Teraz jest poniedziałek, 13 października 2025, 01:39

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 178  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus - ustawienia
PostNapisane: środa, 6 maja 2015, 11:17 
Szeregowy
Szeregowy

Rasta napisał(a):
Zauważyłem że w programie Gold field można przy pomocy słuchawek ustawić balans gruntu.Jestem ciekawy czy ustalony tam GB można od razu wpisać do innych programów?

Zna ktoś może odpowiedź na to pytanie.Bo tak sobie myślałem że na polu na 10 sobie ustawię GB potem przejdę na 2 i manualnie wpiszę tę (tą) wartość.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 6 maja 2015, 11:26 
Chorąży
Chorąży

Rasta napisał(a):
Rasta napisał(a):
Zauważyłem że w programie Gold field można przy pomocy słuchawek ustawić balans gruntu.Jestem ciekawy czy ustalony tam GB można od razu wpisać do innych programów?

Zna ktoś może odpowiedź na to pytanie.Bo tak sobie myślałem że na polu na 10 sobie ustawię GB potem przejdę na 2 i manualnie wpiszę tę (tą) wartość.

GB tak nisko ,to chyba na księżycu ,muszę zobaczyć czy taką wartość można wpisać. Kolego czy na pewno pytasz o GB ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 6 maja 2015, 12:09 
Szeregowy
Szeregowy

Chodziło mi o to że na polu na programie 10 Gold Field ustawię sobie na słuchawkach Gb bo można tam z tego co piszą pompowaniem ustawić klikając w tym czasie na ws4 - ,potem to co tam się ustawi wpiszę do programu 2 GMP.Czy tak można zrobić?Wcześniej nie wyraziłem się zbyt jasno.MI z takiego pompowania wychodzi gdzieś około 85

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 6 maja 2015, 15:42 
Podporucznik
Podporucznik

Zagadaj do kogoś kto ma panel i zrób sobie program ze śledzeniem gruntu i niczego nie będziesz musiał ustawiać

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 6 maja 2015, 16:27 
Szeregowy
Szeregowy

Już zagadałem,czekam .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 6 maja 2015, 21:42 
Podporucznik
Podporucznik

Lepiej zrób dwa takie same programy z gruntem ręcznym i śledzeniem. Śledzenie nie zawsze się sprawdza (najlepiej na równym polu) zwłaszcza jak występują często jakieś kępy lub inne przeszkody to dużo lepiej będzie zapiąć grunt na stałe na ręcznym strojeniu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 7 maja 2015, 09:18 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Witam,
Rozkminiłem przyczynę problemów z zasilaniem w niektórych egzemplarzach Deusa. W 100% udało mi się wybadać problem. Z czym jest problem publicznie nie napiszę (mogę tylko powiedzieć iż nie jest to wina softu czy samego akumulatora), przekazałem zaś dokładną informację do XP we Francji. Teraz wszystko w ich rękach. To chyba tyle ;)

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 7 maja 2015, 10:18 
Podporucznik
Podporucznik

Nie no nie podzielisz sie z kolegami ważnymi informacjami ?! :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 7 maja 2015, 10:30 
Major
Major

A samemu da się rozwiązać problem czy serwis musi

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 7 maja 2015, 10:59 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Tylko serwis, dlatego pisać nie chcę co dokładnie jest przyczyną by ludzie nie dłubali na własną rękę. Poza tym XP musi wystosować odpowiednie dyrektywy w tej sprawie dla serwisów/dystrybutorów. Nie wykluczone, że sprzęty z tego typu problemami będą kierowane bezpośrednio do XP we Francji. Na pewno powinni pozbyć się problemu na etapie produkcji. Z pewnością będzie trzeba poczekać aż sami to zbadają i potwierdzą to co im opisałem.

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 7 maja 2015, 20:54 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Też mam problemy z ładowaniem cewki. O dziwo podłączyłem kilka razy ładowarkę kolegi i wszystko było ok. , na mojej ten sam problem, kłopoty z ładowaniem. U mnie problem najprawdopodobniej tkwi w adapterze od ładowarki.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 8 maja 2015, 08:07 
Generał Broni
Generał Broni

Trochę dziwne zestawienie-Deus francuski a ładowarka do niego-chińska.Może to jest przyczyną złego ładowania.Przy rozpakowaniu,przesyłki z deusem,byłem zaskoczony widząc chińską ładowarkę w komplecie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 8 maja 2015, 09:19 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Panowie to nie jest problem ani ładowarki dostarczonej z wykrywaczem ani kabla USB ani akumulatorków w komponentach (co nie wyklucza iż może zdarzyć się, że trafi się uwalony akumulatorek czy ładowarka, a nawet kabel). Samemu tego się nie wyeliminuje, jedynie serwis może to usprawni ale tylko i wyłącznie wtedy kiedy producent wystosuje odpowiednie procedury usunięcia tej usterki, wady czy jak to tam nazwać. Prawda jest taka, że każdy wyprodukowany do tej egzemplarz cewki czy to panelu, a nawet słuchawek jest obarczony tym schorzeniem ale nie każdy egzemplarz w/w komponentów musi dawać oznaki złego działa czy nawet źle działać. Wczoraj dostałem odpowiedź od XP na moje zgłoszenie i przedstawienie problemu w którym napisali mi tylko, że na ten moment dziękują za zainteresowanie się problemem i, że będą sprawdzać poprzez badania czy to co napisałem się potwierdzi. Wszystkie informacje jakie im przesłałem trafiły do działu technicznego firmy XP. Ja jestem swego pewien, że zdemaskowałem przyczynę problemów z zasilaniem, a oni muszą to wybadać i wg mnie na pewno zmodyfikują linie produkcyjną eliminując ten problem raz na zawsze ale dopiero w nowo wyprodukowanych jednostkach od jakiegoś tam czasu. Jeśli komuś działa sprzęt poprawnie, nie ma z nim żadnych problemów to panikować nie musi, a jak się coś zacznie dziać (np. długie ładowanie, a po naładowaniu 1 kreska lub znikające kreski np. do minimum, a po chwili pojawiające się na maksa) to nic nie pomoże tylko serwis który musi wiedzieć co zrobić, żadne propozycje rozładowywania akumulatorka do minimum nie pomoże (a może tylko zaszkodzić w tym typie ogniw). W domowych warunkach proponuję nie kombinować. Nie chce pisać z czym jest problem by ludzie nie kombinowali na własną rękę bo takimi działaniami mogą jedynie zaszkodzić, a ja za to odpowiedzialności brać nie będę. Miałem tylko na celu poinformowanie użytkowników iż problem osobiście namierzyłem i zgłosiłem do XP. Tyle :)

Ponadto dostałem informację od XP, że w najbliższych miesiącach pojawi się nowy soft do Deusa wraz z dodatkowymi akcesoriami, tj. nowe cewki w tym elipsa i two-box - dokładnych terminów nie dostałem ale informację, że intensywnie nad tym pracują.

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 8 maja 2015, 13:09 
Podporucznik
Podporucznik

Czesc takie pierwsze wrażenie po wyjściu z Deusem. Super ledziutki- to wszyscy wiemy :D ; chodzilem na deust fast, a potem pod koniec przełączyłem na GMP, Teren niestety byl biedny w ciekawe sygnaly, zauważyłem jeszcze, ze w porownaniu z Optima... nie moglem podejsc pod palik metalowy( z otima moglem), bo mi sciagal juz od ok 30-40cm. Moze w ustawieniach cos nie tak. Ale jest czuly,. :D
Taki maly filmik z wyjscia... Na przekor koledze "OPI", pospiesz sie kolego, bo za rok pewnie wykasuje :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=d1hwhEx ... uscomments

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 11 maja 2015, 21:06 
Major
Major

Czy ktoś z kolegów miał doświadczenie z deusem w pobliżu włączonego tzw pastuch na łące
Chodzi mi o to iż nawet w odl 20-30 m od niego występują cykliczne zakłócenia - czyli co kilka sekund wykrywka się wzbudza, nie działają żadne inne ustawki ani częstotliwości ani czułości ani niczego....
nie miałem żadnych możliwości aby zlikwidować te fałszywe sygnały
Czy jakieś pomysły na to macie :roll: :?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2669 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 178  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]