacji na forach i dostają od dystrybutora laurkę na każdym forum. Jak to nazwać, może reklamą?

Nadal postępujesz według jakiegoś schematu mającego coś udowodnić, tylko sam raczej nie wiesz co. Napisałeś że uprawiam reklamę na wszelkich forach eksplo i wkleiłeś 3 linki które temu zaprzeczają. A porównania do "Denara" nie skomentuję :1 Wypowiedzi na forum to nie reklama w moim przypadku, najczęściej jest to czasochłonne zbijanie argumentów osób bezpośrednio "zainteresowanych" prowokowaniem mnie. Za reklamę można uznać np. banery na forach, moje można znaleźć na kilku

Wkleiłeś linki do tematów na forach na których byłem/jestem sponsorem. I nie są to reklamy, nawet nie zaczynałem niektórych tematów. Używałem nokty już w 2013 roku i tak jak w linku który podałeś - życzyli mi powodzenia przy kopaniu polmosów z 40 cm ;-)

I nikt mi profilaktycznie nie zabierze głosu tylko dlatego że zajmuje się sklepem z wykrywaczami. Ludzie w Polsce mierzą sprzedawców swoją miarą a potem wychodzą takie kwiatki :lol:

Jakie laurki? Ludzie dostają ode mnie rzetelne informacje a nie "laurki" (chociaż czasem to tak wygląda, zgadnij czemu) ponieważ w temacie pewnych wykrywaczy jestem do przodu o jakieś 2 lata. Spójrz na noktę i golden maski :1 "turki" i "cygany" :1

Najpierw prawda jest wyśmiewana, potem z nią walczą a na końcu jest uznawana za oczywistość ;-)

Następne w kolejce - AKA (póki co tylko "rusek")

I może odnieś się do mojego poprzedniego cytatu który sprytnie ominąłeś

Kolego tara - uważam że zbytnio wyolbrzymiasz pewne rzeczy oraz wyciągasz zbyt daleko idące wnioski

A moderatorów przepraszam za offtop, nie ja go zacząłem, jednak nie mogę pozostać bez reakcji

saku

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 maja 2015, 21:47 
Kapitan
Kapitan

Agresywne ataki i wszechobecna nietolerancja wobec tego co nowe to norma na tym forum. Takie jest niestety nie tylko moje odczucie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 maja 2015, 22:23 
Generał Brygady
Generał Brygady

Nic nie muszę udowadniać. Ot po prostu refleksja po próbie wyszukania niezależnej opini o sprzęcie. Jedni to nazywają reklamą, inni lokowaniem produktu. :lol:
W moim przypadku mnie to bardziej zniechęca, niż przekonuje.

Nawet jeśli Twoje testy i informacje są rzetelne, to 90% użytkowników w pierwszej kolejności szuka opini drugiego użytkownika, nie dystrybutora. Co w przypadku Veloxa kończy się po trzecim linku zaprzestaniem dalszych poszukiwań.

Dobrze, że teraz może coś się ruszy w temacie na PSie.

Do czego się tam odnosić?
Rozumiem, że zaraz mnie oświecisz w czym się pogubiłem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 maja 2015, 22:29 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

tara napisał(a):
Nic nie muszę udowadniać. Ot po prostu refleksja po próbie wyszukania niezależnej opini o sprzęcie. Jedni to nazywają reklamą, inni lokowaniem produktu. :lol:
W moim przypadku mnie to bardziej zniechęca, niż przekonuje.

Nawet jeśli Twoje testy i informacje są rzetelne, to 90% użytkowników w pierwszej kolejności szuka opini drugiego użytkownika, nie dystrybutora. Co w przypadku Veloxa kończy się po trzecim linku zaprzestaniem dalszych poszukiwań.

Dobrze, że teraz może coś się ruszy w temacie na PSie.

Do czego się tam odnosić?
Rozumiem, że zaraz mnie oświecisz w czym się pogubiłem.

Nie, nie będę Cie oświecał. Dzięki za komentarz

ps. ciężko jest znaleźć niezależną opinie, ja spotkałem się z baaardzo "zależnymi" opiniami na temat wielu wykrywaczy (podszytymi niezależnością i krzywdzącymi mnie) A nawet jak znajdzie się ktoś niezależny - nie trzeba szukać daleko - (bo w tym temacie na poprzedniej stronie) - to ludzie doszukują się drugiego dna... :1

saku

Ostatnio edytowano niedziela, 3 maja 2015, 22:38 przez saku, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 3 maja 2015, 22:35 
Podporucznik
Podporucznik

benekpe napisał(a):
Agresywne ataki i wszechobecna nietolerancja wobec tego co nowe to norma na tym forum. Takie jest niestety nie tylko moje odczucie.
Masz swieta racje, ale to chyba siega glebiej niz tylko na forum, to takie dosyc typowe dla ludzi w ogole. Wiekszosc woli zyc w swoim bezpiecznym swiecie, nie chcac doswiadczac czegos co nowe, nieznane, moze niebezpieczne. Najlepiej przeciez byc specjalista od wszystkiego i zmieniac swiat bedac "rycerzem", lezac na kanapie, a w reku trzymajac swoj "obosieczny miecz"...czyli pilot od tv. Na szczescie sa osoby, ktore tak nie mysla (jest ich niestety niewiele), bo chyba do dzisiaj bysmy siedzieli na drzewach. Niektorzy z uzytkownikow, z przykroscia to mowie, ubieraja czesto wojskowe moro, ale czy to nadaje im meskoci? czy meska rzecza jest sie obawiac czegos nieznanego czy moze to nieznane zdobywac. Bojazn i ciagle szukanie bezpieczenstwa to chyba domena kobiet. Obrzucanie blotem kolege Saku, tez jest chyba ponizej krytyki, bo jakby nie patrzec, to sprzedaje on wykrywacze raczej nieznanych firm (nam z reguly znanych, ale laikom na pewno nie), a moglby przeciez sprzedawac Garretty itp. i byc tym latwo zyjacym czlowiekiem na tapczanie z pilotem. On jednak ryzykuje i pewnie dzieki temu odnosi jakis tam sukces. Sukcesem nie jest natomiast krytyka, szczegolnie, ze przypuszczam osobom go krytykujacym blizej pewnie do tego madrali przed tv niz do prawdziwego meskiego pasjonata naszego hobby.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 4 maja 2015, 08:24 
Kapitan
Kapitan

Benek i kgrl, macie jak najbardziej rację. A czy nie zastanawia Was dlaczego do tej pory nikt z dystrybutorów ani producentów nie stworzył czegoś w rodzaju znormalizowanych poletek testowych? Wiem, zaraz padną gromy, że piszczałkę testuje się w terenie, a nie na poletku. Ale wtedy są praktycznie nieporównywalne bo bardzo duży wpływ ma zwykły fart i decyzje jakie podejmuje użytkownik. Jakoś nie przekonują mnie wypowiedzi typu: "Zebrałem wykrywaczem X 15 monetek, a kolega wykrywaczem Y 17, więc wykrywacz Y jest lepszy".
Sądzę, że dobrze byłoby stworzyć zbiór kryteriów do oceny (zasięg, praca dyskryminacji itd.), zbiór obiektów (najpopularniejszych monet, łusek itp.) no i ustalić warunki pomiaru (temperatura, wilgotność i ta magiczna mineralizacja, którą przecież da się określić). Jak uważacie, dlaczego czegoś takiego nie ma? Bo w mętnej wodzie czasem lepiej się ryby łowi? Opony samochodowe jakoś da się ocenić, aparaty fotograficzne również, a przecież takie testy również wymagają stworzenia znormalizowanych warunków pomiaru oraz kryteriów. A z tymi wykrywkami tylko mitomania, pyskówki itd. no i, nie ukrywajmy, skrywane naganiactwo.
Załączam opracowane przeze mnie kiedyś tam wyniki testów prymka, które zresztą z nim konsultowałem. Przeglądałem filmy z testów i przyjąłem sobie to co przyjąłem :D Nie każdemu może się to "widzieć", ale na coś trzeba było się zdecydować. Jak będę dysponował jeszcze wystarczającą nadwyżką czasu to opracuję resztę bo prymek nie próżnuje :1 Filmiki z testów są oczywiście dostępne na kanale YT prymka i można samemu zweryfikować moje odczucia.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]