Teraz jest wtorek, 23 grudnia 2025, 09:45

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Zamiana Altera na....???
PostNapisane: niedziela, 17 marca 2019, 10:27 
Moderator
Moderator

matiin : Adventis 2 to naprawde udana konstrukcja. Ma ... 1 ton, dosc niska czestotliwosc (4,6kHz), jezeli brac to tylko z cewka 11", mega stabilny, mega gleboki ... na smietniki i mikrodrobnice sie nie nadaje (nie mowie, ze nic nim nie znajdziesz, ale na takie miejsca sa lepsze maszynki). Osobiscie wspominam bardzo dobrze ten wykrywacz, tam gdzie przeszla cala masa innego sprzetu z roznymi cewkami niepozorny Adventis wyniuchal kilka zlepkow :)

Sprzet fajnie wywazony, na sztycy deusa, minusem jest luzujaca sie puszka (na sile mozna nosic elektronike przytroczona do pasa)

Niestety nie jest juz produkowany. Chcac kupic cos podobnego i nowego trzeba zainwestowac w G-Maxxa (ale tu juz cena jest inna, dodatkowo ma kilka przydatnych bajerow)

Pzdr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 17 kwietnia 2019, 22:44 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

x-terre se kup, dobierz cewkę pod własne preferencje i możesz cały sezon opękać używając tylko funkcji on/off
Ja tak robię jak mnie wkurzy quest i sobie chwalę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 19 kwietnia 2019, 18:24 
Pułkownik
Pułkownik

Używałem Adventisa przez dłuższy okres czasu.Bardzo fajna konstrukcja i świetnie sobie radzi,jeśli mamy do niego oryginalne słuchawki ws2.Jeśli jednak swoje poszukiwania prowadzisz w miejscach,gdzie masz dużą ilość linii napięciowych,to odradzam.Trzeba go wtedy dość mocna przykręcić i traci swój pazur.4,6 kHz ciągnie naprawdę głęboko,ale niska częstotliwość ma swoje wady.Nie wiem jakie środki zamierzasz przeznaczyć na zakup,ale ja doradzałbym XP GMP,który mimo 18 kHz jest naprawdę wszechstronnym analogiem.Ewentualnie,jeśli nie przeszkadza Ci prosty w obsłudze wyświetlacz,to możesz zrobić tak jak ja,i wejść w 'bułgara" GM5+SE.Mam go od niedawna,ale bardzo fajnie się z nim pracuje,jedyny minus to chodząc na full nastawach,aku siadają po 8 h (ale wymienić aku można też w terenie).1 ustawione parametry,wykrywacz zapamiętuje,dostęp do funkcji łatwy,tylko dostroić do gruntu i śmigać.Dodatkowo mocno kompaktowy,więc łatwo przenosić.Życząc udanego zakupu pozdrawiam.Wesołych Świąt. :h P.S.Zapomniałem nadmienić,iż jeśli w rutusie został by zmieniony stelaż na inny bardziej kompaktowy,to bez namysłu wracam do rutusa,bez potrzeby wymiany na inny.To naprawdę świetny sprzęt,tylko ta przestarzała konstrukcja stelaża dla mnie go dyskwalifikuje.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]