Teraz jest poniedziałek, 6 października 2025, 21:27

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Początek sezonu 2015
PostNapisane: poniedziałek, 11 maja 2015, 20:21 
Generał Broni
Generał Broni

te nasze współczesne monety dobrze się czyści wełną stalową 0,2mm, albo wydać w parkomacie lub myjce :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 11 maja 2015, 20:35 
Podporucznik
Podporucznik

Skuti To mam jakies glupie szczescie bo wczoraj bylo drugim wyjsciem w wode Pierwsze to 2 godz i same kapsle i zrywki ale to troche slabe kompieliko A drugie to wlasnie wczoraj ok 4 godz w wodzie i poza wspomnianymi moniakami i kolczykiem masa zrywek i kapsli
Ale wczorajszy wypad motywuje jesli tak mowisz ze to byl dobry wynik :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 11 maja 2015, 20:53 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

A ja na nowej miejscówce 2,5 godziny dzisiaj.Zjechałem z dyskryminacji i wyczyściłem trochę kąpielisko :D
W piątek powrót.Posiedzę trochę dłużej to będzie tych kapsli a będzie...

pita2000
Śmigasz tym niedokończonym kanarkiem?

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 maja 2015, 18:35 
Kapral
Kapral

Titus ale nakośiłeś tych kapsli :)
To aż dziwne że między nimi nie było nic ciekawego, a co do ,,Eldorado '' jak to pisze nasz kolega rufa to ma swiętą rację że to co zalegało na dnie kapielisk to zalegało jescze od czasów PRL-U jak i nie jeszcze wczesniej , teraz to już morzna zapomnieć , kapieliska są tak czyste że nawet nie ma już sygnału na żelazo , teraz trzeba czekać aż się zacznie nowy sezon ale bardzo w to watpię aby było morzna znaleśc tyle co kilka lat temu lub nawet jescze w zeszłym roku.
Aktualnie każde kapielisko jest obstawione w sezonie przez lokalnych poszukiwaczy co wybierają wszystko nanbieżąco a pózniej jadą w nieznane lecz to nie znane jest przeszukane przez innych i tak koło sie zamyka :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 maja 2015, 19:07 
Porucznik
Porucznik

poszukiwacznowy nie zniechęcaj nowych poszukiwaczy, sygnałów na żelazo u nas ci dostatek, byłem niedawno na "obcym" kąpielisku i AT PRO wariował na maksa bo sygnał na sygnale ! polmosów się oryłem, kapsli nakopałem, monet trochę wpadło i to nie tylko współczesnych a i PRL no i nawet jakiś srebrny krzyżyk się zawieruszył... coś tam jeszcze wychodzi :) szkoda że złoto wybrane :/

he he jak wróce do domu to wstawie wam fajną fotke moich kolekcjonowanych znalezisk kąpieliskowych :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 maja 2015, 19:21 
Generał Broni
Generał Broni

Dziś byłem na małym śmietniczku o którym mówiłem,że jeszcze tam wrócę i doszło jeszcze 43 monety i pierwszy w tym sezonie,podwodny srebrny krzyżyk.Wyprawa udana,chociaż bardzo męcząca-fizycznie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 maja 2015, 19:24 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Cytuj:
Titus ale nakośiłeś tych kapsli :)
To aż dziwne że między nimi nie było nic ciekawego,

Kąpielisko było czyszczone po pas.Ktos w woderach zamiatał.Dalej kapsle i inny złom ale to jeszcze nie koniec.. :)

Poszukiwania wodne tylko dla hobbystów.Zanim nowy się obkupi po pas,niech lepiej na początek popróbuje pożyczonym sprzętem i osprzętem.

Ostatnio edytowano wtorek, 12 maja 2015, 19:37 przez Titus, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 maja 2015, 19:36 
Generał Broni
Generał Broni

Pewnie że dla hobbystów,kto chce się "dorobić",musi szukać dziewiczych miejsc,bo wszystkie znane kąpieliska,już dawno wyczyszczone.Przybyło poszukiwaczy podwodnych,jest sprzęt odpowiedni do takich poszukiwań a fantów,coraz mniej bo zmieniła się moda na obwieszanie się złotem w każdym miejscu i przy każdej okazji.Nawet sreberko,trafia się sporadycznie.Prorokiem nie jestem,ale chyba przyjdzie czas,na wejście do lasów,nie za militarką a za zakopkami cennych rzeczy,ukrywanych przed zawieruchą wojenną.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 maja 2015, 19:39 
Kapral
Kapral

Skuti napisał(a):
poszukiwacznowy nie zniechęcaj nowych poszukiwaczy, sygnałów na żelazo u nas ci dostatek, byłem niedawno na "obcym" kąpielisku i AT PRO wariował na maksa bo sygnał na sygnale ! polmosów się oryłem, kapsli nakopałem, monet trochę wpadło i to nie tylko współczesnych a i PRL no i nawet jakiś srebrny krzyżyk się zawieruszył... coś tam jeszcze wychodzi :) szkoda że złoto wybrane :/

he he jak wróce do domu to wstawie wam fajną fotke moich kolekcjonowanych znalezisk kąpieliskowych :)

Taka prawda kolego sam widzisz złota obraczka średnio waży 5 g i wsród tych małych monetek 1,2,5 groszy to łatwo ja znaleśc a reszta sygnałów jest omijana :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 maja 2015, 19:41 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Cytuj:
Pewnie że dla hobbystów,kto chce się "dorobić",musi szukać dziewiczych miejsc,bo wszystkie znane kąpieliska,już dawno wyczyszczone.

Taaa i to nie pola że ludzie zaorają porządnie i złotka powyskakują.Przyjdą nawrzucają kapsli i będziemy dalej czyścić.Przyjemne i męczące z pożytecznym :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 maja 2015, 19:51 
Generał Broni
Generał Broni

poszukiwacznowy,czy ty wiesz co piszesz???.Rozsyp kilka monet-1,2,5 groszy i wewnątrz nich połóż złotą obrączkę a potem zasyp to czystym piaskiem-na pewno zmienisz zdanie i pierwszym wydobytym fantem,nie będzie złota obrączka.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 maja 2015, 20:11 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Ja jak miałem jeszcze excalibura to na poczatku wycinałem kapsle.Faktem było że śmieci i groszówek było prawie wcale i jak obrączka leżała osobno to wiadomo,ale jak w śmieciach to nawet nie piknął.Reguła jest jedna trzeba kopać każdy kolor większość to wie,ręka niestety musi puchnąć i tyle .Wszystko zależy ile kto ma zdrowia. :)Ja już mało mam.Być może niedługo zwolnię miejsce :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 13 maja 2015, 07:31 
Generał Broni
Generał Broni

Titus,nie przesadzaj z tym zdrowiem i słabością,co powiesz jak będziesz miał moje lata?.Zbyt wcześnie się poddajesz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 13 maja 2015, 21:07 
Kapitan
Kapitan

darekoli napisał(a):
te nasze współczesne monety dobrze się czyści wełną stalową 0,2mm, albo wydać w parkomacie lub myjce :1

Zdecydowanie najlepiej w zwykłym markecie z kasą samoobsługową. W ten sposób szybko pozbyłem się kilkuset zł znalezionych na plaży w wakacje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 13 maja 2015, 22:07 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Cytuj:
Titus,nie przesadzaj z tym zdrowiem i słabością,co powiesz jak będziesz miał moje lata?.Zbyt wcześnie się poddajesz.

W tym tygodniu się jeszcze nie poddam :1
Jutro 4.00 wyjazd na dokończenie miejscówki.Tym razem podkręcę dyskryminacje i zostawię trochę kapsli :) Najwyżej pominę tych kilka złotych łańcuszków :lol:

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]