Teraz jest środa, 1 kwietnia 2026, 08:48

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wybierz autora pracy, która najbardziej Ci się podoba
Ankieta wygasła środa, 23 kwietnia 2008, 12:36
Maras1 4%  4%  [ 3 ]
ms 3%  3%  [ 2 ]
Radi 1%  1%  [ 1 ]
Witcher 21%  21%  [ 15 ]
MKF 8%  8%  [ 6 ]
Tross 0%  0%  [ 0 ]
SiD 4%  4%  [ 3 ]
Fikon 0%  0%  [ 0 ]
michal_kk 1%  1%  [ 1 ]
przemek487 1%  1%  [ 1 ]
Damian(PanzerII) 1%  1%  [ 1 ]
Onyks5 4%  4%  [ 3 ]
random 11%  11%  [ 8 ]
marwro 3%  3%  [ 2 ]
DarekD 8%  8%  [ 6 ]
kawon30 10%  10%  [ 7 ]
vincent_vega_69 5%  5%  [ 4 ]
Catadero 5%  5%  [ 4 ]
golabpoznan 7%  7%  [ 5 ]
dariusy 1%  1%  [ 1 ]
Liczba głosów : 73
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 kwietnia 2008, 12:30 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Zabawa bez Fair Play = wymiana nagrada miedzy adminem i modem .
Bo "nielegalny jasczur" Frozzera podbil serca forumowiczow :jump

Poza tym po co "Plodzic" taki wielgachny regulamin , jak sam tworca sie do niego nie stosuje? :P

Takie konkursy to fajna sprawa...I wszystkim ktorzy oddali na mnie swoj (bezcenny) glos gratuluje poczucia gustu :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 kwietnia 2008, 12:51 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Wiesz co Witcher - masz rację.

Spojrzałem teraz w link Frozzera. Niby różne zdjęcia, jednak dla zachowania fair play należy chyba usunąć to z konkursu.

W to miejsce trafi zdjęcie SiD'a - czyżby kolejny murowany faworyt? Usuwam wszystkie głosy, bo zmieniły się warunki brzegowe. Zakładam, że już więcej zmian w ankiecie nie będzie - bardzo proszę o ponowne oddanie głosów.

Przepraszam, dałem ciała w przypadku kwalifikacji zdjęcia Frozzera. Jednak stanowczo odrzucam argument o układzikach. Gdybym chciał dać mu książkę, to by ją zwyczajnie dostał, ot co... Proszę nie wyjeżdżać z takimi tekstami, bo to jest poniżej pasa.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 kwietnia 2008, 12:57 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Robi napisał(a):
Proszę nie wyjeżdżać z takimi tekstami, bo to jest poniżej pasa.

Masz racje...Nie ladnie z mojej strony.Bardzo zly,zly,zly Witcher. :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 kwietnia 2008, 16:25 
Weteran
Weteran

przykro mi głownie dla tego - bo regulaminu nie złamałem.
dałem inne zdjęcie - podobne ujecie, ale to nie TO które wcześniej zaprezentowałem
i nie zgadzam się z usunięciem mojego zdjęcia.

skoro mamy trzymać się regulaminu to się go trzymajmy

w przypadku fotografii wykonuje się kilkadziesiąt zdjęć jednego ujęcia ale tylko dwa czy trzy są dobre - wniosek jest prostu - to nie są Te same zdjęcia a każde jest indywidualne

dodatkowo przykro mi z tego powodu - ponieważ zebrałem sporą ilość głosów i sprawiało mi frajdę głównie to, że części osób podobała się moja praca,
a na nagrodę wcale nie liczyłem i nie z tego względu umieszczałem prace w konkursie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 kwietnia 2008, 16:27 
Weteran
Weteran

jeszcze jedno - skoro mamy być fair - to zdjęcie wykonane przez "111" było dodane 16 kwietnia, a w regulaminie jest napisane, że liczą się prace dodane do 15 kwietnia
sorry vinetou

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 kwietnia 2008, 16:46 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Cóż, wychodzi na to, że masz rację co do 111 - zaraz sobie zmieniam strefę czasową w profilu. Dla mnie to była 23.05, teraz widzę, że faktycznie było po północy.

No nic - kolejna zmiana w liście prac.

Co do punktu regulaminu, że chodzi o zdjęcia, które nie były prezentowane. Dlaczego go dodałem? Dlatego, że chcialem jakichś nowych zdjęć. Nie chciałem "pewniaków", które już były i o ile były świetne, to swoją karierę na forum zrobiły. Równie dobrze mógłbym ogłosić konkurs na najbardziej fajowe znalezisko 2007 roku. Ale czy to ma sens? Czy to w jakiś sposób zmusza użytkowników do wysiłku, do włożenia czegoś w konkurs? Czy nie dałoby się wyjąć z forum innych fajnych zdjęć? Owszem, dałoby - kilkadziesiąt spotkań poszukiwawczych, zdjęcia z ciepłych krajów itp. Szary Wilk, FDJ, czy mirek i inni w akcji (to tylko przykłady). Zdjęcia znane i niektóre świetne... Jednak ja chciałem czegoś innego.

Moim celem nie jest dyskredytowanie użytkowników, ani robienie złośliwości. Dziękuję za zwracanie uwagi na zdjęcia niezgodne z regulaminem. Po to wymyśliłem regulamin, aby się go trzymać - oczywiście dotyczy to również i mnie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 kwietnia 2008, 17:07 
Specjalista
Specjalista

I tu wychodzi pewien problem. Otóż rzetelne przygotowanie konkursu jest ważniejsze niż sama nagroda. Dla wielu uczestników ważniejsza jest uczciwa rywalizacja, wzmocnienia które dostają w postaci głosów na swoje prace i radość, że „moje zdjęcie wyprzedziło tego i tego” niż ostateczne nagroda za pierwsze miejsce. Dwuznaczności i usuwanie laureatów w czasie trwania głosowania nie sprzyjają właściwej atmosferze.

Mam też pewne wątpliwości czy ciągłe zerowanie licznika głosów, zwłaszcza bez wyraźnego powiadomienia w polu ankiety czy na pierwszej stronie tematu, sprzyja obiektywnemu rozkładowi głosów.

Przykro jest mi również, że forumowicze nawzajem podkładają sobie świnie mówiąc które to zdjęcie powinno zostać usunięte.
Prawda jest taka, że zdjęcia trzeba było sprawdzić uważnie przed ogłoszeniem finału, a po jego ogłoszeniu nie powinny następować już żadne zmiany.

Nie mam na celu siania fermentu czy krytyki moderacji forum czy czegokolwiek innego, zwracam jedynie uwagę z nadzieją, że przyszłe konkursy ustrzegą się trudności swoich starszych braci, a o ile mi wiadomo to kolejne już trwają albo powstaną za jakiś czas.

Ja umieściłem swoje zdjęcie jedynie dla zabawy, była też okazja, żeby się nim pochwalić w szerszym gronie. Smuci mnie natomiast, że wokół dobrej zabawy zrobiła się napięta atmosfera.

Pozdrawiam
SiD

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 kwietnia 2008, 17:56 
Weteran
Weteran

Cytuj:
Co do punktu regulaminu, że chodzi o zdjęcia, które nie były prezentowane. Dlaczego go dodałem? Dlatego, że chcialem jakichś nowych zdjęć. Nie chciałem "pewniaków", które już były i o ile były świetne, to swoją karierę na forum zrobiły. Równie dobrze mógłbym ogłosić konkurs na najbardziej fajowe znalezisko 2007 roku.

ten argument do mnie przemawia
już mi nie jest przykro. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 kwietnia 2008, 18:01 
Weteran
Weteran

Robi napisał(a):
Cóż, wychodzi na to, że masz rację co do 111 - zaraz sobie zmieniam strefę czasową w profilu. Dla mnie to była 23.05, teraz widzę, że faktycznie było po północy.

przepraszam, moja wina
to ja miałem ustawiona złą strefę czasowa (+2h)
polska leży w strefie (+1h) i zdjęcie było dodane o 23.05

moja wina
sory

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 kwietnia 2008, 18:08 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Cóż, do trzech razy sztuka ;) ale jak tym razem mój głos znów przepadnie to ja się poddaję :kill Tak się składa że już drugi raz usunięto zdjęcie mojego faworyta ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 17 kwietnia 2008, 23:01 
Weteran
Weteran

Dla mnie nie ma problemu ze zdjęciem mojej fotki.

Dołączam za namową do grona "czasoletników " :)

111

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 18 kwietnia 2008, 05:59 
Specjalista
Specjalista

Do Frozzera - na public a nie na priv, żeby wszyscy widzieli. Twoje zdjęcie jest super, w 90% przypadków żeby zrobić foto pokazane w galerii nie trzeba mieć wykrywki bądź nie trzeba wychodzić daleko od domu, co nie znaczy, że te zdjęcia są warte funta kłaków - są wśród nich naprawdę fajne, a dla osób zaangażowanych w nie emocjonalnie i wiedzących, co się kryje za historią ich wykonania, będą i tak najlepsze - i o to chodzi. Tym bardziej szkoda, że Twojego zdjęcia nie ma wśród premiowanych, choć i tak głosowałem na foto randoma (choć prościej je zrobić jakoś wyjątkowo mi się podoba hehe nawet mam je tymczasowo na tapecie). Prowadziłeś zasłużenie przez jakiś czas w klasyfikacji więc jesteś moralnym zwycięzcą bez względu na wszystko inne ;) Przynajmniej takie jest moje zdanie a inne zdania mnie nie obchodzą.
Nie rozumiem próśb o głosowanie na jakieś konkretne foto, w końcu to zabawa, a nie jakiś konkurs piękności.
Robi, taki konkurs nawet bez nagród tylko dla samej satysfakcji organizowany co 2 tygodnie byłby super reklamą forum i fajną zabawą, czy ktoś się ze mną zgodzi?
Nadchodzi sezon letni (dla niektórych w pełni od kilku miesięcy :P ) i fotek będzie pełno, a chyba każdy z przyjemnością obejrzy kilka zdjęć związanych z naszym hobby. Na każdym wypadzie strzela się przynajmniej kilkadziesiąt foto więc materiału do konkursu nigdy nie braknie. Pozdrawiam wszystkich biorących udział w konkursie, ankiecie oraz innych forumowiczów - do następnego konkursu :)
spisałem się... na medal (?) ale czas na wzięcie się do pracy. Pozdrawia biedny chłopczyna z Podkarpacia.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 18 kwietnia 2008, 09:51 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

To ja równiez dodam Swój komentarz do całej tej mało dla mnie zabawnej zabawy:).

W tego typu konkursach o (przepraszam)marchewkę, powinno chyba jednak chodzić głównie o dobrą zabawę. I tak potraktowałem ten konkurs. I taka wole deklarował równiez organizator cyt: "Konkurs ma charakter zabawy i ma służyć promocji książki - rozdania jej wśród użytkowników. "

Dla mnie KONKURS stał on się okazją do pokazania zdjęcia, które kiedys zrobiłem, a z którego jestem dumny i do poddania go pod ocenę szerszej publiczności. Tyle że napisałem jedno zdanie: "chyba już gdzieś tu zamieszczałem to zdjęcie".

I to zdanie stało się powodem do usunięcia mnie z konkursu - co w tym watku potwierdza organizator konkursu.

Ponieważ widzę, że organizator konkursu, zamierza się jednak ściśle trzymać regulaminu, dlatego postanowiłem wnieść
OFICJALNY PROTEST i oczekuję unieważnienia konkursu z uwagi na rażące naruszenie regulaminu.

Ponieważ:
1. Bezzasadnie usunięto moje zdjęcie z uczestnictwa w konkursie. Zwracam uwagę, że deklaracja typu "CHYBA już gdzieś TU zamieszczałem to zdjecie", nie może być wystarczającym
powodem do wykluczenia zdjęcia. Ja mogę się mylić, ja napisałem że CHYBA zamieściłem to zdjęcie, a może inne podobne?. Co więcej, nie jestem w stanie tego w żaden sposób stwierdzić, ponieważ nie mogę znaleźć potwierdzenia w historii moich wpisów na forum - nie było, albo zostału kiedyś usuniete.
Zwracam równiez uwagę, że "przyznanie się do winy" dla żadnego "rziri", czy tez sądu nie jest wystarczającym dowodem do skazania:)

2. Zwracam również uwagę, że kilkakrotnie kasowane były wyniki głosowania. Z regulaminu, nie wynika że istnieje taka mozliwość. Co wiecej, tak praktyka spowoduje finalnie, że część osób
która oddała głos w pierwszym, bądź drugim głosowaniu, nie odda tego głosu w trzecim, czy tez następnym, co może w znaczący sposób wypaczać wyniki głosowania.
Mam wrażenie, że w trzecim głosowaniu, wezmą udział juz tylko Ci, którzy sa tak naprawdę zainteresowani wyłonieniem zwycięscy konkursu, a nie Ci którzy chcą bezinteresownie ocenić "piękno zdjęć".

3. Zwracam równiez uwage, na nieprawidłowości powstałe podczas kwalifikowania zdjęć do konkursu. Otóż część zdjęć została usunieta jako niezgodne z regulaminem, a część wystepowała pomimo jednakowej wady "regulaminowej". Wady te były usuwane w nastepnych podejściach do głosowania, jednakże w sposób który nie zapewniał 100% pewności co do prawidłowości tych zmian.

4. Zwracam uwagę na nieprecyzyjność i sporą dowolność punktu 8 regulaminu:
cyt. "8. W konkursie nie mogą brać udziału zdjęcia już raz prezentowane na forum. Mają to być całkowicie nowe nieznane uczestnikom forum prace. "

Otóż chciałem zauwazyć, że tak sprecyzowany punkt regulaminu, pozwala na wiele dowolnych interpretacji:
- bo przeciez zdjęcie tego "samego", ale z innej perspektywy, z innego ujecia, czy tez zrobione w innym czasie NIE JEST TYM SAMYM ZDJECIEM,
Wydaje mi się, że w momencie, kiedy pojawiaja się tego typu dowolnosci w ocenie, to wszelkie takie wątpliwości (dla dobra zabawy) powinny być rozpatrywane "na korzyść zainteresowanego uczestnika konkursu"

W świetle powyższych uwag, wnoszę o UNIEWAŻNIENIE KONKURSU z uwagi na rażące zaniedbania w całym procesie organizowania, prowadzenia i rozstrzygania konkursu.

Jak zabawa, to zabawa - a jak konkurs z regulaminem - to niech wszystko bedzie klarowne, zgodne z prawem i rozpatrywane w sposób "jednoznaczny", bez tak dużej dowolności interpretacji.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 18 kwietnia 2008, 10:00 
Generał Broni
Generał Broni

Daj spokój nowy007...

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 18 kwietnia 2008, 11:27 
Podporucznik
Podporucznik

I tym samym dajecie pięknie i piękny dowód na to, żeby nie organizować w przyszłości żadnych konkursów, a jeśli już to z takim regulaminem, że odechce się lektury tegoż już na dwudziestej-piątej-stronie przy czterdziestym-piątym-punkcie. Bo co tam wyrozumiałość dla organizatora za uchybienia i niedociągnięcia, przywilej debiutanta, który z charakteru strony i wieloletnich obserwacji użyszkodników mógł wnioskować, że wiele zostanie mu wybaczone przykryte uśmiechem, a nie zawiścią, malkontenctwem i grożeniem pikietami pod lokalem mieszkalnym organizatora.

Niektórzy w poczuciu doznanej krzywdy potrafią wejść w rolę osobiście i jedynie mocno poturbowanych rozbieżnościami interpretacyjnymi ze stratą materialną własną, a co najmniej moralną, co można wszak przełożyć na pierwszą, zatem uzasadnione wydają się w ich mniemaniu żale lane strumieniami, oficjalne protesty i składane wnioski.

Jak wisiało toto tydzień jakoś chętnego do zwrócenia uwagi na błędy i możliwie problemy w przyszłości z tak złożonego punktowo regulaminu nie było. Teraz są, a jakże.

Coby zakończyć ładnym akcentem :) - w ramach budowy zgody i jedności środowiskowej oraz w celu wyeliminowania gestów rejtanowskich wyrażam zgodę na posłanie w niebyt mojej fotograficznej "parafrazy" i wrzucenie w to miejsce równie kiepskiego fragmentu sztuki ludowo-masowej najbardziej poszkodowanego przez nieobecność w konkursie.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]