Jest jeszcze chińczyk xpointer nie mam porównania ale paru ludzi sie przesiadło z Garretta i chwalili działanie to kupiłem, większy zasięg lepiej widzi złoto od Pro-Pointer regulacja czułości można wyłączyć dźwięk lub wibrację. Wady:
1- Były sygnały o awariach ale w skali sprzedaży nie wiem czy brać je pod uwagę 2 lata gwarancji w tej firmie co kupiłem ekspresowo naprawiane.
2- diada wystaje za bardzo trzeba dokleić jakimś mazidłem rurkę długości 5mm nie widać diody nawet pod kątem 45 stopni garrett ma schowaną ale jak dla mnie chyba za mało chodzę w nocy i to bardzo istotne .
3- przycisk dość mocno trzeba dusić ale może tak ma być nie wyłączy sie przypadkowo.
4- za głośny nie wiem do końca czy to wada bo dzięki temu słychać go w pełnych słuchawkach przy normalnym poziomie sygnału wiodącego ale można zakleić naklejką płaska powierzchnia.
5- przestaje chodzić po długim bezpośrednim działaniu słońca podobno tylko wersje w czarnej obudowie.
Zalety :
Jak wspomniałem koledzy twierdzą że działa super na zachodnich forach ,,garreciarze" też się podniecają ja nie napiszę nic na temat bo to mój pierwszy pinpoint działa i nie wzbudza się Tu jest dużo na temat :
viewtopic.php?f=10&t=134858