Teraz jest czwartek, 17 lipca 2025, 08:07

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 297 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wykrywacze od 2000zł do 3500 zł
PostNapisane: sobota, 6 sierpnia 2016, 18:05 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Compadre napisał(a):
Witam. To może ja opisze mój problem. Zamierzam kupić w swojej karierze trzeci wykrywacz. Pierwszy był Smętek, potem Argo. Teraz jestem w stanie przeznaczyć kasę do 3 tysięcy złotych. Nastawiam się na drobnice, monetki, guziczki itd. Pola w mojej okolicy są mieszane, część jest czystych, część strasznie zaśmieconych. Na tych zaśmieconych Argo nie dawało rady. Denerwowała mnie też wielkość cewki dd29. Prawda jest taka, że im więcej siedzę na forum i czytam, tym mam większy mętlik w głowie :ups: :ups: :ups: Wybór padł między Rutusa optime, a Teknetics t2. Mój kuzyn ma właśnie ten drugi i jest z niego zadowolony. Co powiedzie Panowie w tym temacie? Może coś doradzicie. Lasy i militarka mnie nie interesują. Który z tych dwóch kanarków lepszy, a może jakiś inny jeszcze??? :D Uszanowanko.

Zdecydowanie T2,polecam jako użytkownik. Miałem starsze f75 i f75ltd,ale teraz na nowszym sofcie T2 classic wymiata niesamowicie. Cisza i spokój przy max nastawach. Tryb allmetal,dźwięki 2+ i wszystka drobnica w zasięgu wykrywacza jest twoja.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 9 września 2016, 15:01 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

- Budżet: do ok. 2700 zł
- Sprzęt: używany
- Zastosowanie: metale kolorowe - zależy mi tylko na monetach
- Teren poszukiwań: najczęściej las, bardzo rzadko pola i łaki
Zastanawiałem się na deusem z panelem, czy to byłby dobry wybór? A może coś lepszego w tej cenie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 października 2016, 15:24 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Poczekaj na nowego Rutusa :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 października 2016, 17:27 
Generał Brygady
Generał Brygady

kakarotto1987 napisał(a):
Poczekaj na nowego Rutusa :1

trochę się spóźniłeś z tymi "dobrymi radami" bo kolega jak widać po podpisie już chodzi z deusem ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 7 października 2016, 15:20 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

witam
Biegam już szmat czasu z terra 705, daje tyle frajdy i tak dobre wyniki że nie chce go sprzedawać. Ale żeby nie było za nudno postanowiłem kupić sobie drugi wykrywacz tym razem jakiś analog bez wyświetlacza,gałki i te sprawy,po prostu nigdy z takim sprzętem nie biegałem chce spróbować coś nowego.
Kwota w sumie do około 2500 -3000 zł.
Moje wymagania...w sumie nie mam bo nie znam nic z takich sprzętów..no może żeby był dość stabilny i w miarę miał zasięgi :)
Dodam ze troszkę myslałem o xp GMP...ma gałki itd ale czy to analog? Bo z tego co czytałem to może tez być to sprzęt na jakimś procesorze ale sterowanie ma stricte analogowe.
Będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi.
dzięki pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 14 listopada 2016, 14:47 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem wymiany mojego Whitesa Prizm 3 na coś z wyższej półki. Założenia: budżet poniżej 3000 PLN, sprzęt głównie na kolorki, nowy a nie używany. Szukam na polach/łąkach i w lasach, nie interesuje mnie jak na razie plaża ani szukanie w wodzie. Do tej pory byłem praktycznie zdecydowany na X-terrę 705, choć jak pojawił się nowy Rutus Alter 71 to zaczynam skłaniać się do niego.

Oczywiście wiem, że Alter to nowy wykrywacz, obecnie intensywnie testowany co jest opisywane w dedykowanych wątkach, więc nie pytam wprost o niego. No i z oczywistych względów jakieś testy porównawcze pojawią się pewnie dopiero po jakimś czasie. Natomiast moje pytanie jest takie: czy na poziomie znajomości specyfikacji i opisu są jakieś istotne możliwości X-terry których Rutus na pewno nie ma?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 5 maja 2017, 18:43 

Witam. Przymierzam się do zakupu swojego pierwszego wykrywacza. Budżet zakładany to kwota do 3500zł. Przyznam się szczerze że po przeczytaniu prawie całego forum wiem że nic nie wiem. Co do przedmiotu poszukiwań skupił bym się raczej na monetach niż na militarce. Teren pola + las. Jak do tej pory upatrzyłem sobie Golden Maska 5+ oraz Nokte Impact. Pragnę podkreślić iż w kwestii detekcji jestem zupełnie zielony. Dlatego proszę o pomoc. Czy sprzęt który wybrałem będzie dobry jak na początek czy na przykład zbyt skomplikowany - nie jestem ułomkiem intelektualnym :), czy też na przykład wybrać coś takiego jak garrett 400i. Może też polecicie mi coś zupełnie innego. Proszę o poradę i z góry dziękuję.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 5 maja 2017, 19:53 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Z tych dwóch wykrywaczy GM5+ będzie prostszy, ma mniej ustawień. Nokta jest bardziej skomplikowana. Z takim budżetem możesz też kupić używanego deusa z panelem, ma fabrycznie wbudowane programy, dobre dla początkujących, nie musisz nic ustawiać, wybierasz program i szukasz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 22 września 2017, 21:31 
Porucznik
Porucznik

Co byście wybrali między GM 5+/GM4WD, GM4PRO a Makro Racerem 2? Mi głównie zależy na głębokości sprzętu i żeby nie było potrzeba co chwilę go servisować, czytałem już chyba wszystkie wątki o tych sprzętach jak i o tańszych GM, ale trochę mnie ta wrażliwość na kamienie odstrasza. Czy Makro nie jest płytszy?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 28 września 2017, 11:32 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Jak chcesz sprzęt głęboki i nie mieć problemu z serwisem to może alter71. Co do GM5+ to porozmawiaj z benekpe,on zna dobrze ten sprzęt i z tego co czytałem jest bardzo z niego zadowolony.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 lutego 2024, 13:01 

Witam, przymierzam się do wymiany mojego starego Fisherka na coś poważniejszego, pozwalającego na personalizację ustawień. Wytypowałem dla siebie dwa wykrywacze:
- Rurus Versa
- Deus 2 w wersji lite
Po obejrzeniu kilku filmików na YT skłaniam się ku Deusowi ale tylko ze względu na (moim zdaniem) przyjemniejsze audio
Zastanawiam się czy warto tylko dla audio dopłacać prawie 1000 zł. Wiem że najlepiej byłoby wziąć te wykrywacze do ręki, ale w mojej okolicy nie mam takiej możliwości.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 2 marca 2024, 22:42 
Podpułkownik
Podpułkownik

Mavz napisał(a):
Witam, przymierzam się do wymiany mojego starego Fisherka na coś poważniejszego, pozwalającego na personalizację ustawień. Wytypowałem dla siebie dwa wykrywacze:
- Rurus Versa
- Deus 2 w wersji lite
Po obejrzeniu kilku filmików na YT skłaniam się ku Deusowi ale tylko ze względu na (moim zdaniem) przyjemniejsze audio
Zastanawiam się czy warto tylko dla audio dopłacać prawie 1000 zł. Wiem że najlepiej <b><font color=red>byłoby</font></b> wziąć te wykrywacze do ręki, ale w mojej okolicy nie mam takiej możliwości.

Do tego audio, do tej kompaktowości i do tej wagi zdecydowanie warto
jeżeli ci nie robi waga i audio bierz verse

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 297 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]