piotrk69 napisał(a):
Jest taka możliwość w Garrecie GTI 2500 ,opcja ta nazywa się "Surface Elimination" i sprawdza się znakomicie (wypróbowałem).Tylko po co ta opcja? Albo się szuka albo eliminuje szukanie :lol: można sporo pominąć, a nawet większość fantów. Z tego samego okresu są na różnej głębokości, a już nie wspomnę o wymiarach!
Z tego co piszesz wnioskuję ,że większość czasu spędzasz na polach uprawnych i tu masz rację ponieważ pod wpływem działalności człowieka wastwy ziemi przemieszczają się.
Istnieją również inne niejsca gdzie można prowadzić poszukiwnia,na przykład lasy.
Obszary leśne mają taką cechę,że z upływem czasu opadają z drzew liście drobne gałązki itp. tworząc tym większą warstwę im więcej lat upłynęło od interesującego nas okresu.
Tworzy się mech i tzw. ściółka leśna w której na wierzchniej warstwie występują w 95% współczesne śmieci.
Używanie opcji "Surface Elimination" oszczędza nam mnóstwo czasu i niepotrzebnych nerwów.
Jeżeli coś pominę będzie to 1 fant na 100 odnalezionych.
Musisz wiedzieć ,że nie wiem jak byś się starał i miał nie wiadomo jaki sprzęt to i tak wszystkich fantów nie jesteś w stanie w danym miejscu odnaleźć :( .
Chodziłem sporo z GTI 2500 i uważam że jest to dobry sprzęt z różnymi ciekawymi opcjami.
Po rocznej przerwie Postanowiłem wypróbować Rutusa Proximę,nie ukrywam że ze względów finansowych.
Miałem już sporo wykrywaczy w mojej ponad 20 letniej karierze i ciepło wspominam GTI jako sprzęt uniwersalny do różnych zastosowań.
Używałem także Garretta AT PRO z którym Proxima nie ma szans jeżeli chodzi o drobny kolorek.
Jestem na początku przygody z Proximą ale już mogę powiedzieć,że zasięgi ma podobne do GTI no i przekonał mnie do niej tryb statyczny który posiada i w miarę dobre opinie.
Im więcej czasu spędzisz ze swoim sprzętem w terenie tym więcej będziesz o wiedział o jego możliwościach.
Na razie "męczę" tryb dynamiczy na ustawieniach: Dyskrym.- 0 ,sygnał wiodący ledwo słyszalny,1 ton,czułość -max ale jak już zauważyłem to ustawienia zależą od miejsca gdzie szukasz.
Pozdrowienia