darek64 napisał(a):
Nie dajcie się nabrać na żałosną minkę skrzywdzonego misia...
viewtopic.php?f=9&t=191085No i proszę, to o tak to wymyśliłeś Dareczku ?? Taka zemsta na mnie, tylko zemsta za co ?
Wystarczy jeden wpis człowieka, na którego większość uczciwych poszukiwaczy psy wiesza za jego działalność i cała reszta szczeka jak im Dareczek podyktuje, szkoda że na Malcie nie byłeś taki cwany tylko się z Karoliną szybko ewakuowałeś, żebym tylko Cię nie zobaczył :) Jeżeli mnie wywołujesz do tablicy, to odpowiem.
Po tym co mi zrobiłeś kilka lat temu jesteś moim wrogiem, nigdy tego nie ukrywałem i jak mnie ktoś pytał o Cb to szczerze mówiłem jak mnie oszukałeś, okradłeś, szantażowałeś za pomocą naszego trzeciego wspólnika, doniosłeś do prokuratury na Kingę, itp. itd, bo taka menda jak ty, którą nazywałem swoim przyjacielem przez kilka dobrych lat wyruchała mnie bez mydła ... dla pieniędzy ... nie musiałem monitorować Twojego (czy kolegi któremu to forum ukradłeś) forum, jest sporo osób, których też potraktowałeś mniej lub bardziej nieuczciwie i którzy informowali mnie o Twoich poczynaniach, jeżeli chciałem wpaść na Twój zlot to tylko po to, żeby spojrzeć Ci w twarz po raz pierwszy od czasu gdy mnie okradłeś z pieniędzy, firmy, pomysłu na biznes (który defakto do dzisiaj prowadzisz i po Twoich kolejnych bankructwach tylko z tego się utrzymujesz ale może się mylę).
Jeżeli jedna z osób z którymi rozmawiałem na Twój temat wykorzystała to przeciwko Tobie, nawet nie napiszę że jest mi przykro, sam sobie na to zasłużyłeś, przykro jest mi jedynie że wciągnąłeś w to ileś osób, którym się też przy okazji dostało, no ale wszyscy wiedzą że poszukiwanie zabytków jest nie legalne a jednak to robią, większość nielegalnie niestety bo bez odpowiednich pozwoleń, przywłaszczanie zabytków do swoich kolekcji to zwyczajna kradzież, jeżeli ktoś znajduje skarby i je sobie przywłaszcza lub sprzedaje to jest to robi to z rzeczami, które należą do całego narodu i do wszystkich Polaków. I nie mówię tu o kupionych na allegro medalikach czy nawet znalezionych boratynkach, wszystko co kiedyś znalazłem i przedstawiało wartość historyczną czy muzealną znajduje się w muzeach, a Ty do muzeum chodziłeś jedynie po to, żeby oddając cokolwiek podstępem pozyskiwać informacje o miejscach "wartościowych" stanowisk archeo.
To przez Twoje działania i takich pseudoposzukiwaczy jak Ty mamy taką sytuację obecnie jaką mamy ale może to spowoduje, że więcej ludzi będzie składało wnioski na zgody na poszukiwania i legalnie znalezione znajdki będą lądowały w muzeum. Ciekawe co by powiedzieli Twoi koledzy, którzy tak Cię bronią gdyby się dowiedzieli jaki unikatowy skarb znalazłeś, coś co jest prawdziwym naszym dziedzictwem narodowym i należy do nas wszystkich, a Ty to sprzedałeś gdzieś komuś kiedyś ..... karma powraca ... być może do Cb właśnie teraz ... pozdrawiam Twoich aktualnych przyjaciół ... ich jeszcze nie wyruchałeś ...