Teraz jest środa, 24 grudnia 2025, 04:23

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 49  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Golden Mask 4 pro WD - 18khz i 8khz
PostNapisane: sobota, 18 lipca 2015, 12:41 
Generał Broni
Generał Broni

WD zdaje się nie ma trybu auto,druga sprawa to ta niby super czułość,po moich obserwacjach z byłym już Gm i rozmowach z ludźmi co się znają na budowie i naprawie detektorów wniosek jest jeden dobry detektor ma czułość a inne tzw super czułość,ten z super czułością zaczyna w pewnym momencie wykrywać wszystko i ta super czułość jest wadą.Tym się różnią firmowe wykrywacze na dobrych podzespołach od tanich sprzętów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 18 lipca 2015, 20:45 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Każdy GM4 ma auto grunt. W WD jak to jest pisałem w poprzednim poście.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 lipca 2015, 10:00 
Kapitan
Kapitan

Dzisiaj miałem przypadek gdy wydawało mi się, że mój GM4 wzbudza się bez żadnych powodów. Okazało się, że skracając niewiele długość sztycy tak, by wykrywka mieściła się bez składania w bagażniku, przemiatając cewką niestety wykrywka łapała metalowe oczka w butach :-) Po zmianie obuwia zaległa błoga cisza przerywana od czasu do czasu czystym dźwiękiem wykrytego pod cewką metalu.
Należy też pamiętać, że nawet łopata nieumiejętnie trzymana potrafi zakłócać ten bułgarski sprzęt.
W mojej ocenie GM4 należy używać na stabilnych ustawieniach - nie ma co żyłować ustawień, bo i tak jest to stosunkowo głęboki sprzęt. Dla mnie liczy się komfort chodzenia - szukanie ma być przyjemnością.
I pytanie - czy aby na pewno GM4 WD przy skręconym potencjometrze gruntu w lewo przechodzi w tryb automatycznego strojenia?
Jakoś po oglądnięciu filmów Prymka nie czułem potrzeby sięgnięcia do instrukcji obsługi :-)
Jutro kolejny wypad w okolice dawnego dworku - świeżo zaorane pole pod budowę osiedla domków - zapewne zaśmiecone pole, więc będzie okazja na przetestowanie trzech cewek spider.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 19 lipca 2015, 10:52 
Kapral
Kapral

No dzisiaj chyba pierwsze wyjście, nowy sprzęcik od miesiąca czekał sobie w szafie na przyjazd "sił zaprzyjaźnionych" (sam nigdy nie chodzę bom cienki w karate) :lol: Z chęcią złożę relacje, mam nadzieję że będzie co pisać bo miejscówka jakby prawie dziewicza (tylko chinolek tam szalał i nawet zaszalał), dzisiaj czas na mam nadzieję "pełną penetrację" ;) :za. Lekki stresik jest :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 20 lipca 2015, 12:37 
Kapral
Kapral

No i już po pierwszym wyjściu. Rozpakowaliśmy się kilka godzin po małym deszczu, strojenie do gruntu, trzy dołki, wszystko wyglądało ok.
No ale po 15 minutach złapała nas burza i urwanie chmury, deszcz taki że można było pływać, na szczęście jakoś zabezpieczyliśmy wykrywkę i w krzaki.
No i niestety po tej burzy już z wykrywką nic nie dało się robić, piszczała jak szalona w powietrzu i przy ziemi, nawet na najmniejszej czułości. Poczekaliśmy godzine, dwie, to samo.
Mam nadzieję, że z wykrywką wszystko ok, nie wyglądała na zalaną, jak to u was wygląda? Wiem że jest bardzo czuła, ale aż tak?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 21 lipca 2015, 01:09 
Sierżant
Sierżant

benekpe napisał(a):
I pytanie - czy aby na pewno GM4 WD przy skręconym potencjometrze gruntu w lewo przechodzi w tryb automatycznego strojenia?

GM 4 nie posiada automatycznego strojenia do gruntu.
Tryb ,,AUTO'' to na sztywno ustawiona przez producenta wartość gruntu przy której wykrywacz powinien stabilnie pracować na większości rodzajów gleby.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 lipca 2015, 17:53 
Chorąży
Chorąży

Witam zdecydowałem się na zakup GOLDEN MASK GM4 pro WD,tylko mam dylemat co do modelu.
Czy jest znacząca różnica między:
-GOLDEN MASK GM4WD,
- GOLDEN MASK GM4 Pro WD
Podobno też nowa sztyca jest cięższa i bardziej delikatna od starszego typu(informacja ze sklepu)
Czy GOLDEN jest lepiej wyważony z 9 spider czy z 12-takie opinie wyczytałem.
Odnośnie cewek: 9 da rade na wszystkim poszaleć. Zakup 2 cewek to większy wydatek a zabawa z wymianą cewek w terenie to strata czasu i nie widziałem by ktoś to stosował.Sam mam 2 cewki do euroteka pro i nigdy tego nie robiłem.
Czy warto brać GM4 ze słuchawkami bezprzewodowymi, czy dokupić solidne na kablu jak do sprzętu HIFI.
No i sam zakup (sprzedawcy) :MS czy CE.Rozmowa tel .-przemili ludzie tylko ta różnica w cenie na korzyść CE.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 lipca 2015, 18:37 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

CE omijaj szerokim łukiem.
Z tego co wiem nie ma różnic w modelach które podałeś (być może opcja ze słuchawkami bezprzewodowymi jeszcze) - wynika to pewnie z tego że rożni sprzedawcy różnie mogą sprzęt nazwać. Każdy WD (czyli że 2 częstotliwości) jest pro, GM 4 to starsza wersja i wygląda inaczej.
Słuchawki bezprzewodowe sobie odpuść, chyba że producent wypuścił jakiś ulepszony model.
Czasami biorę 2 cewki (ale 9" i 5") i jak trzeba to zmieniam. Czasami tak trzeba.
Wyważenie przy 9 jest ok, a przy 5 jeszcze lepsze :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 lipca 2015, 19:30 
Kapitan
Kapitan

A moją podstawową cewką jest 12-tka. Większy obszar przemiatania, głębsza - idealna na pola. 5-cio calowa to typowa snajperka na mocno zaśmiecony teren - zestaw z tą cewką mega lekki. Wymiana cewki to zaledwie kilkadziesiąt sekund. Ja zawsze wożę komplet cewek - często dopiero na miejscu podejmuję decyzję którą w danym momencie warto założyć. Na nowych miejscówkach nie wiadomo, która będzie tą optymalną.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 lipca 2015, 19:35 
Chorąży
Chorąży

Dzięki za odpowiedz.A co z tą nową sztycą.Gościu w sklepie mówił że jest fajna jeśli chodzi o mobilność ale jeśli chodzi o wytrzymałość to tak jak pisałem wyżej - delikatna.Nie chodziłem jeszcze z analogiem i nikt z moich znajomych takowego nie posiada.Boję się że nie ogarnę tematu i trzeba będzie się pozbyć sprzętu ze stratą.A wiadomo jak się stoi w tym kraju z kasą.Pracuj dużo ale prawie za darmo.
Jak mam to rozumieć ,jakieś konkrety.Cenowo stoją lepiej , gwarancja 2+3 latka.

http://allegro.pl/golden-mask-gm4-pro-c ... 19302.html
a
http://mocnysygnal.pl/pl/p/Golden-Mask- ... ider-9/148
jest jeszcze
http://allegro.pl/wykrywacz-metali-gold ... 25942.html
Sprzedawca jest też ważnym elementem zakupu-solidność ,serwis nieraz lepiej doradzi niż fachowiec.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 lipca 2015, 19:44 
Kapitan
Kapitan

Różnica jest taka, że MS daje w zestawie nową sztycę teleskopową - taką jak w GM5 i dodatkowo komplet osłon - czego nie daje w swoich zestawach CE.
W wielu wątkach było napisane o sklepie w T. Górach - wystarczy poczytać.
W moim przypadku, pomimo dostępności ok 1000szt na aukcji, zwodzili mnie dwa miesiące z zakupem - niby mieli dostępne a jednak czekali na dostawę od producenta. Pomimo, że mieszkam zaledwie kilkanaście km od ich sklepu wybrałem MS i nie żałuję tego wyboru.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 lipca 2015, 19:49 
Chorąży
Chorąży

Dzięki za przykład i informacje.Co do sztycy nie jestem ekspertem lecz zwolennikiem rzeczy mocnych i wytrzymałych.A ten sprzęt pracuje w trudnych niestety warunkach i powinien według mnie być solidny .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 lipca 2015, 19:59 
Sierżant
Sierżant

nosekBd napisał(a):
Jak mam to rozumieć ,jakieś konkrety.Cenowo stoją lepiej , gwarancja 2+3 latka.

Co do CE z Tarnowskich Gór to właśnie u nich zakupiłem swojego Gie Ema lecz nie polecam tej firmy. Odbierając sprzęt osobiście Pani próbowała wcisnąć mi kit że paragon jest gwarancją. A ja się pytam tej Pani w którym miejscu na paragonie pisze że mam 5 lat gwarancji?  Wytłumaczyłem Jej że paragon jest tylko dowodem sprzedaży i stanowczo domagałem się pisemnej gw. z wyszczególnieniem okresu jej trwania. Pani wykonała gdzieś telefon, zamieniła kilka słów po czym  z niechęcią ale wyskrobała mi taki kwit.
Mogę natomiast polecić sklep Mocny Sygnał - dokupywałem tam cewkę. Zostałem potraktowany profesjonalnie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 lipca 2015, 20:12 
Chorąży
Chorąży

CE- https://www.youtube.com/watch?v=m00udFijVf0

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 lipca 2015, 22:13 
Generał Brygady
Generał Brygady

Każdy post zaczynasz od kopiuj, wklej?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 49  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]