Teraz jest sobota, 19 lipca 2025, 06:32

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: IV Międzynarodowy Zjazd Eksploratorów 04 – 07.06.2015 r.
PostNapisane: środa, 10 czerwca 2015, 13:01 
Moderator
Moderator

Ja pier ..... :ojoj ....... Andy naprawde nie widzisz różnicy miedzy naprawde niezła inscenizacja walk o Głogów a tym pseudoreko kazetu ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 10 czerwca 2015, 18:40 
Chorąży
Chorąży

Argo napisał(a):
Ja pier ..... :ojoj ....... Andy naprawde nie widzisz różnicy miedzy naprawde niezła inscenizacja walk o Głogów a tym pseudoreko kazetu ?

Witaj.
Oczywiście że jest różnica. Każdy ją widzi ją widzi.
Napisałem to od razu jak zamieściłem link do Głogowa.Chciałem nawiązać do poprzednich wypowiedzi i pokazać że nie tylko Grupa Sowiogórska przebiera się w łachmany faszystowskie lub równie ohydne-sowieckie, ale wszystkie grupy tak to robią i nikt nie nazywa publicznie że jest to: "pstrokate zbiorowisko gości poprzebieranych w szmaty od sasa do lasa".

Na przestrzeni ostatnich 10 lat uczestniczyłem,jako widz, w około 14-16 inscenizacjach.
Gostyń zapadł mi najbardziej w pamięci być może dlatego że byłem tam kilka razy i rekonstrukcje jak i atmosfera całej imprezy jest wyśmienita . https://www.youtube.com/watch?v=7RO1xwmcPgs
I tak jak tu czy tam są lepsze i gorsze wejścia rekonstruktorów.
W Głogowie nie byłem ale załączony filmik ukazuje wiele z tego co przedmówca(jankos) określił jednoznacznie:"Nic nie poradzę, że jak widzę chłopczyków bawiących się w przebieranki w mundury SS, to kojarzę ich jednoznacznie - to dewianci."
"a ktos kto tego nie rozumie jest niedouczonym tumanem, albo właśnie zboczeńcem".
Przecież w Głogowie i innych miejscach też były przebieranki też byli "gapie",i " yntelygenty" ale nikt normalny ich nie nazwie tak jak kolega powyżej.Wstyd mi za takie kołtuńskie zachowanie.
Na Włodarzu czy w Ludwikowicach siłą rzeczy nie da się rekonstruować Bitwy o Głogów czy o Wrocław.Bo miejsce to było kaźnią i jest grobem, dziesiątków tysięcy ludzi i myślę że takim przekazem,organizatorzy trafili do większości osób.
W każdym przypadku można sobie zadawać pytanie czy jest sens robić jakiekolwiek inscenizacje. Po co? Po to by jeden z drugim ,kryjąc się za monitorem, lżył i obrażał innych? Chyba nie.... Na pewno nie!!
Tak więc może ta dyskusja spowoduję że w przyszłym roku na Włodarzu odbędzie się rekonstrukcja w wydaniu osób wypowiadających się tu jakie to oni robili projekty.Może wtedy nie będzie "popeliny" Może.

Mam nadzieję Argo że nie obrazisz się za ta popelinę,że ją tu przytaczam choć Twe słowa -krytyczne i mocne,to konkretne i wyważone .Dają nadzieję że nie wszyscy tu zwariowali od nadmiaru"szlifów generalskich"
Pozdrawiam wszystkich a niektórym radzę by" stanac przed lustrem i zaczac terapie od polubienia samego siebie." (kerim-pozdrawiam Cię.Twoje słowa!)

Andy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 10 czerwca 2015, 20:37 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Miałem się nie udzielać, ale żałosne posty obrońców pajaców - poprzebieranych za morderców z SS sprowokowały mnie raz jeszcze.
Jestem w stanie pogodzić się z tym, że niektórzy są za głupi (trudno - takie mają geny), żeby zrozumieć, że na cmentarzach i w miejscach masowych mordów nie urządza się płatnych jasełek dla publiczności .
Przyjmuję do wiadomości fakt istnienia dewiantów jarający się przebierankami w mundury i pseudo-mundury z podwójnymi runami - jak widać na załączonym obrazku zrobiło się to modne w pewnych kręgach i jest ich ostatnio coraz więcej.
Nie zmienia to jednak faktu, że nie akceptuję takiego zachowania i jego piewców.
Od zawsze cenię to forum za błyskawiczne odstrzeliwanie każdego kto rejestrował się durnym nickiem typu Rudolf Hoess, Adolf88, itp.
Jak widać co poniektórzy wyciągnęli wnioski i nie są już tak ostentacyjni jak dawniej.
Uważam jednak, że takich krypto-miłośników SS tez trzeba przynajmniej piętnować, bo jak widać z tej całej dyskusji na ich naukę jest już chyba za późno...

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 10 czerwca 2015, 20:52 
Chorąży
Chorąży

jankos napisał(a):
Miałem się nie udzielać, ale żałosne posty obrońców pajaców - poprzebieranych za morderców z SS sprowokowały mnie raz jeszcze.
Jestem w stanie pogodzić się z tym, że niektórzy są za głupi (trudno - takie mają geny), żeby zrozumieć, że na cmentarzach i w miejscach masowych mordów nie urządza się płatnych jasełek dla publiczności .
Przyjmuję do wiadomości fakt istnienia dewiantów jarający się przebierankami w mundury i pseudo-mundury z podwójnymi runami - jak widać na załączonym obrazku zrobiło się to modne w pewnych kręgach i jest ich ostatnio coraz więcej.
Nie zmienia to jednak faktu, że nie akceptuję takiego zachowania i jego piewców.
Od zawsze cenię to forum za błyskawiczne odstrzeliwanie każdego kto rejestrował się durnym nickiem typu Rudolf Hoess, Adolf88, itp.
Jak widać co poniektórzy wyciągnęli wnioski i nie są już tak ostentacyjni jak dawniej.
Uważam jednak, że takich krypto-miłośników SS tez trzeba przynajmniej piętnować, bo jak widać z tej całej dyskusji na ich naukę jest już chyba za późno...

Ja pie..dzielę.Jak długo jeszcze ta persona będzie zatruwała to forum takimi fotami????
Dużo masz jeszcze tego na swoim kompie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 10 czerwca 2015, 21:26 
Moderator
Moderator

Koledzy, tego już za wiele.
-temat postu dotyczy zlotu, zauważono tylko jedną rzecz na tym zlocie-tą nieszczęsną inscenizację.
-każdy ma prawo do napisania swojej opinii. Takie jest prawo demokracji. Nawet jak ta opinia jest inna od poprzednika.
-nikt nie może obrażać innej osoby wypowiadającej się w dyskusji. Dyskutujemy na argumenty a nie pyskówki typu : ty jesteś "yntylygent" ,ty jesteś głupkiem, personą itd. Wykasowałem wcześniej post Kerima, bo to nie była merytoryczna wypowiedź ,tylko ubliżanie innej osobie biorącej udział w dyskusji.
Teraz Andy robi to samo.
-proszę zauważyć, że Jankos nie jest osamotniony w tej dyskusji, więc nie są to tylko jego "urojenia" ,ale coś musi być na rzeczy.
-ponieważ musiałbym kilka osób ukarać kartkami, wykasować posty, a dalszy rozwój dyskusji spowodowałby palpitację serca kilku osób ZAMYKAM WĄTEK
-każdą próbę ponownego rozpoczęcia tematu ukarze kartką.
Koniec

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]