Teraz jest czwartek, 10 września 2026, 22:44

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Poszukiwania z wykrywaczem metali jako terapia
PostNapisane: wtorek, 8 września 2026, 20:54 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Co mam mu zazdrościć? Sam w tym roku siedzę już 6 miesiąc na L4, więc nie mam czego i komu. Może tylko tego, że On sobie siopie dzień dnia, a Ja mam zakaz, i nie to przez to, że chlałem kiedyś czy coś :ups: .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 9 września 2026, 12:33 
Pułkownik
Pułkownik

zycze wiec jak najwiecej zdrowia!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 9 września 2026, 14:59 
Generał Broni
Generał Broni

Kto Ci nałożył ten zakaz picia i za co ta kara? :o

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 9 września 2026, 22:02 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

nomennescio dzięki :) .

Ryjec, neurolodzy i reumatolodzy.

Karę mam chyba za to, że łaziłem dwa miesiace z zapaleniem płuc na wiosnę i żaden "konował" się nie skapnął, że mam to :evil: . I teraz mam polineuropatię. Ale czy to tylko przez to, czy przez lek na cukrzycę, czy zakażenie, co sobie poszło w organizm, czy może przez jakąś starą Boreliozę co wyszła też...? Nikt już nie dojdzie pewnie. Ot taki mamy klimat :usta .

Także zdrowia Wszystkim tez życzę i nie dajcie się, ryjcie w temacie jak trzeba :) .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 10 września 2026, 06:44 
Generał Broni
Generał Broni

No cóż. W Polsce (i pewnie nie tylko) to trzeba mieć zdrowie, żeby chorować. :D W każdym razie dużo zdrówka życzę :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 10 września 2026, 12:46 
Generał Broni
Generał Broni

Jak widać w Danii poszukiwania z detektorem metali mogą być normalnym i pożytecznym dla wszystkich hobby, a w niektórych przypadkach nawet skuteczną terapią na różne problemy psychiczne.

Zaś w Polsce poszukiwania z detektorem metali to niebezpieczne dla zdrowia detektorystów hobby. Taki stan wytwarza nam instytucjonalne bezprawie, np. poprzez publiczne nazywanie detektorystów przestępcami, złodziejami i hienami cmentarnymi, oraz poprzez masowe szkalowanie, zastraszanie i bezpodstawne oskarżenia.

Systemowe wywieranie presji na detektorystów, wymuszanie rezygnacji z własnych zasad i przekonań ma skutkować „łamaniem kręgosłupów” i skanalizowaniem detektorystów w jedynie słusznym kierunku, na kolaborację z archeologami i firmami archeo, hobby ma być pracą za darmo, bez wynagrodzenia.

Ostatnio edytowano czwartek, 10 września 2026, 12:49 przez frank, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 10 września 2026, 12:47 
Generał Broni
Generał Broni

janixus napisał(a):
I teraz mam polineuropatię. Ale czy to tylko przez to, czy przez lek na cukrzycę, czy zakażenie, co sobie poszło w organizm, czy może przez jakąś starą Boreliozę co wyszła też...? Nikt już nie dojdzie pewnie. Ot taki mamy klimat :usta .

Witaj w klubie :) Ja też od lutego zmagam się z bólami neuropatycznymi w nogach. Nikt nie wie od czego :) Początek był po rwie kulszowej, mam przepuklinę w odc. lędźwiowym, ale w badaniach EMG wszystko jest ok, nerwy zdrowe. Wszystkie inne badania też w normie. Neurolog jak spojrzał na wyniki powiedział tylko: wg. tego co jest tu napisane pan jestes zdrowym człowiekiem :lol: A ja np. 4 dni i nocy z rzędu nie spałem bo tak mnie nogi paliły.

Zrób sobie badania na poziom B6. Ja miałem mocno przekroczony, bo konował kazał mi brac Neurovit przez kilka miesiecy, a można max 3-4 tygodnie. Zbyt duza dawka B6 jest neurotokstyczna i uszkadza nerwy obwodowe. U mnie powoli ten poziom spada i neuropatie też mocno się wyciszyły. Odbudowa nerwów z tego co mi mówił to nawet rok czasu, więc trzeba być cierpliwym.
Zdrówka :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 10 września 2026, 12:54 
Generał Broni
Generał Broni

O, witajcie w klubie osób neurologicznych. Ja też, 13 lat i końca nie widać :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 10 września 2026, 13:20 
Generał Broni
Generał Broni

Ku..wa, nie pocieszyłeś :lol: :lol: :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 10 września 2026, 15:24 
Generał Broni
Generał Broni

Nie ma co owijać w bawełnę - przeejbane jest ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 10 września 2026, 17:57 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Lipek napisał(a):
janixus napisał(a):
I teraz mam polineuropatię. Ale czy to tylko przez to, czy przez lek na cukrzycę, czy zakażenie, co sobie poszło w organizm, czy może przez jakąś starą Boreliozę co wyszła też...? Nikt już nie dojdzie pewnie. Ot taki mamy klimat :usta .

Witaj w klubie :) Ja też od lutego zmagam się z bólami neuropatycznymi w nogach. Nikt nie wie od czego :) Początek był po rwie kulszowej, mam przepuklinę w odc. lędźwiowym, ale w badaniach EMG wszystko jest ok, nerwy zdrowe. Wszystkie inne badania też w normie. Neurolog jak spojrzał na wyniki powiedział tylko: wg. tego co jest tu napisane pan jestes zdrowym człowiekiem :lol: A ja np. 4 dni i nocy z rzędu nie spałem bo tak mnie nogi paliły.

Zrób sobie badania na poziom B6. Ja miałem mocno przekroczony, bo konował kazał mi brac Neurovit przez kilka miesiecy, a można max 3-4 tygodnie. Zbyt duza dawka B6 jest neurotokstyczna i uszkadza nerwy obwodowe. U mnie powoli ten poziom spada i neuropatie też mocno się wyciszyły. Odbudowa nerwów z tego co mi mówił to nawet rok czasu, więc trzeba być cierpliwym.
Zdrówka :1

O Lipek, widzę, ze nie tylko mnie dobili przy okazji Neurovitem. Mi ortopeda kazał brać, no w sumie przez miesiąc, zaś reumatolog podczas wizyty na SOR w szpitalu zmienił mi to na Beduo. Czyli samą B6 brałem z mała przerwą z 7 tygodni. Ja na dzień pobrania krwi na badanie na B6, czyli chyba 2 lipca był, miałem wtedy 260 poziom, przy 110 max normy w diag.pl. A wynik otrzymałem 21 lipca, czyli ile miałem B6? Nikt tego już nie wie, ale z 350 albo lepiej. Kur..czaki jedne.

Ale też znowu u Mnie EMG pokazało uszkodzenie dwóch nerwów obwodowych w nodze prawej- łydka i udo i coś tam w prawej ręce, a żeby nie było to za mało, to i w lewej mam od łokcia do dłoni coś, ale to łączę z jazda na moto. I jakieś 40% mniejsza siła w prawej nodze, ale mam obrzęki jakieś przy okazji wokół kostek i na podeszwach stóp, no co zrobić :ups: :ups: . No i muszę się na rezonans umówić też w końcu, bo 2x neurologi mówili o lędzwiowym odcinku też, ze może gdzieś tam jakiś ucisk być i przez to z nogami problem się robi zaś.

Skarpetki uciskowe już kupione. B6 robiłem tydzień temu i czekam za wynikiem.

Tak przy okazji nie brnąc w szczegóły zdrowotne bardziej, Lipek masz też może mrowienia, parestezje na polikach, swędzenie w nogach i dłoniach? Bo nie wiem, czy szukać dalej, czy na razie można to zwalić na duży poziom B6.... no i tężyczkę u mnie, bo na bank się Mi odpaliła.

Zdrowia majstry! Bo już na serio nie wiem jak piwo smakuje, a nerwy fakt, mówią, ze długo dochodzą do siebie, i warto włączyć Neurolip, czy coś podobnego na to, kwas alfaliponowy.

bjar_1, no serio pocieszyłeś :) .

Ten rok to porażka zdrowotna.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 10 września 2026, 18:22 
Generał Broni
Generał Broni

Z tym zupełnym detoksem od alkoholu to nie przesadzaj. Mnie tam lekarz jeszcze nie zakazał zupełnie, a paru neurologów zaliczylem - od tych na fundusz, po profesurę z wyższych uczelni ;) Nie można dać sie zwariować.

Też mnie tak paśli Neurovitem, ale właśnie jeden konował mi powiedział co i jak. Witamin za dużo, to i świnia nie przeżre ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 10 września 2026, 18:42 
Generał Brygady
Generał Brygady

Geriatrycznie się na forum pomału robi... Spoko, ja mam podagrę :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 10 września 2026, 18:43 
Generał Broni
Generał Broni

Do geriatrii jeszcze daleko, no ale problemy już są ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 10 września 2026, 19:40 
Generał Broni
Generał Broni

Ja miałem bóle w nogach. Okazało się, że to dna moczanowa. Biorę pastylki i nic nie boli. Jutro jadę na MWB.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]