Teraz jest wtorek, 3 lutego 2026, 19:16

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 7 kwietnia 2010, 19:39 
Moderator
Moderator

"Staropolskie" przysłowie mówi: Kto się chu**m urodził, kanarkiem nie umrze ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 7 kwietnia 2010, 19:44 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

W fosie Carskiego fortu jest już ok.300 ciężarówek śmieci a wywożą to rolnicy którzy mieszkają z drugiej strony pola.
Po prostu za 500 zł mandatu to im się opłaca bo wywiezie 20 przyczep odpadów po ogórkach,pomidorach i innych śmieci to ma czysty zysk bo wywiezienie na wysypisko kosztowało by więcej.

Ja co tydzień spod działki sprzątam wiadro śmieci a głównie jeżdzi tamtędy młodzież która wraca z wypadu z miasta do domów na wieś i najwięcej jest śmieci z McDonalds no chyba nawet specjalnie zrobiony był Wieśmak czy coś takiego.Zaznaczam że nie dotyczy to wszystkich.Jaka klasa jedzenia to i taka klientów.

Widziałem w tamtym roku wracając z Drezna jak jechał przede mną bus na Polskich blachach i jak tylko miną naszą dawną zachodnią granicę to oczyścił busa z resztek jedzenia i popielniczki wyrzucając ich zawartość za okno i mi na karoserię samochodu. No niestety burak żle trafił.

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 7 kwietnia 2010, 20:05 
Złosliwy Nieludzki Doktor

[quote="jacek111"]
Widziałem w tamtym roku wracając z Drezna jak jechał przede mną bus na Polskich blachach i jak tylko miną naszą dawną zachodnią granicę to oczyścił busa z resztek jedzenia i popielniczki wyrzucając ich zawartość za okno i mi na karoserię samochodu. No niestety burak żle trafił.

Pozdrawiam.[/quote]
O k...a jak bym dopadł takiego to bym go staranował ch...a

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: śmieci
PostNapisane: środa, 7 kwietnia 2010, 20:11 
Kapral
Kapral

w mojej miejscowosci jeszcze 8-10 lat temu w lasach było w miarę czysto.paskudnie zaczęło się robić kiedy ludzie zaczeli uciekać z miasta i budować się na na wsi na skrajach lasów.w lasach ilosc śmieci wzrasta proporcjonalnie do liczby nowych domów. myślę , że problemem nie są nowi mieszkańcy, wątpie aby uciekali z miast w te okolice po to aby mieszkać na śmietniku.problemem sa ludzie , którzy budują im te domy.nie ma kontenera to co ze śmieciami-najprościej i najtaniej do lasu chociaż do wysypiska 5 km ale tam trzeba płacić.po co płacić-śmieci do lasu to sie na wino zaoszczędzi.jak dorwę któregoś gnoja to nogi z dupy powyrywam. czasy kiedy mieszkańcy wsi wyrzucali śmieci do lasu mam nadzieję , ze juz minęły(przynajmniej w mojej miejscowości). o wizerunku śmierdzącego gnojem i wódką głupiego chlopa powinniśmy chyba już zapomnieć.teraz skubańcy pomykają traktorami w cenie niezłego mercedesa na podwórkach kostka , oczywiście nie wszyscy tak mają ale jest coraz lepiej .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 8 kwietnia 2010, 15:14 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Panowie to po prostu zła ustawa śmieciowa i mamy to co mamy. Należało by wprowadzić podatek, czy opłatę na rzecz gminy od każdego mieszkańca za śmieci licząc też dzieci. Pieniądze te same a znikł by ten problem.Masz problem ze śmieciami lub gruzem dzwonisz o podstawienie pojemnika i wtedy to jest już obowiązek gminy bo ma na ten cel pieniądze.Tylko co by powiedzieli wszyscy co mają obecnie na tym interes i co roku podbijają ceny a jest jak jest wszyscy to widzimy będąc w terenie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 8 kwietnia 2010, 19:03 
Podporucznik
Podporucznik

Lokalizacja: Sanok, beskid niski zachodni zawsze, słowacja narazie krak
Chłopaki nic nie zrobimy chyba że któryś będzie wyżej i nie przewróci się od tej góry, ja od czasu do czasu zbieram śmieci z lasu itp. i wyrzucam do zwykłych śmietników jedyny sposób. Co do puszek to ostatnio przez 2 miesiące nie wyrzucałem do śmietnika i na piwo miałem za cały wór co za interes, powinni jak dawniej skupować butelki po wódce po dobrej cenie, w Czechach np. dasz 3 butelki z piwa masz piwo. Kiedyś byłem w Lewoczy (Słowacja) polska Częstochowa dziwne ale same śmieci z Polski w potoku....
Niech metal zdrożeje :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 8 kwietnia 2010, 19:49 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

Jak spotykam śmieci w lesie w moich okolicach to robię zdjęcie, następnie drukuję je i rozlepiam na tablicach ogłoszeniowych z dodanym komentarzem:

"Uwaga!

Ktoś zgubił w naszym lesie śmieci. Zachęcam do jak najszybszego ich odbioru.

Ale nie musisz się śpieszyć!
Po tygodniu od dnia dzisiejszego, zgłoszę zgubę do straży miejskiej, która z pewnością pomoże Ci w jej odzyskaniu.
W szczególności że je tak niefortunnie gubiąc, zgubiłeś również kilka wyciągów z banku..."

I powiem tylko tyle, że raz to juz zadziałało...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 8 kwietnia 2010, 21:02 
Generał Brygady
Generał Brygady

No tak już wczoraj gdy byłem podkarmić rybki w jeziorku po drodze naliczyłem 11 puszek po piwie
o papierkach , butelkach nie wspominając.
Puszki to zabieram do plecaka , butelki jeszcze rok temu sie opłacało bo sprzedawałem sztuke za 25 gr nieraz po 35 gr
Najbardziej mnie wnerwia jak ludzie gruz wywożą do lasu jeszcze taki pokruszony zamiast dziury pozasypywać chyba to karalne nie jest lepsze to jak wywalanie do lasu.. :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 9 kwietnia 2010, 02:14 
Podpułkownik
Podpułkownik

Śmieci to już norma ale mnie najbardziej wkurzają dzielni niedzielni rajdowcy na quadach,motorach i terenówkach.To buractwo o mentalności po PGR-owskiego wieśniaka z pańskich czworaków,na sprzęcie"z trzeciej ręki ale w dobrym stanie" z lubością tratuje lasy,leśne dróżki,pola(także obsiane) brzegi strumyków itd.W zeszłym roku znajdowałem pięknie rozprasowane przez nich zaskrońce,ropuchy i salamandry,słowem zgroza.Zostawiają też po sobie swoją własną porcję śmieci.Niestety z roku na rok tej swołoczy jest coraz więcej.Żadne zgłoszenia do :cop nie dają rezultatów bo pojazdy rejestracji zazwyczaj nie mają a nie postawią "krawężnika" w każdym zagajniku.Ponadto mają to zupełnie między pośladkami bo złapać to ścierwo niełatwo a niektórzy :cop też lubią takie "zabawy".I żeby nie było że czepiam się mieszkańców wsi,większość tego chamstwa przypełza z miast.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 9 kwietnia 2010, 10:27 
Sierżant
Sierżant

SynGolluma napisał(a):
Śmieci to już norma ale mnie najbardziej wkurzają dzielni niedzielni rajdowcy na quadach,motorach i terenówkach.To buractwo o mentalności po PGR-owskiego wieśniaka z pańskich czworaków,na sprzęcie"z trzeciej ręki ale w dobrym stanie" z lubością tratuje lasy,leśne dróżki,pola(także obsiane) brzegi strumyków itd.W zeszłym roku znajdowałem pięknie rozprasowane przez nich zaskrońce,ropuchy i salamandry,słowem zgroza.Zostawiają też po sobie swoją własną porcję śmieci.Niestety z roku na rok tej swołoczy jest coraz więcej.Żadne zgłoszenia do :cop nie dają rezultatów bo pojazdy rejestracji zazwyczaj nie mają a nie postawią "krawężnika" w każdym zagajniku.Ponadto mają to zupełnie między pośladkami bo złapać to ścierwo niełatwo a niektórzy :cop też lubią takie "zabawy".I żeby nie było że czepiam się mieszkańców wsi,większość tego chamstwa przypełza z miast.

Napisze Ci tylko tyle że nie masz pojęcia o motocyklach czy innych quadach. I szufladkujesz ludzi po tym że widziałeś gościa na quadzie, który rozjechał salamandre :) Z mojego doświadczenia moge Ci napisać że jeżdżę motocyklem od jakiś 20 lat I nie udało mi się jeszcze rozjechać żadnego zwierzaka. A to że nazywasz ludzi swołączą, ścierwem czy innym chamstwem świadczy tylko i wyłącznie o twojej inteligencji.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 9 kwietnia 2010, 11:39 
Podpułkownik
Podpułkownik

Cytuj:
Napisze Ci tylko tyle że nie masz pojęcia o motocyklach czy innych quadach. I szufladkujesz ludzi po tym że widziałeś gościa na quadzie, który rozjechał salamandre Fajnie Z mojego doświadczenia moge Ci napisać że jeżdżę motocyklem od jakiś 20 lat I nie udało mi się jeszcze rozjechać żadnego zwierzaka. A to że nazywasz ludzi swołączą, ścierwem czy innym chamstwem świadczy tylko i wyłącznie o twojej inteligencji.

Primo,nie pisałem o wszystkich którzy używają ww. maszyn a tylko o tej części ,której zwoje mózgowe jeszcze się nie wykształciły.
Secundo,widziałem nie jednego "gościa na quadzie" ale systematycznie widuję lub słyszę całe ich stada.
Tertio,jak nazwać nibyludzi którzy tratują park krajobrazowy pomimo wyraźnych zakazów wjazdu dla samochodów,motorów i quadów?
Quarto,nie jest to tylko moje zdanie.Zapytaj myśliwych i grzybiarzy co o tym sądzą.Ostatnio rozmawiałem z plantatorem choinek któremu przejechali się po sadzonkach.Zgadnij jak ich nazywał?
Quinto,istnieją specjalnie zrobione trasy dla tego typu pojazdów ale osobnicy ci nie korzystają z nich bo pewnie są za mało "dzikie" a oni wyobrażają sobie że są Czachorami.

Faktycznie może trochę za bardzo generalizuje i wszystkich którzy poczuli się obrażeni moją wypowiedzią przepraszam ale to jak z poszukiwaczami skarbów,kilku rozkopie zabytek lub narobi metrowych dołów a po d... dostają wszyscy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 9 kwietnia 2010, 11:46 
Złosliwy Nieludzki Doktor

Twój pogląd na ślepy zaułek ewolucyjny - bezmózgowców jest słuszna, nikt nie generalizuje ale stada miłośników quadów pojawiają się wszędzie. 2 lata temu o mały włos nie wjechali we mnie i syna oraz moich rodziców, z którymi byłem na grzybach. Dzwoniłem w tej sprawie nawet na policję ale panowie rozłożyli ręce, chociaż zgłoszenie przyjęli. Gałąź która wystrzeliła spod koła takiego idioty na quadzie skaleczyła mojego ojca, stąd moja wściekłość i wrogi stosunek do tego typu rozrywek. Owszem są dla nich i specjalne miejsca by się wyżyć ale to co wyprawiają w lesie bezkarnie to skandal. Zapytajcie straż leśną, leśników, grzybiarzy, przyrodników..powiedzą swoje używając określeń dalekich od parlamentarnych.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 9 kwietnia 2010, 11:52 
Podpułkownik
Podpułkownik

Więcej na ten temat:
http://rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,3497 ... _lasy.html

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35821, ... zcza_.html

http://www.emetro.pl/emetro/1,85648,672 ... quada.html

http://polskalokalna.pl/wiadomosci/doln ... sy,1315801

http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/articl ... /636453632

http://adrenalina.onet.pl/inne/offroad/ ... tykul.html

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 9 kwietnia 2010, 19:14 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Co do smieci to znajomemu trafił sie taki przypadek ze trafil na smieci wywiezione tuz po wojnie. Kopał kopał i na dnie dołu pod smieciami trafił pare łusek od 75 i ładnie zachowany bagnecik.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 9 kwietnia 2010, 20:00 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Dla mnie najgorsze są porozbijane butelki i inne szkło, często chodzę z psem, i kilkukrotnie w miejscach gdzie nie powinno być takich "fantów" natrafił na nie mój pies :wq ...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]