W miejscowości Lubin (k. Rzepina) w 2001 r. byłem na obozie, gdzie przez kilka tygodni przemierzaliśmy okoliczne lasy oraz pola. Wtedy byłem małym gnojkiem, więc nie zastanawiałem się nad tym co i dlaczego znajduje się na polu. Jedna z sytuacji z tamtego obozu bardzo utkwiła mi w pamięci. Na jednym z pól między miejscowością Lubin, a miejscowością Garbicz walało się pełno zardzewiałych elementów (może jakiegoś pojazdu jak tak dzisiaj myślę). To był początek sierpnia i przechodziliśmy polem na azymut, bo było już po zebraniu plonów, a pole zostało ponownie zaorane. Wszystko było mocno zardzewiałe, ale obszar występowania fantów spory i elementy nie najmniejsze.
Chciałbym was zapytać, czy ktokolwiek penetrował tamte rejony? Albo czy miały tam miejsce jakieś potyczki? Może zasłyszane gdzieś z opowieści upadki samolotów lub też działo się cokolwiek innego? Osobiście interesują mnie jedynie fanty geologiczne, a wykrywacza nawet nie posiadam. Jak ktoś mieszka w okolicy, albo ma za dużo czasu wolnego, to chyba nawet w miarę dokładnie mogę podać numery działek wg Geoportalu dla zainteresowanych.
Pozdrawiam
|