|
To ja równiez dodam Swój komentarz do całej tej mało dla mnie zabawnej zabawy:).
W tego typu konkursach o (przepraszam)marchewkę, powinno chyba jednak chodzić głównie o dobrą zabawę. I tak potraktowałem ten konkurs. I taka wole deklarował równiez organizator cyt: "Konkurs ma charakter zabawy i ma służyć promocji książki - rozdania jej wśród użytkowników. "
Dla mnie KONKURS stał on się okazją do pokazania zdjęcia, które kiedys zrobiłem, a z którego jestem dumny i do poddania go pod ocenę szerszej publiczności. Tyle że napisałem jedno zdanie: "chyba już gdzieś tu zamieszczałem to zdjęcie".
I to zdanie stało się powodem do usunięcia mnie z konkursu - co w tym watku potwierdza organizator konkursu.
Ponieważ widzę, że organizator konkursu, zamierza się jednak ściśle trzymać regulaminu, dlatego postanowiłem wnieść
OFICJALNY PROTEST i oczekuję unieważnienia konkursu z uwagi na rażące naruszenie regulaminu.
Ponieważ:
1. Bezzasadnie usunięto moje zdjęcie z uczestnictwa w konkursie. Zwracam uwagę, że deklaracja typu "CHYBA już gdzieś TU zamieszczałem to zdjecie", nie może być wystarczającym
powodem do wykluczenia zdjęcia. Ja mogę się mylić, ja napisałem że CHYBA zamieściłem to zdjęcie, a może inne podobne?. Co więcej, nie jestem w stanie tego w żaden sposób stwierdzić, ponieważ nie mogę znaleźć potwierdzenia w historii moich wpisów na forum - nie było, albo zostału kiedyś usuniete.
Zwracam równiez uwagę, że "przyznanie się do winy" dla żadnego "rziri", czy tez sądu nie jest wystarczającym dowodem do skazania:)
2. Zwracam również uwagę, że kilkakrotnie kasowane były wyniki głosowania. Z regulaminu, nie wynika że istnieje taka mozliwość. Co wiecej, tak praktyka spowoduje finalnie, że część osób
która oddała głos w pierwszym, bądź drugim głosowaniu, nie odda tego głosu w trzecim, czy tez następnym, co może w znaczący sposób wypaczać wyniki głosowania.
Mam wrażenie, że w trzecim głosowaniu, wezmą udział juz tylko Ci, którzy sa tak naprawdę zainteresowani wyłonieniem zwycięscy konkursu, a nie Ci którzy chcą bezinteresownie ocenić "piękno zdjęć".
3. Zwracam równiez uwage, na nieprawidłowości powstałe podczas kwalifikowania zdjęć do konkursu. Otóż część zdjęć została usunieta jako niezgodne z regulaminem, a część wystepowała pomimo jednakowej wady "regulaminowej". Wady te były usuwane w nastepnych podejściach do głosowania, jednakże w sposób który nie zapewniał 100% pewności co do prawidłowości tych zmian.
4. Zwracam uwagę na nieprecyzyjność i sporą dowolność punktu 8 regulaminu:
cyt. "8. W konkursie nie mogą brać udziału zdjęcia już raz prezentowane na forum. Mają to być całkowicie nowe nieznane uczestnikom forum prace. "
Otóż chciałem zauwazyć, że tak sprecyzowany punkt regulaminu, pozwala na wiele dowolnych interpretacji:
- bo przeciez zdjęcie tego "samego", ale z innej perspektywy, z innego ujecia, czy tez zrobione w innym czasie NIE JEST TYM SAMYM ZDJECIEM,
Wydaje mi się, że w momencie, kiedy pojawiaja się tego typu dowolnosci w ocenie, to wszelkie takie wątpliwości (dla dobra zabawy) powinny być rozpatrywane "na korzyść zainteresowanego uczestnika konkursu"
W świetle powyższych uwag, wnoszę o UNIEWAŻNIENIE KONKURSU z uwagi na rażące zaniedbania w całym procesie organizowania, prowadzenia i rozstrzygania konkursu.
Jak zabawa, to zabawa - a jak konkurs z regulaminem - to niech wszystko bedzie klarowne, zgodne z prawem i rozpatrywane w sposób "jednoznaczny", bez tak dużej dowolności interpretacji.
|