Teraz jest wtorek, 7 października 2025, 14:17

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Brodzenie w Morzu !!
PostNapisane: czwartek, 6 sierpnia 2015, 18:34 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Jeśli chodzi o brodzenie w słonej wodzie w AtPro zadna nastawa gruntu nie uspokajała pracy wykrywacza. Aby jako tako szukać trzeba było zjechać z czułość do trzech kresek, a mimo to ilosc dźwięków w sluchawkach była ogromna.
Pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 sierpnia 2015, 18:38 
Sierżant
Sierżant

Fisher 1280-x Aquanaut na takie fanty jak kotwica kolegi Mariuszka będzie ok. Z drobnicą może mieć problemy.
Zdecydowanie lepsza jest Cezetka 21 ale skubana kosztuje półtora koła papieru.

http://metaldetectorreviews.net/detecto ... x=210&y=49
https://www.youtube.com/watch?v=xRnO7faE6uw

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 sierpnia 2015, 19:11 
Podporucznik
Podporucznik

Mysle ze 1,5tys za wodoszczelny wykrywacz to nie az tak duzo Za at pro trzeba teraz ok 2,5tys wydac

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 sierpnia 2015, 19:44 
Pułkownik
Pułkownik

Lokalizacja: لا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حقيقة أنه في مكان ما هناك ضوءلا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حق.
pita2000 napisał(a):
Mysle ze 1,5tys za wodoszczelny wykrywacz to nie az tak duzo Za at pro trzeba teraz ok 2,5tys wydac

Kolego nie 1,5 tyś zł :666 tylko 1,5 tyś euro :666

Ostatnio edytowano czwartek, 6 sierpnia 2015, 19:49 przez piotr123, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 sierpnia 2015, 19:49 
Sierżant
Sierżant

pita 2000 odnoszę wrażenie że nie "załapałeś" ceny. Przepraszam za niechlujne jej wyrażenie.
Więc się poprawiam - cena to 1.499 USD

http://www.kellycodetectors.com/product ... z218/cz-21

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 sierpnia 2015, 20:03 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Panowie, Ci którzy negują AT Pro jak odniesiecie się do tego,
dzisiaj cały dzień oglądałem pracę tego urządzenia w Oceanie Atlantyckim który jest o WIELE bardziej zasolony niż nasz Bałtyk.
Facet ma bardzo dobre efekty co możecie zobaczyć sami w jego filmikach (z AT PRO), bo niekiedy używa Garretta i Minelaba..

https://www.youtube.com/watch?v=1KqKs6d5a1Q

w komentarzach pod filmikiem, ludziska pytają jak to jest z tym sprzętem bo słona woda mu przeszkadza i jakie ustawienia etc, na co autor odpisuje :
My normal setup is always the same Pro Zero mode then I do a manual
ground balance in the water that's about it. But keep in mind take off
the coil cover (sand and air get's in and will cause noise) plus use
divers grease on all the O rings. Let me know if this helps or not and
thanks for watching my videos.

tłumaczenie:

Moje normalne i zwykłe ustawienie to PRO ZERO i wtedy ustawiam manualnie strojenie do gruntu w wodzie i to wszystko. Ale pamiętam aby zdjąć osłonę cewki (piach i powietrze mogą się pod nią dostać co może powodować dźwięki) do tego używam "smar do uszczelniania do nurkowania na wszystkie O-ringi. Proszę daj znać czy to pomogło lub nie oraz dziękuję za oglądania moich filmów.

ponadto nadmienię że wyczytałem że AT pro poniżej numeru seryjnego 510 miały wadę fabryczną...wzbudzały się w morskiej wodzie...nie znalazłem w necie negatywnych opinii użytkowników AT Pro, w morskiej wodzie, których numery seryjne były powyżej 510...

zapraszam do zdrowej dyskusji i wymiany doświadczeń.

Ostatnio edytowano czwartek, 6 sierpnia 2015, 20:20 przez Krystian, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 sierpnia 2015, 20:15 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Być może ten garrett atpro ma jakoś zmodyfikowaną elektronikę. Bo tak szczerze to bardzo mi się nie chce wierzyć że pozbył się zakłuceń po przez ustawienia od słonej wody. Zresztą nawet w naszym Bałtyku gdzie woda jest mniej słona podobno nie idzie ustawić go by był cichy. Takie przynajmniej są opinie paru użytkowników których znam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 sierpnia 2015, 20:16 
Pułkownik
Pułkownik

Lokalizacja: لا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حقيقة أنه في مكان ما هناك ضوءلا تخافوا من الظلال. وهي تشهد على حق.
Kolego nie możemy twierdzić na podstawie tych filmików że ten jego At-pro jest super i ma nadprzyrodzone ustawienia i wyciaga fanty ale jakim kosztem, podejrzewam że w słuchawkach ma dyskoteke cały czas i byc może się to tego przyzwyczaił :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 sierpnia 2015, 20:20 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Krystian ciężko odnieść się do filmiku na ktorym nie widać wyświetlacza i ustawień oraz nie słychać dźwięków.
Pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 sierpnia 2015, 20:26 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

piotr123 napisał(a):
Kolego nie możemy twierdzić na podstawie tych filmików że ten jego At-pro jest super i ma nadprzyrodzone ustawienia i wyciaga fanty ale jakim kosztem, podejrzewam że w słuchawkach ma dyskoteke cały czas i byc może się to tego przyzwyczaił :)

być może, ale nie popadajmy w paranoje...czasami słychać jego pracę i nie dosłyszałem się dyskoteki...i nie miał by tyle godzin w wodzie gdy by to nie miało sensu...no i kwestia numeru seryjnego....mit czy prawda...?
czy jest na sali użytkownik AT Pro który grzebał w Bałtyku? z taki strojenie do gruntu(w wodzie) bez osłony itd. ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 sierpnia 2015, 20:31 
Pułkownik
Pułkownik

Ja chodziłem zawsze w osłonie, a bez nie miałem okazji , nie w Polsce tylko w Holadni nad Morzem Północnym zasolenie podobne , ale czy osłona cewki ma jakieś znaczenie ???

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 sierpnia 2015, 20:41 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

piotr123 napisał(a):
Ja chodziłem zawsze w osłonie, a bez nie miałem okazji , nie w Polsce tylko w Holadni nad Morzem Północnym zasolenie podobne , ale czy osłona cewki ma jakieś znaczenie ???

skoro jej nie zdjąłeś to nie masz porównania prawda? (powietrze, piach) rzeczywiście to banalna sprawa ale takie są najprostsze co może mieć odzwierciedleniem w jego efektach....czasami rzeczy najprostsze są najskuteczniejsze...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 sierpnia 2015, 20:44 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Tu jest ciekawa dyskusja na ten temat. Co prawda w języku angielskim ale jak ktoś korzysta z telefonu z androidem to tłumacz przetłumaczy.

http://www.treasurenet.com/forums/beach ... water.html

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 sierpnia 2015, 20:49 
Pułkownik
Pułkownik

Krystian napisał(a):
piotr123 napisał(a):

skoro jej nie zdjąłeś to nie masz porównania prawda? (powietrze, piach) rzeczywiście to banalna sprawa ale takie są najprostsze co może mieć odzwierciedleniem w jego efektach....czasami rzeczy najprostsze są najskuteczniejsze...

Prawdo podobnie w sobote bedę znów gośćił na plaży więc zobaczę bez osłony cewki :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 sierpnia 2015, 21:06 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

fiszer5 napisał(a):
Tu jest ciekawa dyskusja na ten temat. Co prawda w języku angielskim ale jak ktoś korzysta z telefonu z androidem to tłumacz przetłumaczy.

http://www.treasurenet.com/forums/beach ... water.html

ciekawa...i jest jeszcze opcja wyuczenia się języka ze szkoły :) by the way, no offense

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]