Teraz jest sobota, 16 sierpnia 2025, 18:38

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: at-pro,przejściówka do słuchawek
PostNapisane: czwartek, 23 maja 2013, 12:10 
Generał Broni
Generał Broni

ktoś kiedyś na forum,pisał że fabryczne przejściówki,szybko się psują a kosztują 150 złotych.wykombinowałem sobie,przejściówkę z łatwo dostępnych materiałów.już zrobiona,sprawdzona i działa.korpus wykonałem z pręta teflonowego[obróbka na tokarce].nakrętka i tulejka dociskowa,pochodzi z linki szybkościomierza.gniazdo słuchawkowe,na wtyk 3,5mm,kupiłem w sklepie.wtyk "żeński",wyjąłem z podstawki lampowej.wtyk "męski",wykonałem sam.uszczelka[oring],była w zakupionym zestawie z at-pro,jako zapasowa.proste,skuteczne,łatwe w wykonaniu i tanie.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: at-pro,przejściówka do słuchawek
PostNapisane: czwartek, 23 maja 2013, 13:24 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam!

Gratuluje pomysłowości ja w razie czego trzymam jedną w zapasie bo strasznie są podatne na uszkodzenia.Przeważnie "łamią" się przewody w okolicach wtyczki i gniazda i trzeba bardzo na to uważać . W razie "W" firma wymienia je na nowe bez problemu .
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 maja 2013, 15:27 
Kapitan
Kapitan

to dla tego w nowej wersji jest kabel/oczko do przykręcenia pod srubę mocującą podłokietnik, żeby cały kabel nie pracował :)..... czyli tak jak by przenieść gniazdo słuchawkowe w podłokietnik.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 maja 2013, 15:47 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

lamina napisał(a):
to dla tego w nowej wersji jest kabel/oczko do przykręcenia pod srubę mocującą podłokietnik, żeby cały kabel nie pracował :)..... czyli tak jak by przenieść gniazdo słuchawkowe w podłokietnik.

Co nie oznacza że ta przejścióka nie jest wtedy narażona na uszkodzenie. Kabel do podłokietnika w jakiś sposób trzeba doprowadzić. Często robi się to wpuszczając go pod piankę rękojeści i bez dodatkowego przymocowania taśmą po obu stronach kabel dalej jest narażony na wyrwanie z wtyku.
Kol. mariusz.babilon coś o tym wie: reklamował już kilka sztuk tych przejściówek a Garrett nadal nic nie robi aby poprawić ich jakość.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 maja 2013, 17:29 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

KrisssK napisał(a):
lamina napisał(a):

Co nie oznacza że ta przejścióka nie jest wtedy narażona na uszkodzenie. Kabel do podłokietnika w jakiś sposób trzeba doprowadzić. Często robi się to wpuszczając go pod piankę rękojeści i bez dodatkowego przymocowania taśmą po obu stronach kabel dalej jest narażony na wyrwanie z wtyku.
Kol. mariusz.babilon coś o tym wie: reklamował już kilka sztuk tych przejściówek a Garrett nadal nic nie robi aby poprawić ich jakość.

Kolega Krzysiek ma rację .

Wysłałem jedną uszkodzoną sztukę na prośbę Garrett-a do kontroli jakości i jest nadzieja że może coś poprawią .
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 maja 2013, 18:58 
Generał Broni
Generał Broni

zamiast robić,następne wygibusy z kablem,powinni zrobić,coś w stylu mojego "wynalazku".tu nic się nie zepsuje,chyba że ktoś się uprze i przyłoży dużą siłę,aby zniszczyć moją przejściówkę.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]